kebingungan..

6:40:00 PM


Sangat teruja bile dengar UiTM call.
Sangat happy bile disuruh cek application kat website UiTM.
Sangat seronok bile dapat tawaran study.

Syukur Alhamdulillah..

Tapi kan hati x dah x gembira bila dapat tau..




program xpun kos yang kite mintak x dapat.
Sangat sedih.

Dapat lak program SARJANA MUDA PENGURUSAN TAMAN DAN AMENITI (KEPUJIAN)
SENIBINA PERANCANGAN DAN UKUR


tapi kan aritu time wat application saya mintak program :-


SARJANA MUDA UKUR BAHAN (KEPUJIAN)..


Program yang dapat xde dalam list yang mintak.
& xtau kos nie mengenai ape.


Saya bukan cerewet atau mengada-ngada.
Dah lama mintak futher my study dengan mintak kos Ukur Bahan.
Xpun Quantity Surveyor.
Bersusah payah ke Shah Alam,
ke bahagian Pengambilan Pelajar.
Buat rayuan kat sana.
Taip surat rayuan, print, faks, pos dan kol sana sini.
X berbaloi sungguh.
Penat pun x ilang.
Memang bersungguh nak sambung study.
Tapi x dapat ape yang dihajati.


Dulu Diploma Ukur Bahan.
Sekarang kerja pun dalam bidang Ukur Bahan di firma Ukur Bahan.
So saya nak apply degree dalam Ukur Bahan juga la.


Bukan xnak amek kos atau program lain.
Kalau camtu baik dari mula beli no pin isi je la ape-ape program untuk 8 pilihan.
tapi saya xnak.
Ade pihak yang marah saya, Go On je la dengan kos/program yang dapat.
Tolong la respek minat saya.
& Tolong bagi semangat!!
Jangan melemahkan semangat saya.


3 tahun belajar dan setahun bekerja dalam bidang ni.
Biar lah Ijazah dalam bidang nie juga.
Sekurang-kurang penat saya berbaloi.
Berbayar juga.
Saya x nak buang masa dengan amek program lain yang bukan minat saya.
Saya xnak membazir wang dan masa untuk buat benda yang x minat & x suka.
So ikhlas dari hati tu xde.


Saya ade perancangan dan matlamat saya sendiri.
Kemungkinan dengan Ijazah Ukur Bahan yang dapat,
saya boleh decide untuk wat Sr. (Surveyor).


Boleh ade Sr. di hadapan nama saya.
Kalau arkitek ade Ar.
Kalau engineer ade Ir.
Kalau surveyor ade Sr.


Mungkin orang yang berkerja dan terlibat dalam bidang construction saja yang memahami.






Dah saya x dapat kolej.
Kene uruskan sendiri.
Alamak! Dah la baru masuk sem.
kene duk luar.
Ish xnak lagi la.
Dahla pegi Shah Alam sesat dengan roundabout aje.
Kalau next sem xperla gak duk umah sewa luar.



So ape yang patut buat??

Nak terima tawaran ke xnak terima?
Ataupun buat rayuan tukar kos?



Tolongla saya perlukan pendapat yang bernas.



P/S : Kepeda kengkawan yang bagi semangat.
Ucapan sejuta terima kasih tidak terhingga.

You Might Also Like

18 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (20) Beauty Blogger (25) Beauty Product (32) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (78) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (98) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (8) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (16) Food Review (37) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (32) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (55) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (102) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (19) Product Review (79) Produk (13) Produk Kecantikan (19) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (90) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)