Jalan-jalan Georgetown

8:57:00 AM


Hari Sabtu lepas, 15 May 2010,
saya bersama 3 orang kawan,
Siti, Liani & Naza plan nak g jenjalan.
Kami cadang nak round area Georgetown.
& masing2 berjanji takmo pegi Shopping Complex.
Kalau tak mesti taburkan duit kat sana.
So dalam bajet yang sikit saja perlukan,
kami nak jenjalan sambil round area Georgetown.
Sambil melihat dan menikmati heritage Penang.
Ohh wow..




Map yang kami guna untuk jelajah Georgetown.
Siap bawa marker pen nak bulat-bulat tempat yang dah singgah.
Sebenarnya takde la penat sangat jalan berjemaah nie.
Sebab ramai-ramai.
Sambil2 tuh sembang-sembang, gelak-gelak, snap-snap picture.
Sedar tak sedar, walaupun saya anak negeri Pulau Pinang,
banyak tempat yang tak pernah jejak.
Kadang-kadang tu lalu je tak pernah singgah.
So waktu weekend yang ada, habiskan dengan melawat tempat sejarah dan belajar sejarah. ;-)



Jatuh hati sama nama jalan ini.
Love Lane.
Sedap je nama.
& we have our nice pic here.



Cheong Fatt Tze Mansion

Tak dapat masuk dalam nie.
Sampai sana tepat kul 3 ptg.
Pukul 3 la tempat nie tutup.
Bergambar dari luar jer.
Tak boleh masuk tengok building biru dalam nie.
Next time harap dapat masuk.


Rock World



Aksi lompat, aksi pecah rumah,
aksi panjat pagar & posing.
Muahaha ;-)




Tiga gambar kat atas sepanjang perjalanan kat jalan Love Lane.
Panjang jalan tuh sampai jumpa building cantik.



Bangunan Hijau kat Jalan Pintal Tali




Kami berjalan kaki beramai-ramai.
Parking kereta kat satu tempat.
Berbekalkan payung dan mineral water.
Cuaca panas sangat.
Takkan nak lenggang bawa matahari terik nie.
Setiap jalan yang ade suma kami lalu.
Nama jalan pun macam-macam ada.
Kite bukannya selalu hafal nama-nama jalan kan.
Semua ikut map.



Penang Road Famous Teochew Chendul & Ice Kacang


Dah penat jalan,
singgah makan cendol lak.
Memang ramai manusia singgah sini.
Setengah tu sanggup makan berdiri.



Komtar Walk


Kedai yang menarik kat Jalan Sungai Ujong.


Seronok jalan-jalan,
nampak satu rumah nie ada pokok bunga kertas.
Cantik lak tu. Pink colour.
Berhenti & snap picture ;-)

Muzium Islam Pulau Pinang


Happy and great moments.


Aksi fire dari Wonder Girls


Masjid Kapitan Keling






Jelajah kami dari tengah hari sampai ke malam.
Tapi banyak tempat yang tak pergi.
Ada yang time melawat pukul 3.00 petang dah x boleh masuk.
Frust nye.
So lepas nie nak jelajah lagi.


After dis, nak jenjalan lagi.
Edisi jelajah bandaraya Georgetown.
So kali nie gambar pun simple je kan.
Harap pasni dapat great picture.
Tunggu!!



P/S : Credit to Che ant for his Canon 7d.
Thank a lot borrow mine ur camera.

Wanna see another story about Jalan-jalan Georgetown.
click this
http://missybissyliani.blogspot.com


You Might Also Like

18 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir Sport Attire Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai