Berbuka Puasa Part 2

10:39:00 AM

MAJLIS BERBUKA PUASA
AWAM 1
& SCHOOLMATE
TEKNIK TARP BATCH 2003/2004


Date : 18 September 2009
Day : Friday
Location : Idrus Ikan Bakar, Marin


Sebelum raya hari tu, ade wat majlis berbuka puasa dengan kawan-kawan teknik. Dah macam aktiviti tahunan lak. Tiap2 tahun mesti buat. Walaupun dekat teknik dulu bersama selama 2 tahun je tapi hubungan kami rapat sangat. Tetap friendship forever walaupun dah tinggal sekolah hampir 5 tahun. Dan jadi kawan baik sampai sekarang. Walaupun dah study jauh kalau balik Penang mesti contact each other. Kelas AWAM 1 bacth 2003/2004 memang best la!!


Dua hari sebelum raya tuh, cuti raya stat ari Sabtu. Jumaat keje lagi tapi dapat gak balik halfday sebab bos kasi. Lagipun kat opis dah lengang sebab ade yang amek cuti awal. So mood berkerja tu kurang skit la. Beraya dengan office mate, balik pegi beli kueh raya, balik rumah & then bersiap keluar kul 4 lebih.



Dalam kete Fazirul. Posing dulu. My BFF.

Nyak Ridzuan, Fazirul & Me..


Fazirul datang amek kat umah sebab aku malas nak drive. Sepatutnye kami berbuka puasa kat Jeti Pulau Jerejak ade buffet tapi last minit dah xde. Sangat frust teringin sangat nak makan buffet kat situ. Nasib baik teringat ade kedai ikan bakar kat Perkampungan Marin. So terus pegi book meja untuk 10 orang.


Me with Fazirul waiting..


My friends, Mustaqim.


Selepas booking, trus pegi Queensbay Mall tunggu kawan-kawan datang. Awal lagi nak berbuka so window shopping le dulu. Memang banyak sale time tuh tapi dah shopin raya sebelum nie. Xleh nak boros2.




So setengah dari kawan-kawan dah datang. So lepak-lepak & amek gambar lagi. Banyak berbual tentang diri masing-masing. Study dengan keje masing-masing. Semuanya dah berjaya kawan-kawanku. So masing-masing decide nak pegi tempat buka puasa. Sebab dah x sabar nak berbuka.




Sebelum nak sampai tempat nak berbuka tuh, kiteorang singgah kat Jeti Pulau Jerejak tuh. Amek gambar holiday. Tempat yang first booking tapi cancel last minit. Anyway cantik gak view kat Jeti Pulau Jerejak tuh. Nampak Penang Bridge dari situ.



Semua kawan-kawan dah sampai. So terus ke meja yang kami booking. Menunggu waktu berbuka puasa. Makan-makan kat Idrus Ikan Bakar nie agak menarik tau.
Memang selera betul makan kali nie..





Makanan yang kiteorang pesan banyak gak. Antaranya Tomyam Campur, Ikan Bakar, Ikan Masak 3 Rasa, Telur Bungkus, Ketam Berlada, Kailan Ikan Masin. Minuman Fresh Orange yang sedap dan pencuci mulut buah-buahan. Berbaloi rasa Berbuka kat Idrus Ikan Bakar nie walaupun nak makan buffet kat Jeti Pulau Jerejak tak kesampaian.






Antara kawan-kawan yang hadir adelah dalam 10 orang. Yang dijemput ramai. Tapi masing busy kan sebab ade yang baru bertolak balik dari KL. So nak masuk Penang lak bridge memang jem teruk. Sebab orang balik raya. So yang datang nie pun dah cukup happening.


Terima kasih gak nak wish kepada sesiapa yang datang. First sekali diri sendiri. Muahaha Pastu my best friends, Fazirul & Hazlami. Kawan-kawan yang lain Nyak Ridzuan, Megat Ashmir, Nor Hazlinda, Nurul Ain, Nurul Huda, Hafriz, Haziq & Yusri. Maybe majlis berbuka puasa ni akan dibuat setiap tahun. Boleh jupe kawan-kawan yang hilang. Kira reunion gak la.



P/S : Anyway tunggu Buka Puasa Part 3 lak k..

You Might Also Like

14 inspiration

  1. sori x dp join ari tu. i ry kl thn ni....

    ReplyDelete
  2. orkedanza
    ok.. no hal la..
    x paksa pun la..
    kalau sape2 yang nak join..
    join je kalau x bz..

    ReplyDelete
  3. waaa tgk pics pun dah tahu that food sedap :)

    ReplyDelete
  4. dianna,
    yer mmg sedap pun..
    kalau dh puasa sehari..
    makan ape pun sedap bile berbuka..

    ReplyDelete
  5. pergh sdap nye clara mknan2 tu.......
    waa g bercuti nmpak..hee...
    cntik bju..hehehe..

    ReplyDelete
  6. amir acap,
    x g bercuti..
    amek gmbr percutian je..
    tq puji baju..

    ReplyDelete
  7. best tu..
    mknn yg enak2..
    sbnrnye suke tgk pic awk tu.. :P
    berbaju pink lg..heee

    ReplyDelete
  8. Shafie,
    yup..
    makanan mmg best..
    pink my favorite color..
    baju raya le shafie.

    ReplyDelete
  9. miss lolly a.k.a luvfareda,
    yup..
    mmg sedap sangat lolly..

    ReplyDelete
  10. pergghhh..ada part 3 lagi tuu..ehehe... ;)

    ReplyDelete
  11. chipsmore,
    yer cik epal..
    sebab byk sgt amek gmbr la..

    ReplyDelete
  12. Wah hensem pakwe... hehehe.... Bulan Puasa= Musim Makan kan.... :)

    ReplyDelete
  13. ChiLaBaey's,
    bukan bf la muz..
    kawan2 jer la..
    my bff..
    my bestfriend..

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers