Star Pisces Star Cruise

11:16:00 PM



Hye! Lama tak update blog.
Saya busy woman.
Okay kali nie nak update pengalaman naik Star Pisces Star Cruise.
Birthday kali nie best sebab dapat naik one of Star cruise ship.
Vacation on my birthday.
Star Pisces selalu sangat nampak kat Penang Port.
Kalau lalu je mesti nampak dekat dengan Jeti.
Ramai yang cakap yang nie kapal judi.
Bukan lah!
Semua ada dalam Star Pisces.


Star Pisces
1 Night Cruise Experince
Departing from Penang


So pengalaman naik cruise semalaman.
Naik pukul 6 petang hari ni sampai kul 8 pagi esok.
Including breakfast & dinner.
Memang berbaloi kan.
Makan pun sedap.
Bila lagi nak naik rasa kan.


Yay dapat naik Star Pisces. Finally.



Star Pisces Deck 12


Dapat juga bergambar kat Pisces nie.
dulu tengok dari jauh dalam kereta.
deck yang paling atas sekali.



Bila dah naik Star Pisces.
IC kita diorang simpankan.
So niela IC sementara.
Memang penting.
Kalau nak beli pape, makan ke, mesti kene guna kad nie.


Star Pisces Deck 7
Mariners

Makan time!
Jom dinner.


Buffet.
Makanan memang banyak pilihan.


Waiting for my Assam Laksa.


Nice view from top.


View in front.


Staf Star Pisces yang menari-nari sambut tetamu.


My meal ;-)


Udang besar & ketam


Popia


Cheese cake


Assam Laksa


Cendol


Kalau pasal makan. Star Pisces memang best.
Makan sama je dengan hotel.
Makan sampai kenyang.


Star Pisces Deck 11

me at Star Track at deck 11


at Helipad on deck 12


Star Pisces Deck 10
Pool Deck


Star Pisces Deck 7
Blue Lagoon at deck 7


Star Pisces Deck 11
Video Arcade at deck 11


Cinema at deck 11


In front of lift.
Lif ie sambungkan dari Deck 6 sampai 11.
Star Pisces ada 12 tingkat.


Other view inside


Star Pisces in one of Star Cruise.
Built in years 1990 from Panama.


Having my breakfast.


Sunset.


Semalaman naik Star Pisces.
Memang tak boring.
Pusing-pusing dalam kapal.
Berdiri pun tak stabil.
Rasa cam kapal bergoyang.


Banyak lagi ade dalam kapal ni.
Ada saloon, kareoke, Duty Free Shop, Child Car Centre,
macam-macam la.
Setiap deck ada kedai & lain-lain.


Banyak lagi gambar.
Yang lain tengok kat facebook yer.
Anyway next target Star Cruise, Star Virgo.
Can wait.
;-)


You Might Also Like

16 inspiration

  1. ayaa alyy,
    rm130 sorg.
    kalau ade kupon rm30 je sorg.
    tp kupon tu dh abis smpi 30 jun je.

    ReplyDelete
  2. velasrizal,
    yerla best.
    tp kdang2 boleh la.

    ReplyDelete
  3. depa kata ada kapal lagi besaq nak sampai penang bulan 9 ni lagi besaq pada pisces and virgo ...
    jom naik nak..hehehe

    ReplyDelete
  4. shah mosh,
    yeke..
    bukan time bulan posa ke..
    kalau ade mestilah nak nek.

    ReplyDelete
  5. Masih belum berkesempatan naik kapal ni... Walaupun dulu dah dekat dengan tempat kerja... Asyik tengok dari luar kapal jer... :( Bila mau belanja saya pulak ni Lia.... :)

    ReplyDelete
  6. ChiLaBaey's,
    banje nek cruise ke pakngah..
    hehe banje makan leh la.
    cruise nie diri sendiri pn x lepas.

    ReplyDelete
  7. nice trip... Star Cruises...izzit baby/kids friendly ? I mean suitable to bring toddler age 2 - 6 there ??

    ReplyDelete
  8. nice trip... Star Cruises...izzit baby/kids friendly ? I mean suitable to bring toddler age 2 - 6 there ??

    ReplyDelete
  9. Ronnie,
    ya..
    yes u can bring ur kids.
    star pisces have children care center over there.

    ReplyDelete
  10. wow best nye! mmg mewah gila :) teringin lah nak naik cruise. huhu

    ReplyDelete
  11. Anne Boleyn,
    semua org blh nek.
    jom jom
    mmg best!

    ReplyDelete
  12. jom jom huhuks..
    lapaq terus tengok makan banyak sangat tuu

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers