Taman Negara Pulau Pinang

11:38:00 AM


TAMAN NEGARA PULAU PINANG
PENANG NATIONAL PARK

Date : 25th December 2009
Location : Teluk Bahang, Penang



Krimas lepas kiteroang habiskan cuti dengan hiking ke Taman Negara.
Ade picnic skit.
Pastu mandi-manda kat sana.
Bertolak awal pagi sebab nak stay lama sampai petang.
Kalau x nak pegi ke Sedim tapi ramai yang kata jauh.
Lagipun kawan-kawan dan nak balik U dah.
Ade gak kawan-kawan len yang dapat masuk U gak.
Tahniah suma dapat sambung Degree!!
So suma tinggalkan Penang dan study kat area KL.
Kalau balik Penang pun time cuti semester je la.





Snap-snap picture dulu with Fazirul & Hazlami.
Both of them are my bestfriends.
Sementara menunggu kawan-kawan yang lain datang.
Then kiteorang hiking ke Sungai Tukun.
penat gak la.
Camne nak pegi Pantai Keracut pasni.






Sampai je sana tukar baju & terus berendam.
Air memang sejuk sangat.
Anyway tempat kat Sungai Tukun nie nice le jugak.
After dis nak pegi lagi la.
Camping ke. Sonoknye.




Nie lak pic budak-budak laki.
Dah la suruh snap diaorang lompat dalam air.
Pastu x jadi kena naik lak pastu lompat lagi.
Sian korang kene buli dengan aku kan.
Hehe kelakar bile ingat balik.
Nak sangat pic lompat dalam air.
=)



Suma yang pegi Taman Negara.
Memang enjoy habis la.
Tima kasih korang suma!


Time nak balik kiteorang akan singgah untuk snap gambak.
Photogedik suma nie..
Kali nie singgah kat signboard Sungai Tukun.
Tempat mandi manda & berendam.


Eh minah nie nak jugak amek snap2.





Nie lak pic kat tepi laut lak.
Berjemaah ambik gambar.
Reunion yang kali ke berapa pun x ingat dah.
Kerap sangat.
Banyak lagi gambar nak amek.
Sebab kat sana nice view.
Landskap cantik.
Tapi banyak sangat gangguan kera kat situ.
X larat nak berlari dari kera sebab takut.




Pintu depan Taman Negara.
Pintu masuk pun dah cantik.
Nest time nak pegi lagi la.



Me with Linda.
Menunggu kawan-kawan yang lain.



Posing dekat kayu ukur masa.
Kelakar lak kayu nie.




Dah nak balik.
Adios Taman Negara.
Akan datang lagi sebab nak nek boat kat situ.
Mesti kan rindu Penang pasni.
Oh tidak!!






Aktiviti yang terakhir hari tu ialah karoeke.
Amek bilik yang muat 10 orang pastu.
2 jam lak dalam tu.
Nyanyi rotate2..
Letih gak la.
Tapi best sebab tym nie dpt dgr suara kawan2.
Merdu ke x..



Ntahle dapat jupe bila kawan-kawan yang best nie.
Pasni suma bz study.
Kalau camtu kite jupe kat KL je la.
Anyway miss my hometown.,
=)


P/S : Gambar ade banyak lagi.
Tengok kat facebook je la..

You Might Also Like

6 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai