kenangan 2009

10:34:00 PM

Walaupun dah masuk 2010, tapi nak kongsi kenangan 2009.
Umur dah meningkat.
Banyak lagi cabaran kat kuar.
Dugaan menanti.
Nie serba skit kengan 2009 saya.


JANUARI 2009



Awal tahun dah start keje kat company nie.
QS Firm @ QS Consultant.
AI KONSULT
Tahun 2008 keje dengan kontraktor, dan 2009 berubah angin ke konsultant.


MARCH 2009


Me with my best friend and girlfriend, Liezza drive for Manjong to Shah Alam.
Meet our another girlfriend, Nabilah at UiTM Shah Alam.
Sesat di Shah Alam. Mula jatuh hati dengan Shah Alam.
Seronok tengok view UiTM dan mula jatuh hati nak study kat situ.
We went to Sunway Piramid,
makan-makan, lepak-lepak, window shopping lastly men ice skating.


Ini blog Liezza
http://liezza.blogspot.com/


MAY 2009



First time jupe Adam Luba. Sebelum nie selisih je.
Nak tegur segan.
Time tu Adam ajak lepak celebrate his birthday.
His birthday same date like my mom birthday.
Lepas je lepak terus je baik sampai sekarang.

Ini blog Adam Luba
http://adamluba.blogspot.com/






Bukit Merah Laketown

Ntahle reunion yang ke berapa kali. Perjumpaan kali ni.
Kiteorang decide nak g bermandi-manda ke Bukit Merah lak kali nie.
So ramai yang pegi dari reunion yang buat sebelum nie.
Awam 1 batch 2003/2004
SM Teknik Tunku Abdul Rahman Putra, Penang.
Korang memang da best!!
Dah 5 tahun tinggal sekolah pun masih rapat sampai sekrang.


JUNE 2009

My 22nd birthday at 22nd of June.
Love my birthday dis time.


AUGUST 2009



Got my new compact camera at Pc Fair.
Sony W180.
Yes I like It.



Selama 3 tahun pengajian di Politeknik Kota Bharu, Kelantan,
dalam bidang Diploma Ukur Bahan.
Berjaya menghabiskan pengajian kat sini,
Walaupun tempat agak membosankan,
tapi x rugi sebab ade kawan-kawan yang happening.
So ini lah hasil nye.
Dah grad. Dah konvo.
Seronok jupe kawan-kawan.

DUB JULAI 2005 - JANUARI 2008
Miss great moment with u all.
=)


SEPTEMBER 2009


Berbuka puasa dengan kawan-kawan Awam 1 di Nurul Ikan Bakar
And then lepak-lepak and shopping at Queensbay Mall.



Celebrate raya with my happy family.
Celebrate with my bestfriends.
Konvoi raya umah kawan-kawan.
Pegi open house sana sini.
Meriah nye.
Tapi duit raya dapat skit jer.



BBQ Raya with my Awam 1 dan SMT Tarp friends.
Tepi pantai Queensbay Mall.
Seminggu raya yang best!!



NOVEMBER 2009




My bestfriend and one of my girlfriend, Liezza dah kahwen.
Sangat x percaya tapi jodoh dia dah sampai.
I went to Manjong to attend her wedding.
First time jadi pengapit.
Nervous macam sendiri nak kahwen.
Fisrt time juga menyaksikan sendiri kawan baik akad nikah, makeup, sanding, dan tido sekali dengan pengantin.
Sebelum nie tengok sedara-mara jer.
Dan sangat hepi bertemu kembali my girlfriends yang lain, kawan yang suka gelak, Nabilah And Zulaiha.



DISEMBER 2009




Habiskan cuti krimas dengan reunion lagi.
Kali nie ke Taman Negara Pulau Pinang.
Dah tamat le reunion untuk tahun 2009.
So harap 2010 ade tempat menarik lagi yang boleh pegi.


---------------------------------------------------------------


Tahun 2009 nie baru masuk alam pekerjaan.
Baru tau betapa susahnya nak cari duit.
Betapa penat nye keje. Sebelum nie menghabiskan duit parent je tau.
Bila sendiri keje baru la tau.
Usia muda dah kerja camnie pengalaman setahun pun belum cukup.
Masih mentah dan perlukan banyak ilmu.
Bila dah keje nie, xde masa nak enjoy cam study dulu.
Dah xde masa nak main-main. Komitmen tu penting.
Kalau korang dah keje, dah rasa suma nie.
Baru tau betapa best dan enjoynya hidup study dulu.
Sebab bile study terhegeh-hegeh & x sabar-sabar nak keje.
Bila dah keje baru la tau.


Saya x kisah orang nak cakap hidup saya x happening.
Saya tau diri saya macam mana.
Maybe sebab dah masuk alam kerja enjoy saya dah kurang.
Pemikiran pun dah bertambah matang.
Bergaul dengan orang dewasa.
Saya ade cara happening dan enjoy my life dengan cara tersendiri.
Bagi saya ade famili yang rapat, kawan-kawan yang ramai itulah dah terbaik dalam hidup.



Tahun 2009 nie jugak banyak mengajar saya erti gembira, sedih, kasih sayang, pertemuan, perpisahan, persahabatan dan macam-macam lagi.
Hubungan dengan family, kawan-kawan dan orang lain pun makin rapat dan mesra.



"Kepada insan yang hadir dalam hidup saya yang memahami, memberi semangat dan membangkitkan kegembiraan dan membuang kesedihan dalam hidup saya,
Ucapan seribu terima kasih ucapkan.
Jasa baik akan dikenang dan xakan lupa. Walaupun busy dengan hal sendiri jangan ingat saya lupa akan anda.
"



" Kepada insan yang hadir dalam hidup saya yang merosakkan kebahagian saya, melukakan, mengguriskan perasaan dan membuat hidup saya x bermakna, tolonglah berhenti melakukan suma nie.
Kadang-kadang rasa menyesal mengenali insan seperti ini.
Tapi jutaan terima diucapkan sebab insan mcam nie la membuat kite kuat untuk hidup, cekal hadapi dugaan dan tau hendak mengendali orang seperti ini bile kite bertemu dalam masa akan datang.
Insan seperti ini lagi la saya akan kenang sampai bila-bila,
Tapi jangan risau saya tidak mahu berdendam.
Biar tuhan saja yang mebalasnya. "


Harap tahun 2010 ini memberi makna dan semangat baru untuk insan seperti saya ini.
I KNOW I CAN DO IT.



P/S: Ada banyak gambar lagi yang nak upload.
Tapi dah ilang sebab format laptop.
So yang ini aje yang ade.


You Might Also Like

8 inspiration

  1. wah, banyak nye kenangan sis. sumenye kenangan kiki tahun 2009 tak besh.

    sumenye wat kiki sedeyh sangat sangat =(

    ReplyDelete
  2. arghhh..
    geramnya gambar gue tak da kat may 2009 tuh..
    ini tidak adil..
    tidaaaaaakkkkk...

    ReplyDelete
  3. kikiey yaya,
    jgn cmtu kiki.
    sis pun ade kenangan pahit n manis tuh.
    sabar jer la..

    azam baru nie..
    jgn sedih2 k..

    ReplyDelete
  4. emmetRaxor,
    hehe.
    jagn cmnie.
    pasni kite amek gmbr sesama yer..
    untuk 2010 punye..

    ReplyDelete
  5. huhuhuuhu..jgn jeles la amet oii.. gmbar aku ade juga akhirnya!!!
    lalalalalalala.....
    like a i say.. manis time bertudung...

    ReplyDelete
  6. M[o]M[o]S[u]K[i]E ™,
    yei afiq..
    hehe dah kite amek gmbr bertiga..
    yeke manis tima kasih byk2

    ReplyDelete
  7. wau..memory dr bln 1 ko ingt lg..hebat2..ak ingat sket2 je..jln cite ap pn xingt..hahahha

    nway...ak doakan smoga memori ko utk tahun ni..mmbuatkan ko smkin happy...smoga ur life smkin manis...smkin bmakne...smkin bahagia...

    luv u forever...muahXXXXXXxx

    ReplyDelete
  8. liezza,
    mane la aku ingt sebab suma pic aku wat dlm folder setiap bulan.
    so aku tau tiap2 bulan aku wat ape..
    pegi mana berjalan ke mana..
    suma aku tau..
    aku pun hrp kenangan ko pun manis cam aku gak..
    tp aku rindu sgt2 kenangan kite sama2 dulu..

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers