BBQ..

11:43:00 PM

BBQ kecil-kecilan.
Sebenarnye kiteorang ade cadang nak wat BBQ besar-besaran.
Nak ajak ex-student SM Teknik TAR Putra, Penang.
Tapi memandangkan hari hujan terpaksalah batal event kat facebook.
Kali nie bukan reunion untuk kelas Awam 1 jer.
Tapi untuk semua kawan-kawan SMT TARP.



Anyway best dapat jupe kawan sekolah lama nie.
Walaupun x bertegur kat sekolah.
Pas sekolah mesti tegur punye.
Kenal muke je xtaw nama.
Tapi bila jupe akan kenal balik suma tuh.
Dulu kat sekolah ade insider dengan outsider.
Yang duk hostel dengan budak luar.
Selalu x berape kenal sangat.
Xpun x berapa ngam budak yang stay hostel dengan budak luar.



Tapi lepas sekolah dh xde musuh2 dah.
Sumanye baik2 jew..
Kire dah satu kepale dah pas skolah.
So pasni leh wat reunion untuk satu batch lak.
Sebab kelas kiteorang selalu wat untuk Awam 1 2003/2004.
sebab sayang sangat dengan kelas ni.
Happening beb!!



Sebenarnye BBQ nie dah lama dah pown,
Tapi baru nak update.
Sebab sekarang baru ade masa free.
Adobe photoshop CS4 yang Azmer kasi xleh pakai lak.
Ntah nape.
So terpaksa pakai Adobe Photoshop yang lama punye.
Ish ish


BBQ nie wat dalam raya ke-6, 25 September 2009 yang lepas.
Fazirul yang nak wat last minit BBQ nie.
Tiba2 je dia kol suruh pegi umah dia.
Tym tu lesen aku dah mati.
My bro hantar ke umah Fazirul.
So kami pun pegi Giant beli ayam & bahan yang lain untuk BBQ nie.







Makanan banyak disponsor oleh kengkawan yang hadir nie.
Pizza dibanje oleh Hazimah.
Ayam, sosej & bahan BBQ oleh aku & Fazirul.
Air lak dibanje oleh Hafiznas dan Rosidi.
Makanan ringan nie lak ditaja oleh Thoha.






Tugas aku lak kene invite & mesej kawan-kawan yang free.
yang boleh join BBQ tergempar & yang x dicadang nie.
Kadang-kadang aktiviti otak seminit nie best gak.
Sebab ade happening tersendiri taw.


BBQ nie kiteorang wat kat tepi pantai Queenbay jer.
So nak pegi toilet nak beli air ke pape ke.
Jalan je pegi Queenbay Mall.
sangat dekat.
Haiwan-haiwan halus memang teramat banyak.
Cik Si tikus & nyamuk sangat banyak.
Tapi nasib baik bakar ayam,
so nyamuk xde la datang sangat sebab ade api kan.
Tapi tikus nie amat menggelikan.










Kawan-kawan yang datang lak ade la dalam 10 orang ke atas.
Anyway trimas buat korang yang datang.
BBQ last minit dan simple nie.



Ucapan tima kasih banyak kepada yang sudi datang.


1) First sekali diri aku. Memang aku suka join aktiviti camnie.
2) My best friend, Fazirul.
3) Hanif
4) Hafiznas
5) Rosidi
6) Kawan baik aku tym sekolah, Sarah Syuhada.
7) Kawan rapat aku, Hazimah & his bf.
8) Paid dan rakan-rakan yang sudi bakar ayam.
10) Thoha
11) Redzuan a.k.a R.E




Anyway pasni nak wat lagi la aktiviti BBQ nie.
Suka sangat bakar2 ayam nie.
Suka makan ayam..

You Might Also Like

12 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (20) Beauty Blogger (25) Beauty Product (32) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (78) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (98) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (8) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (16) Food Review (37) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (32) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (55) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (102) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (19) Product Review (79) Produk (13) Produk Kecantikan (19) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (90) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)