kebingungan..

6:40:00 PM


Sangat teruja bile dengar UiTM call.
Sangat happy bile disuruh cek application kat website UiTM.
Sangat seronok bile dapat tawaran study.

Syukur Alhamdulillah..

Tapi kan hati x dah x gembira bila dapat tau..




program xpun kos yang kite mintak x dapat.
Sangat sedih.

Dapat lak program SARJANA MUDA PENGURUSAN TAMAN DAN AMENITI (KEPUJIAN)
SENIBINA PERANCANGAN DAN UKUR


tapi kan aritu time wat application saya mintak program :-


SARJANA MUDA UKUR BAHAN (KEPUJIAN)..


Program yang dapat xde dalam list yang mintak.
& xtau kos nie mengenai ape.


Saya bukan cerewet atau mengada-ngada.
Dah lama mintak futher my study dengan mintak kos Ukur Bahan.
Xpun Quantity Surveyor.
Bersusah payah ke Shah Alam,
ke bahagian Pengambilan Pelajar.
Buat rayuan kat sana.
Taip surat rayuan, print, faks, pos dan kol sana sini.
X berbaloi sungguh.
Penat pun x ilang.
Memang bersungguh nak sambung study.
Tapi x dapat ape yang dihajati.


Dulu Diploma Ukur Bahan.
Sekarang kerja pun dalam bidang Ukur Bahan di firma Ukur Bahan.
So saya nak apply degree dalam Ukur Bahan juga la.


Bukan xnak amek kos atau program lain.
Kalau camtu baik dari mula beli no pin isi je la ape-ape program untuk 8 pilihan.
tapi saya xnak.
Ade pihak yang marah saya, Go On je la dengan kos/program yang dapat.
Tolong la respek minat saya.
& Tolong bagi semangat!!
Jangan melemahkan semangat saya.


3 tahun belajar dan setahun bekerja dalam bidang ni.
Biar lah Ijazah dalam bidang nie juga.
Sekurang-kurang penat saya berbaloi.
Berbayar juga.
Saya x nak buang masa dengan amek program lain yang bukan minat saya.
Saya xnak membazir wang dan masa untuk buat benda yang x minat & x suka.
So ikhlas dari hati tu xde.


Saya ade perancangan dan matlamat saya sendiri.
Kemungkinan dengan Ijazah Ukur Bahan yang dapat,
saya boleh decide untuk wat Sr. (Surveyor).


Boleh ade Sr. di hadapan nama saya.
Kalau arkitek ade Ar.
Kalau engineer ade Ir.
Kalau surveyor ade Sr.


Mungkin orang yang berkerja dan terlibat dalam bidang construction saja yang memahami.






Dah saya x dapat kolej.
Kene uruskan sendiri.
Alamak! Dah la baru masuk sem.
kene duk luar.
Ish xnak lagi la.
Dahla pegi Shah Alam sesat dengan roundabout aje.
Kalau next sem xperla gak duk umah sewa luar.



So ape yang patut buat??

Nak terima tawaran ke xnak terima?
Ataupun buat rayuan tukar kos?



Tolongla saya perlukan pendapat yang bernas.



P/S : Kepeda kengkawan yang bagi semangat.
Ucapan sejuta terima kasih tidak terhingga.

You Might Also Like

18 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai