Meet one of my girlfriends

10:21:00 AM

Saya rindu sangat dengan kawan-kawan baik time kat politeknik dulu.
My girlfriends.
Dapat je tawaran politeknik, dulu nangis-nangis tak nak pegi.
Maklumlah jauh kat Kelantan.
Nak tunggu tawaran universiti lambat sangat.
So ramai yang bagi semangat suruh pegi study.
Ilmu nie kat mana-mana boleh dapat.
Berharga. Tak kisah le politeknik atau universiti.


Sedih nak berhijrah ke tempat baru.
Tinggalkan negeri sendiri.
Tinggal kawan-kawan.
Parent, adik2, semualah.


Tapi tuhan telah kurniakan saya kawan baik semasa stay kat sana.
Memang bersyukur dan hargai sangat.
Persabahatan dari orientasi sampai le sekarang.
Tidur sebantal, makan sepinggan..
Rindu semua memori tuh.


18 April, Ahad yang lepas.
Salah seorang my girlfriends datang penang.
Liezza with her hubby.
Dah pregnant 3 bulan.
Congratulations.
Last jupe time kenduri kawen bulan 12 2009 tahun lepas.
Memang dah deal kat facebook.
Liezza nak sangat datang jenjalan kat Penang.
Kedatangan memang sangat2 dialu2kan.


First sekali, Liza & her husband datang amek aku kat umah.
Dahla datang jauh2.
Senang gerak kalau pegi satu kereta.
First sekali dorang nak sangat makan nasi kandaq.
Kami pegi Nasi Kandar Line Clear.
pastu jenjalan kat Chora Star.
shopping jeruk buah.




Then pegi Fort Cornwallis.
tapi ari ahad tutup lak so x leh masuk.



Firdaus, one of our classmate.
teman kami bertiga.


Masjid Terapung Tanjung Bungah.



Batu Feringgi



Then kami ke Batu Feringgi.
Lepak2 tepi pantai. Posing dengan kuda.
Stay sampai malam.
sebab nak pergi Nite Market Batu Feringgi.
Kat sini faymes dvd RM4.
Kalau beli 6 keping RM20 je.
memang syurga dvd la.
tapi malangnya sebab hujan lebat.
Tak sempat jalan tengok suma kedai.


Next destination, Jalan-Jalan Cari Makan.
Nak bawa dorang nie rasa makanan pulau pinang.
Lokasi : Padang Broom, belakang balai polis Datuk Keramat.
memang banyak giler makan.
Satay, Pasembur, Sup, Nasi Goreng, & banyak lagi.


Harap husband and wife nie berpuas hati.
One day vacation.
Jauh dari Manjung, Perak.
Nak makan nasi kandaq dah setel.
Nak beli dvd dah tercapai.
Nak jenjalan kat Penang pun dah puas jalan.


Liza, I love u as my best friends.
I hope our friendshipis forever.
Semoga bahagia di samping suami tersayang.
To Daus, anyway thank menemani dan melayan aku yang pot pet.
;-)


You Might Also Like

8 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest Blusher Body Scrub Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Collagen Blush Colour Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Forest Colour Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir Sport Attire Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen Sushivid syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai