Taman Negara Pulau Pinang

11:38:00 AM


TAMAN NEGARA PULAU PINANG
PENANG NATIONAL PARK

Date : 25th December 2009
Location : Teluk Bahang, Penang



Krimas lepas kiteroang habiskan cuti dengan hiking ke Taman Negara.
Ade picnic skit.
Pastu mandi-manda kat sana.
Bertolak awal pagi sebab nak stay lama sampai petang.
Kalau x nak pegi ke Sedim tapi ramai yang kata jauh.
Lagipun kawan-kawan dan nak balik U dah.
Ade gak kawan-kawan len yang dapat masuk U gak.
Tahniah suma dapat sambung Degree!!
So suma tinggalkan Penang dan study kat area KL.
Kalau balik Penang pun time cuti semester je la.





Snap-snap picture dulu with Fazirul & Hazlami.
Both of them are my bestfriends.
Sementara menunggu kawan-kawan yang lain datang.
Then kiteorang hiking ke Sungai Tukun.
penat gak la.
Camne nak pegi Pantai Keracut pasni.






Sampai je sana tukar baju & terus berendam.
Air memang sejuk sangat.
Anyway tempat kat Sungai Tukun nie nice le jugak.
After dis nak pegi lagi la.
Camping ke. Sonoknye.




Nie lak pic budak-budak laki.
Dah la suruh snap diaorang lompat dalam air.
Pastu x jadi kena naik lak pastu lompat lagi.
Sian korang kene buli dengan aku kan.
Hehe kelakar bile ingat balik.
Nak sangat pic lompat dalam air.
=)



Suma yang pegi Taman Negara.
Memang enjoy habis la.
Tima kasih korang suma!


Time nak balik kiteorang akan singgah untuk snap gambak.
Photogedik suma nie..
Kali nie singgah kat signboard Sungai Tukun.
Tempat mandi manda & berendam.


Eh minah nie nak jugak amek snap2.





Nie lak pic kat tepi laut lak.
Berjemaah ambik gambar.
Reunion yang kali ke berapa pun x ingat dah.
Kerap sangat.
Banyak lagi gambar nak amek.
Sebab kat sana nice view.
Landskap cantik.
Tapi banyak sangat gangguan kera kat situ.
X larat nak berlari dari kera sebab takut.




Pintu depan Taman Negara.
Pintu masuk pun dah cantik.
Nest time nak pegi lagi la.



Me with Linda.
Menunggu kawan-kawan yang lain.



Posing dekat kayu ukur masa.
Kelakar lak kayu nie.




Dah nak balik.
Adios Taman Negara.
Akan datang lagi sebab nak nek boat kat situ.
Mesti kan rindu Penang pasni.
Oh tidak!!






Aktiviti yang terakhir hari tu ialah karoeke.
Amek bilik yang muat 10 orang pastu.
2 jam lak dalam tu.
Nyanyi rotate2..
Letih gak la.
Tapi best sebab tym nie dpt dgr suara kawan2.
Merdu ke x..



Ntahle dapat jupe bila kawan-kawan yang best nie.
Pasni suma bz study.
Kalau camtu kite jupe kat KL je la.
Anyway miss my hometown.,
=)


P/S : Gambar ade banyak lagi.
Tengok kat facebook je la..

You Might Also Like

6 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (2) Althea Korea (3) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (13) Beauty Blogger (17) Beauty Product (20) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (56) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (92) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (2) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (11) Food Review (25) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (3) Halal Food (10) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (1) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (3) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (5) Lazada Malaysia (5) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (25) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (51) Penang Cafe (11) Penang Food (25) Penang Halal Food (9) Penang Hotel (9) Penang Museum (6) Penang My Hometown (97) Penang Places (19) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (14) Product Review (60) Produk (11) Produk Kecantikan (16) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (10) Ramadan Buffet (9) Review (67) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (4) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (1) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (1) Traveloka (3) TV Show (1) Vacation Trip (43) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)