canon, olympus or sony??

12:11:00 AM

Olympus


Canon


Sony




ade pegi tengok pameran pasal digital camera..
dah murah dah sekarang nie camera..
tengok kat Queensbay semalam.
dah ade yg lowest sekali brand canon RM399..
termasuk bateri saiz AA, charger & Memory card 2 gig.
terasa sangat nak beli tapi kan takut function x okay..
& x best.


bile dah tanya pendapat orang ramai nie..
boleh wat comparison.
dah boleh pilih yang mana satu kan..
Yup dats right..


Bile dah beli nnti..
Boleh snap2..
boleh amek pic tym konvo nnti..
Sungguh x sabar..


so nak mintak pendapat ramai nie..
Antara camera digital brand Canon, Olympus & Sony ??
Which one is better?
yang mana paling okay..
model ape & ape function nye..


Please help me guys!!
korang mesti pandai pasal digital camera nie kan..

You Might Also Like

14 inspiration

  1. Kalau kamera jenis compack macam ni, saya prefer Sony lagi berbanding yang lain... Kalau jenis dslr pulak Canon dan Nikon menjadi pujaan hati ku.... Bia nak beli...??? Kalau nak beli, beli 2 terus nanti kalau hilang atau rosak ada spare.... hehehe... selamat membeli... :) senyum selalu macam selalu...

    ReplyDelete
  2. Anak buah saya dan adik ipar ada pakai Sony yang dalam gambar... dia jenis touch screen... Function taklah susah sangat bila dah pandai godek... yang penting gambar dia memuaskan hati.... walaupun kecil macam tu.... best giler camera tu...

    ReplyDelete
  3. Chilabaey's,
    yeke..
    sy pun mnt sgt dgn kamera tuh..
    cdg nak beli..
    tp nak mntk pndpt dulu..
    n then br nk compare..

    tp ade org kata kan sony bile cuci gmbr kt kedai x cntik la..

    ReplyDelete
  4. deena vote for sony:)

    dslr baik beli nikon je, pueh hati:)

    ReplyDelete
  5. Addeena,
    thankz,
    taste kite sama..
    mnt gak sony..

    ReplyDelete
  6. Tak pun beli Canon Powershot G10... pun puas hati... function untuk memvariasikan gambar banyak.... tapi dah dekat sama dengan harga dslr... cuba try cari dan explore feature dia... pun puas hati.... :)

    ReplyDelete
  7. Chilabaeys,
    thankz for ur opinion..
    nnti i cr k..
    nk tau function dia..

    ReplyDelete
  8. Alah.. beli Kodak tarik2 snap je.. manual.. haha.. anjing kejar pun xtragak2 wt plengkong.. act, just Google Canon vs sony or olympus.. Kt sana lengkap dia bg spec n review comparison..

    ReplyDelete
  9. Liey,
    thankz for ur opinion..
    nnti nk search google le..
    sng skit kan..

    ReplyDelete
  10. compaq camera.. better sony.. tp dr segi ketahanan n blur prevention.. lg bgus olympus..

    kalo dslr.. canon or nikon ok.. olympus is da best.. tp mahal.. :)

    ReplyDelete
  11. Syahrul,
    00oo..
    sony & olympus..
    blh gak..
    kene pk..
    thankz ya..

    ReplyDelete
  12. hurmm...for me semua pun okay!
    tp klu untuk kepuasan..rasanya utk pilihan dari gambar2 yg diberi..

    saya cadangkan sony lah! itu untuk compact..

    tak kisah guna apa jenis camera pun, bergantung pada badjet la..it's not the camera who make the picture look interesting! ^__^

    ReplyDelete
  13. adamLUBa,
    yeke..
    sony terbaik yer..
    kalau cmtu pasni g survey2 camera sony jer la..

    ReplyDelete
  14. sony the best kalo bajet lebih lah.rai sendri gune nikon coolpix je.

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers