miss my housemates

11:56:00 PM

Dari kiri : Belle, Zuu, Bai & Liza..

Korang mesti ade kawan baik kan. Bestfriend.. yang korang kenal lama dan rindu sesangat nak jupe. Anyway kali nie nak story skit pasal kawan-kawanku yang rindu sangat nie x jupe.. Kiteorang kenal dari Sem 1 lagi, tym orientasi. Kebetulan, memang tuhan tetapkan kiteorang rapat sampai sem 6 (sem akhir) sehinggalah sekarang. Kami bukanlah asal dari negeri yang sama tapi dari asal usul, latarbelakang dan negeri yang berlainan. Tapi bile digabungkan memang ngam ngam suey la..

Belle dari Kulai Johor, Zuu dari Muar Johor, Bai dari Kemaman Ganu & Liza dari Manjung Perak. So macam-macam bahasa & longat akan kuar bile bercakap. Longat jawa la, Ganu le, Perak le dan termasuk aku dari Penang, longat Utara yang kuar. So happening sangat.

Pic nie tym bbq kiteorang kat Tok Bali, Kelantan

Sem 1 kiteorang duk hostel tapi tingkat dan blok jauh-jauh. Sem 2 duk hostel gak tapi amek sederet 1 tingkat yang sama 1 blok. Berjiran le nie. Sem 3 duk umah sewa luar sama-sama. Sem 4 atau latihan industri (praktikal) kiteorang pulang ke pangkuan negeri masing tapi x deal nak jupe kat poli. Sem 5 & 6 duduk serumah gak dengan menyewa rumah sewa yang baru.

Dalam kelas pun mesti kalau nak duduk sebaris meja. xpun 2 baris meja depan belakang. Kalau dalam dewan kuliah pun nak duduk sesama. Assigment pun nak satu group gak kalau boleh semua subjek. Ngade2 kan. Bukan pe senang leh nak bahagikan kerja & wat discussion. Dalam kelas pun dah di"cop" group paling kecoh.

Tapi kan kalau kata berkawan xde salah faham, tak puas ati ke, jeles ke, gaduh ke, Tipu suma tuh. Mane ade orang tu berkawan baik je sampai bila-bila kan. Kalau benda nie jadi pun xkan lama sebab kiteorang akan berbaik semula. Sebab duduk umah sewa nie parent xde. So dalam umah tu kite nie cam adik beradik kan. Kalau gaduh pun, kite nak mintak tolong & bergantung harap kat sape lagi kalau bukan kawan baik sendiri kan.
Lama gile x jupe nie. Last jupe pun kat Shah Alam aritu.
Tu pun jupe Belle dengan Liza je. Pegi men ice skating. Yang len x jupe pun.
Tapi kali nie kiteorang suma akan jupe kat konvo nnti.
Tym nie dapat jupe balik. Rindu gelak2 korang. Karooke kat dlm umah. Men mercun. Gaduh dengan bdk Kelantan blkg umah sewa.

Walaupun suma berjauhan tapi tetap berhubung satu sama len..
kadang2 kiteorang wat conference kat ym. kecoh gile.. rindu sangat kat korang suma.. mesti teringat bile tengok pic2 kite suma dulu..


F.R.I.E.N.D.S.H.I.P F.O.R.E.V.E.R

kite kawan sampai bile2 yer.
Walaupun dah beranak cucu

You Might Also Like

5 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir Sport Attire Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai