miss my housemates

11:56:00 PM

Dari kiri : Belle, Zuu, Bai & Liza..

Korang mesti ade kawan baik kan. Bestfriend.. yang korang kenal lama dan rindu sesangat nak jupe. Anyway kali nie nak story skit pasal kawan-kawanku yang rindu sangat nie x jupe.. Kiteorang kenal dari Sem 1 lagi, tym orientasi. Kebetulan, memang tuhan tetapkan kiteorang rapat sampai sem 6 (sem akhir) sehinggalah sekarang. Kami bukanlah asal dari negeri yang sama tapi dari asal usul, latarbelakang dan negeri yang berlainan. Tapi bile digabungkan memang ngam ngam suey la..

Belle dari Kulai Johor, Zuu dari Muar Johor, Bai dari Kemaman Ganu & Liza dari Manjung Perak. So macam-macam bahasa & longat akan kuar bile bercakap. Longat jawa la, Ganu le, Perak le dan termasuk aku dari Penang, longat Utara yang kuar. So happening sangat.

Pic nie tym bbq kiteorang kat Tok Bali, Kelantan

Sem 1 kiteorang duk hostel tapi tingkat dan blok jauh-jauh. Sem 2 duk hostel gak tapi amek sederet 1 tingkat yang sama 1 blok. Berjiran le nie. Sem 3 duk umah sewa luar sama-sama. Sem 4 atau latihan industri (praktikal) kiteorang pulang ke pangkuan negeri masing tapi x deal nak jupe kat poli. Sem 5 & 6 duduk serumah gak dengan menyewa rumah sewa yang baru.

Dalam kelas pun mesti kalau nak duduk sebaris meja. xpun 2 baris meja depan belakang. Kalau dalam dewan kuliah pun nak duduk sesama. Assigment pun nak satu group gak kalau boleh semua subjek. Ngade2 kan. Bukan pe senang leh nak bahagikan kerja & wat discussion. Dalam kelas pun dah di"cop" group paling kecoh.

Tapi kan kalau kata berkawan xde salah faham, tak puas ati ke, jeles ke, gaduh ke, Tipu suma tuh. Mane ade orang tu berkawan baik je sampai bila-bila kan. Kalau benda nie jadi pun xkan lama sebab kiteorang akan berbaik semula. Sebab duduk umah sewa nie parent xde. So dalam umah tu kite nie cam adik beradik kan. Kalau gaduh pun, kite nak mintak tolong & bergantung harap kat sape lagi kalau bukan kawan baik sendiri kan.
Lama gile x jupe nie. Last jupe pun kat Shah Alam aritu.
Tu pun jupe Belle dengan Liza je. Pegi men ice skating. Yang len x jupe pun.
Tapi kali nie kiteorang suma akan jupe kat konvo nnti.
Tym nie dapat jupe balik. Rindu gelak2 korang. Karooke kat dlm umah. Men mercun. Gaduh dengan bdk Kelantan blkg umah sewa.

Walaupun suma berjauhan tapi tetap berhubung satu sama len..
kadang2 kiteorang wat conference kat ym. kecoh gile.. rindu sangat kat korang suma.. mesti teringat bile tengok pic2 kite suma dulu..


F.R.I.E.N.D.S.H.I.P F.O.R.E.V.E.R

kite kawan sampai bile2 yer.
Walaupun dah beranak cucu

You Might Also Like

5 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (18) Beauty Blogger (23) Beauty Product (30) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (72) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (97) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (6) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (15) Food Review (35) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (12) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (30) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (54) Penang Cafe (13) Penang Food (29) Penang Halal Food (12) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (101) Penang Places (23) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (17) Product Review (74) Produk (13) Produk Kecantikan (18) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (85) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (4) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (1) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (1) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (43) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)