Meet one of my girlfriends

10:21:00 AM

Saya rindu sangat dengan kawan-kawan baik time kat politeknik dulu.
My girlfriends.
Dapat je tawaran politeknik, dulu nangis-nangis tak nak pegi.
Maklumlah jauh kat Kelantan.
Nak tunggu tawaran universiti lambat sangat.
So ramai yang bagi semangat suruh pegi study.
Ilmu nie kat mana-mana boleh dapat.
Berharga. Tak kisah le politeknik atau universiti.


Sedih nak berhijrah ke tempat baru.
Tinggalkan negeri sendiri.
Tinggal kawan-kawan.
Parent, adik2, semualah.


Tapi tuhan telah kurniakan saya kawan baik semasa stay kat sana.
Memang bersyukur dan hargai sangat.
Persabahatan dari orientasi sampai le sekarang.
Tidur sebantal, makan sepinggan..
Rindu semua memori tuh.


18 April, Ahad yang lepas.
Salah seorang my girlfriends datang penang.
Liezza with her hubby.
Dah pregnant 3 bulan.
Congratulations.
Last jupe time kenduri kawen bulan 12 2009 tahun lepas.
Memang dah deal kat facebook.
Liezza nak sangat datang jenjalan kat Penang.
Kedatangan memang sangat2 dialu2kan.


First sekali, Liza & her husband datang amek aku kat umah.
Dahla datang jauh2.
Senang gerak kalau pegi satu kereta.
First sekali dorang nak sangat makan nasi kandaq.
Kami pegi Nasi Kandar Line Clear.
pastu jenjalan kat Chora Star.
shopping jeruk buah.




Then pegi Fort Cornwallis.
tapi ari ahad tutup lak so x leh masuk.



Firdaus, one of our classmate.
teman kami bertiga.


Masjid Terapung Tanjung Bungah.



Batu Feringgi



Then kami ke Batu Feringgi.
Lepak2 tepi pantai. Posing dengan kuda.
Stay sampai malam.
sebab nak pergi Nite Market Batu Feringgi.
Kat sini faymes dvd RM4.
Kalau beli 6 keping RM20 je.
memang syurga dvd la.
tapi malangnya sebab hujan lebat.
Tak sempat jalan tengok suma kedai.


Next destination, Jalan-Jalan Cari Makan.
Nak bawa dorang nie rasa makanan pulau pinang.
Lokasi : Padang Broom, belakang balai polis Datuk Keramat.
memang banyak giler makan.
Satay, Pasembur, Sup, Nasi Goreng, & banyak lagi.


Harap husband and wife nie berpuas hati.
One day vacation.
Jauh dari Manjung, Perak.
Nak makan nasi kandaq dah setel.
Nak beli dvd dah tercapai.
Nak jenjalan kat Penang pun dah puas jalan.


Liza, I love u as my best friends.
I hope our friendshipis forever.
Semoga bahagia di samping suami tersayang.
To Daus, anyway thank menemani dan melayan aku yang pot pet.
;-)


You Might Also Like

8 inspiration

  1. bestnye...
    rindu penang lah... :)
    lama tak balik penang... =)

    ReplyDelete
  2. ♥ Vee Violet ♥,
    org penang ke.
    penang da best kan.

    ReplyDelete
  3. Vee originally from Pahang.
    But membesar dekat Penang since darjah 3. You tinggal dekat Bayan Lepas kan?
    Vee sekolah rendah Bayan Lepas. Kampung dekat Penang, Sg Ara. Dekat aje kan? :)

    ReplyDelete
  4. ♥ Vee Violet ♥,
    mmg dekat je la.
    skolah tu belakang umah i je.
    i stay kat apartment bayan permai.
    mmg dekat la.
    so skrg vee stay mana?

    ReplyDelete
  5. Hello dear,
    baru nak reply..
    :)
    Vee pernah tinggal dekat Bayan Permai.
    Rumah Vee belakang sekolah menengah Sg Ara..
    dekat sgt2 kan?
    :)

    ReplyDelete
  6. ♥ Vee Violet ♥,
    yeke. ish
    kire kite nie satu aprtment la.
    i pun stay bayan permai.
    ade facebook tak vee.
    boleh sembang kat c2 trus.

    ReplyDelete
  7. babe...
    add me kat fb veeviolet78@yahoo.com... :)

    ReplyDelete
  8. ♥ Vee Violet ♥,
    ok2. i add.
    u approve k.

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers