Taman Negara Pulau Pinang

11:38:00 AM


TAMAN NEGARA PULAU PINANG
PENANG NATIONAL PARK

Date : 25th December 2009
Location : Teluk Bahang, Penang



Krimas lepas kiteroang habiskan cuti dengan hiking ke Taman Negara.
Ade picnic skit.
Pastu mandi-manda kat sana.
Bertolak awal pagi sebab nak stay lama sampai petang.
Kalau x nak pegi ke Sedim tapi ramai yang kata jauh.
Lagipun kawan-kawan dan nak balik U dah.
Ade gak kawan-kawan len yang dapat masuk U gak.
Tahniah suma dapat sambung Degree!!
So suma tinggalkan Penang dan study kat area KL.
Kalau balik Penang pun time cuti semester je la.





Snap-snap picture dulu with Fazirul & Hazlami.
Both of them are my bestfriends.
Sementara menunggu kawan-kawan yang lain datang.
Then kiteorang hiking ke Sungai Tukun.
penat gak la.
Camne nak pegi Pantai Keracut pasni.






Sampai je sana tukar baju & terus berendam.
Air memang sejuk sangat.
Anyway tempat kat Sungai Tukun nie nice le jugak.
After dis nak pegi lagi la.
Camping ke. Sonoknye.




Nie lak pic budak-budak laki.
Dah la suruh snap diaorang lompat dalam air.
Pastu x jadi kena naik lak pastu lompat lagi.
Sian korang kene buli dengan aku kan.
Hehe kelakar bile ingat balik.
Nak sangat pic lompat dalam air.
=)



Suma yang pegi Taman Negara.
Memang enjoy habis la.
Tima kasih korang suma!


Time nak balik kiteorang akan singgah untuk snap gambak.
Photogedik suma nie..
Kali nie singgah kat signboard Sungai Tukun.
Tempat mandi manda & berendam.


Eh minah nie nak jugak amek snap2.





Nie lak pic kat tepi laut lak.
Berjemaah ambik gambar.
Reunion yang kali ke berapa pun x ingat dah.
Kerap sangat.
Banyak lagi gambar nak amek.
Sebab kat sana nice view.
Landskap cantik.
Tapi banyak sangat gangguan kera kat situ.
X larat nak berlari dari kera sebab takut.




Pintu depan Taman Negara.
Pintu masuk pun dah cantik.
Nest time nak pegi lagi la.



Me with Linda.
Menunggu kawan-kawan yang lain.



Posing dekat kayu ukur masa.
Kelakar lak kayu nie.




Dah nak balik.
Adios Taman Negara.
Akan datang lagi sebab nak nek boat kat situ.
Mesti kan rindu Penang pasni.
Oh tidak!!






Aktiviti yang terakhir hari tu ialah karoeke.
Amek bilik yang muat 10 orang pastu.
2 jam lak dalam tu.
Nyanyi rotate2..
Letih gak la.
Tapi best sebab tym nie dpt dgr suara kawan2.
Merdu ke x..



Ntahle dapat jupe bila kawan-kawan yang best nie.
Pasni suma bz study.
Kalau camtu kite jupe kat KL je la.
Anyway miss my hometown.,
=)


P/S : Gambar ade banyak lagi.
Tengok kat facebook je la..

You Might Also Like

6 inspiration

  1. Wahhhh seronoknye hiking dan mandi sungai.... Lama sungguh tak buat aktiviti tu.... Masing2 sibuk.... Saya suka gambar Lia senyum nampak gigi... jarang snap macam tu.... :)

    ReplyDelete
  2. ChiLaBaey's,
    muz suka wat aktiviti cmtu gak ke..
    gmbr senyum tuh.
    ish malu la..

    ReplyDelete
  3. Selamat Tahun Baru 2010, semoga azam tahun baru ni akan sukses hendaknye.... Apa2 pun senyum selalu macam selalu.... :)

    ReplyDelete
  4. ChiLaBaey's,
    selamat tahun baru gak..
    semoga azam lama tercapai dan bina azam baru ..
    senyum selalu jugak!!

    ReplyDelete
  5. wah sis. cam besh je ? hehe. nak pgy la skali kt sini.
    nnti bleh bawak kiki tak ? hehe ;)

    ReplyDelete
  6. kikiey yaya,
    yer boleh je kiki..
    mmg bets pun..
    tp kak c2 byk tmpt lg..
    aritu x sempat pegi.

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers