BBQ..

11:43:00 PM

BBQ kecil-kecilan.
Sebenarnye kiteorang ade cadang nak wat BBQ besar-besaran.
Nak ajak ex-student SM Teknik TAR Putra, Penang.
Tapi memandangkan hari hujan terpaksalah batal event kat facebook.
Kali nie bukan reunion untuk kelas Awam 1 jer.
Tapi untuk semua kawan-kawan SMT TARP.



Anyway best dapat jupe kawan sekolah lama nie.
Walaupun x bertegur kat sekolah.
Pas sekolah mesti tegur punye.
Kenal muke je xtaw nama.
Tapi bila jupe akan kenal balik suma tuh.
Dulu kat sekolah ade insider dengan outsider.
Yang duk hostel dengan budak luar.
Selalu x berape kenal sangat.
Xpun x berapa ngam budak yang stay hostel dengan budak luar.



Tapi lepas sekolah dh xde musuh2 dah.
Sumanye baik2 jew..
Kire dah satu kepale dah pas skolah.
So pasni leh wat reunion untuk satu batch lak.
Sebab kelas kiteorang selalu wat untuk Awam 1 2003/2004.
sebab sayang sangat dengan kelas ni.
Happening beb!!



Sebenarnye BBQ nie dah lama dah pown,
Tapi baru nak update.
Sebab sekarang baru ade masa free.
Adobe photoshop CS4 yang Azmer kasi xleh pakai lak.
Ntah nape.
So terpaksa pakai Adobe Photoshop yang lama punye.
Ish ish


BBQ nie wat dalam raya ke-6, 25 September 2009 yang lepas.
Fazirul yang nak wat last minit BBQ nie.
Tiba2 je dia kol suruh pegi umah dia.
Tym tu lesen aku dah mati.
My bro hantar ke umah Fazirul.
So kami pun pegi Giant beli ayam & bahan yang lain untuk BBQ nie.







Makanan banyak disponsor oleh kengkawan yang hadir nie.
Pizza dibanje oleh Hazimah.
Ayam, sosej & bahan BBQ oleh aku & Fazirul.
Air lak dibanje oleh Hafiznas dan Rosidi.
Makanan ringan nie lak ditaja oleh Thoha.






Tugas aku lak kene invite & mesej kawan-kawan yang free.
yang boleh join BBQ tergempar & yang x dicadang nie.
Kadang-kadang aktiviti otak seminit nie best gak.
Sebab ade happening tersendiri taw.


BBQ nie kiteorang wat kat tepi pantai Queenbay jer.
So nak pegi toilet nak beli air ke pape ke.
Jalan je pegi Queenbay Mall.
sangat dekat.
Haiwan-haiwan halus memang teramat banyak.
Cik Si tikus & nyamuk sangat banyak.
Tapi nasib baik bakar ayam,
so nyamuk xde la datang sangat sebab ade api kan.
Tapi tikus nie amat menggelikan.










Kawan-kawan yang datang lak ade la dalam 10 orang ke atas.
Anyway trimas buat korang yang datang.
BBQ last minit dan simple nie.



Ucapan tima kasih banyak kepada yang sudi datang.


1) First sekali diri aku. Memang aku suka join aktiviti camnie.
2) My best friend, Fazirul.
3) Hanif
4) Hafiznas
5) Rosidi
6) Kawan baik aku tym sekolah, Sarah Syuhada.
7) Kawan rapat aku, Hazimah & his bf.
8) Paid dan rakan-rakan yang sudi bakar ayam.
10) Thoha
11) Redzuan a.k.a R.E




Anyway pasni nak wat lagi la aktiviti BBQ nie.
Suka sangat bakar2 ayam nie.
Suka makan ayam..

You Might Also Like

12 inspiration

  1. lapar laa tggk makanan yag banyak ituh! huhuhuu

    ReplyDelete
  2. hanilopiplopz,
    lapar kene makan banyak2 hani..

    ReplyDelete
  3. nyum2..
    da lama tak BBQ..huhu..
    jelesnye. :P

    ReplyDelete
  4. muein,
    ye ye sangat sangat best..
    jom bbq..

    ReplyDelete
  5. owh budak tarp rupanya..
    patot tak penah tengok..
    sayep pon skolah tarp dulu..
    tahun 2001/2002
    hahhaa..
    best ar sekolah tuh..

    ReplyDelete
  6. emmetRaxor,
    yeke..
    senior saya le nie..
    mmg best..
    byk kenangan..
    bila nk dtg penang..
    lepak..

    ReplyDelete
  7. baru ja balik dari penang..
    p release tension kat sana bersama encik luba..
    tak sempat nak kuaq mana..
    sebab p pon ari ahad..
    hehehehe..

    ReplyDelete
  8. emmetRaxor,
    00o yeke..
    sempat berjupe cik luba r nie..
    dh nama student kn..
    study lek lok la..

    ReplyDelete
  9. BBQ lah acara yang paling saya suka sejak dari budak lagi.... sebab boleh main api... hehehe... kecik2 dulu kalu main api dah pasti kena marah punya.... so, dah besar2 nilah baru lepas gian... hehehehe....

    ReplyDelete
  10. ChiLaBaey's,
    Muz,
    bbq mmg best..
    ikut tmpt uh kite wat bbq tuh...
    suka men bakar ayam2.
    cam men masak2 lak.

    ReplyDelete

Follow by Email

Like us on Facebook

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers