reunion skolah rendah ;-)

11:50:00 PM


R . E . U . N . I . O . N

Majlis Berbuka Puasa
Ex-classmate 5 Wawasan 1998
& Ex-schoolmate Sek. Keb. Sungai Gelugor


. Mielia. Nurul Nadia Azmin . Siti Nurain . Aisyah Ghani. Liyana Idris . Faranadia . Noor Illissa . Harieda Harres . Nadiah Mustafa .
. Hafiz Nazri . Husriff. Muhaymin . Syed Faiz . Firdaus Wahab . Zulhelmi . Rashidy . Hilmi Hizir . Fahmie . Firdaus Mohd Mustafa . Redzuan Siraj .


Acctually kali nie 2nd reunion.
First reunion skit je yang datang.
Semua gurl.
Kali nie memang ramai & happening.
Bulan puasa nie boleh kira dengan jari buka puasa luar.
Fikir balik 4 hari dalam sebulan berpuasa berbuka di luar.
Yang lain berbuka di rumah bersama dengan family tercinta.




Buka puasa kali nie buat kat Nurul Ikan Bakar.
atas permintaan seseorang kawan juga.
Selalu juga makan kat sini.
Tapi sometimes makan ramai-ramai lagi best.
kedai makan nie memang famous juga kat Penang.
Sesiapa yang nak makan ikan bakar & seafood selalu datang sini.
Nurul Ikan Bakar pun ada facebook tau.
boleh amek contact no & komen kat facebook.
Click here.



4 meja.
sepanjang nie saya book untuk reunion kali nie.
Tu pun tak cukup nak duduk.



Menu-menu makanan sini pun best.
Boleh amek pakej set.


Kepah Goreng Masak Merah


Ikan Siakap 3 Rasa

Tomyam Campur

Ikan Siakap Bakar

Kerabu Mempelam

Telur Dadar

Kailan Ikan Masin

Ada sotong goreng tepung.
Makan bersama nasi putih dan Fresh Orange.
sememangnya sedap.
Kalau nak booking untuk bulan posa kene 2 3 hari awal.
Kena call, tentukan menu apa yang kita nak & untuk berapa orang makan.



Ada yang datang solo.


Ada yang mencari pasangan.


Ada yang datang dengan boyfriend.


Ada yang datang dengan tunang.


Ada yang datang bersama husband dan anak tersayang ;-)



& kami semua selepas makan.
depan Nurul Ikan Bakar.


Aktiviti selepas berbuka.
Beramai-ramai ke Funfair.
berhampiran Queensbay Mall.
Jalan-jalan di funfair.
Malam tu memang jalan jem.
So kami menghabiskan masa snap-snap dan bersembang disini.



Pic beramai-ramai.
Ada kawan-kawan yang tak join buka posa tapi join after buka posa.
So ahli pun bertambah ramai.
Thankz to Fahmi, Redzuan Siraj & Nadiah Mustafa.


Jejaka-jejaka yang hensem.


Cewek-cewek yang cantik.



& aktiviti yang paling best adalah :


Main bumper car beramai-ramai.
Walaupun tak semua main.
Setengah dari tu adalah.
Yang lain tunggu luar.
Main langgar kawan sendiri.



Rasa best sangat reunion nie.
Bila buat aktiviti camnie,
rasa hubungan silatul rahim makin dekat.
so semua pun makin baik.
& bila jumpa kat luar pun takde dah nak segan silu.
Bila buat aktiviti apa-apa pun mesti ajak kawan-kawan reunion nie.
Terima kasih banyak kepada facebook.
facebook menemukan kami semula.



Maklumlah dah 10 tahun kut tinggal sekolah.
Time tuh semua kecik.
Sekarang semua dah besar.
Ada yang study. Ada yang kerja.
Status diri pun macam-macam.
Kawan-kawan saya semua cantik-cantik dah hensem-hensem belaka.



Mula-mula agak frust takut gak reunion nie tak jadi.
Ada yang cancel last minit.
Agak tertekan sebab dorang tak tau ingat senang ker nak berurusan untuk buat tempahan.
Mana boleh cancel hari yang sama kite nak adakan majlis.
Sehari sebelum tu bolehla.
Kalau sebab yang munasabah boleh terima.
Tapi dah confirm cancel pulak.
Jangan buat camtu. Ini bukan benda main-main.
Aniaya orang. Nak kena bayar untuk orang yang tak datang. Not fair la.
Sebab orang yang handle ada kerja di office yang penting. Busy!
Tapi berkat kesabaran semuanya berjalan dengan lancar.



Kawan-kawan yang menyokong ribuan terima kasih diucapkan.
Korang memang sporting & the best.
Segala salah & silap harap dimaafkan.
Mungkin reunion nie tak sehappening yang disangka.
Tapi saya happy sebab dapat menambah kawan dalam hidup.
Aktiviti sihat.
;-)



P/S : So kawan-kawan next reunion bila lak?

You Might Also Like

2 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (20) Beauty Blogger (25) Beauty Product (32) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (78) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (98) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (8) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (16) Food Review (37) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (32) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (55) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (102) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (19) Product Review (79) Produk (13) Produk Kecantikan (19) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (90) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)