Berbuka Puasa Part 2

10:39:00 AM

MAJLIS BERBUKA PUASA
AWAM 1
& SCHOOLMATE
TEKNIK TARP BATCH 2003/2004


Date : 18 September 2009
Day : Friday
Location : Idrus Ikan Bakar, Marin


Sebelum raya hari tu, ade wat majlis berbuka puasa dengan kawan-kawan teknik. Dah macam aktiviti tahunan lak. Tiap2 tahun mesti buat. Walaupun dekat teknik dulu bersama selama 2 tahun je tapi hubungan kami rapat sangat. Tetap friendship forever walaupun dah tinggal sekolah hampir 5 tahun. Dan jadi kawan baik sampai sekarang. Walaupun dah study jauh kalau balik Penang mesti contact each other. Kelas AWAM 1 bacth 2003/2004 memang best la!!


Dua hari sebelum raya tuh, cuti raya stat ari Sabtu. Jumaat keje lagi tapi dapat gak balik halfday sebab bos kasi. Lagipun kat opis dah lengang sebab ade yang amek cuti awal. So mood berkerja tu kurang skit la. Beraya dengan office mate, balik pegi beli kueh raya, balik rumah & then bersiap keluar kul 4 lebih.



Dalam kete Fazirul. Posing dulu. My BFF.

Nyak Ridzuan, Fazirul & Me..


Fazirul datang amek kat umah sebab aku malas nak drive. Sepatutnye kami berbuka puasa kat Jeti Pulau Jerejak ade buffet tapi last minit dah xde. Sangat frust teringin sangat nak makan buffet kat situ. Nasib baik teringat ade kedai ikan bakar kat Perkampungan Marin. So terus pegi book meja untuk 10 orang.


Me with Fazirul waiting..


My friends, Mustaqim.


Selepas booking, trus pegi Queensbay Mall tunggu kawan-kawan datang. Awal lagi nak berbuka so window shopping le dulu. Memang banyak sale time tuh tapi dah shopin raya sebelum nie. Xleh nak boros2.




So setengah dari kawan-kawan dah datang. So lepak-lepak & amek gambar lagi. Banyak berbual tentang diri masing-masing. Study dengan keje masing-masing. Semuanya dah berjaya kawan-kawanku. So masing-masing decide nak pegi tempat buka puasa. Sebab dah x sabar nak berbuka.




Sebelum nak sampai tempat nak berbuka tuh, kiteorang singgah kat Jeti Pulau Jerejak tuh. Amek gambar holiday. Tempat yang first booking tapi cancel last minit. Anyway cantik gak view kat Jeti Pulau Jerejak tuh. Nampak Penang Bridge dari situ.



Semua kawan-kawan dah sampai. So terus ke meja yang kami booking. Menunggu waktu berbuka puasa. Makan-makan kat Idrus Ikan Bakar nie agak menarik tau.
Memang selera betul makan kali nie..





Makanan yang kiteorang pesan banyak gak. Antaranya Tomyam Campur, Ikan Bakar, Ikan Masak 3 Rasa, Telur Bungkus, Ketam Berlada, Kailan Ikan Masin. Minuman Fresh Orange yang sedap dan pencuci mulut buah-buahan. Berbaloi rasa Berbuka kat Idrus Ikan Bakar nie walaupun nak makan buffet kat Jeti Pulau Jerejak tak kesampaian.






Antara kawan-kawan yang hadir adelah dalam 10 orang. Yang dijemput ramai. Tapi masing busy kan sebab ade yang baru bertolak balik dari KL. So nak masuk Penang lak bridge memang jem teruk. Sebab orang balik raya. So yang datang nie pun dah cukup happening.


Terima kasih gak nak wish kepada sesiapa yang datang. First sekali diri sendiri. Muahaha Pastu my best friends, Fazirul & Hazlami. Kawan-kawan yang lain Nyak Ridzuan, Megat Ashmir, Nor Hazlinda, Nurul Ain, Nurul Huda, Hafriz, Haziq & Yusri. Maybe majlis berbuka puasa ni akan dibuat setiap tahun. Boleh jupe kawan-kawan yang hilang. Kira reunion gak la.



P/S : Anyway tunggu Buka Puasa Part 3 lak k..

You Might Also Like

14 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir Sport Attire Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai