Jom makan seafood ;-)

10:06:00 AM


Warung Paksu
Lokasi : Kuala Juru, Juru, Pulau Pinang.


Sabtu lepas, balik dari Autoshow terus singgah kat Warung Paksu nie.
Dulu member baik ade bawa datang sini.
Terud jatuh hati dengan makanan kat sini.
Terasa nak makan kerang bakar sangat-sangat.
Hajat tercapai gak.
Best kedai nie sebab makanan semua ada seafood jer.
Ada Mee Udang, Mee Ketam, Nasi Goreng Udang,
Nasi Goreng Ketam, Kerang Bakar
dll.



Mee Udang

RM10 satu.
Ada la 4-5 ekor udang besar.
Udang galah takpun udang harimau.
Yang itu tak tau lah.
Janji udang kan.


Nasi Goreng Ketam

RM 10 satu.
Nasi goreng cina dengan 2 ekor ketam.
Ketam masak merah.
Menyelerakan.



Kerang Bakar

Paling favorite sekali.
Kerang Bakar dengan kuah kacang.
Memang best sangat.
RM5 sebakul nie.

Area seberang nie RM5 sebakul camnie.
Kalau area pulau RM5 sepinggan skit je pun.
Memang banyak kerang nie.



Limau Ais

Air yang sedap minum bila dahaga nie.


Menu hidangan.
Nasi Goreng Ketam, Mee Udang & Kerang Bakar.
Percaya tak saya makan semua nie??



Pose dari tuan punya blog, Clara.
Selamat Makan ;-)


Kan dah cakap Pulau Pinang syurga makanan.
Semua makan sedap-sedap.



P/S : Anyway hobi saya makan.
Kalau ade tempat makan yang best dan sedap.
Tolong inform kan yer ;-)




You Might Also Like

20 inspiration

  1. makan banyak,kurus jugak,keh3

    ReplyDelete
  2. cikzuzu,
    eleh zu.
    ko pun sama gak..
    heheh ;-)

    ReplyDelete
  3. ❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤,
    kalau lapar jom kite pegi makan kerang bakar ;-)

    ReplyDelete
  4. ♥ Vee Violet ♥ ,
    jom makan vee.
    dtg png k.

    ReplyDelete
  5. woow..cam best aje nasi goreng ketam tu :)

    ReplyDelete
  6. Bila lagi ni nak belanja kat tempat yg ditunjukkan... Hehheheheh saje gurau... Jaga makan dan jaga badan... :)

    ReplyDelete
  7. wah best nya makan...
    tapi tu lar duk sekeping tu gak..
    ada lagi satu tempat makan best kat penang ni
    how kien mee tanjung bunga tapi dia buka ofis hour sampai kul satu habis..

    ReplyDelete
  8. esofagus,
    memang best pun mirul.
    berbaloi ;-)

    ReplyDelete
  9. ChiLaBaey's,
    boleh je pakngah.
    dtg r penang.
    lia mmg nk jaga bdan la.
    nak maintain besar nie je.

    ReplyDelete
  10. Hazzy Ishak,
    Kuala Juru kampung awak ke?

    ReplyDelete
  11. Lan Bingka,
    sekali sekala je makan banyak2 nie. ;-)

    ReplyDelete
  12. shah mosh ,
    che ant,
    nnti bawak p makan mee tu k.
    nanak gak rasa..

    ok la sekeping cmnie.
    nnti gemuk org tak suka lak kan.

    ReplyDelete
  13. liani,
    nanti kite p k.
    rombongan.
    makan sampai pengsan ;-)

    ReplyDelete
  14. kerang bakar...nyum2..sdp tu...ehe..

    wah nmpk lia lak..hehe..
    posing :D

    ReplyDelete
  15. Shafie,
    sedap kerang bakar nie.
    mmg sedap.
    byk lak tuh.

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers