10.10.10

10:38:00 PM

Assalam,
Hye semua.
Sorry for the late updating my blog.
4 days ago, I had a fever.
So memang tak online.
Baring baring baring.
sampai okay, habiskan MC dan pergi kerja as usual hari ni.
Rasa fever kali nie teruk, berat badan mestilah turun kut.
Sebab rasa badan ringan.
Bayangkan orang yang suka dengan makanan,
boleh hilang selera makan selama beberapa hari.
Wahai selera cepatlah datang.


10.10.10

Everybody love with this date.
Tarikh yang cantik dan amat jarang sekali muncul kan.
Ramai yang target nak kahwin la, akad nikah la, tunang,
holiday maybe.


Tarikh nie juga, I attending my friend wedding at Vistana Hotel.
Memang great. Datang awal sampai habis kenduri.
Kalau buat kat dewan or hotel bukannya lama pun masa kan.



First of all,
Selamat Pengantin Baru Kader & Shila.


Cantik kan.
Tema kuning gold.


Kek pengantin bertingkat-tingkat.
Taktau le betul ke tak.


At there, I meet one new friends.
18 years old. So young.
But her face look matured.
From Sabah and stay in Penang.
Ain his name.


Vistana Ball Room


Sape datang dulu, so makan dulu la kan.


Sekarang nie pergi kenduri mana-mana jer,
mesti ramai yang buat guest book kan.
Korang boleh sign nama, wish anything.
Maybe jadi kenangan dekat pengantin kut.



Pengantin lelaki with family.


Me with Jana.
atlet nie.


Nice shot la.
Konon-konon nya la.
Tapi macam tak jadi jer.
Baling bunga ros.


Kacau bunga pengantin jap.
Nie aktiviti photographer bersama pengantin.



Wearing Yellow mix with Gold kebaya, assorted accessories from Forever 21,
Brown Heels from Nose and unbranded Gold handbag.



Kali ni pakai kebaya kuning mix with gold.
Sebab nak sama dengan famili pengantin.


Rambut dah makin panjang.
& nak simpan panjang lagi.



& last pose dari Toilet Vistana.


Sorang kawan pernah tanya,
rajinnya pergi kenduri kahwin.
Eh salah ke pergi kenduri kahwin.
Kalau dah dijemput, facebook, sms,
kad kahwin hantar sampai rumah bagai takkan la tak pergi kan.
Tapi ikut keadaan la kan.
Kalau dah dekat dengan my hometown, Penang, So I akan pergi la.
Kalau jauh tau negeri lain fikir dua tiga kali gak.
I kan wish kan pengantin dalam sms la nampaknya.
Tengok bajet dulu.


Nak attend kenduri kahwin pun ada adab juga.
Kalau dijemput tak jadi masalah.
Kalau tak dijemput takkan nak pergi.
Memang segan la.
Rumah tak kenal pun nak pergi kan.
Ish malu la kan.
I kalau pergi kenduri kalau berkaitan dengan family, kawan-kawan & kenalan sahaja.
Tapi dulu ada juga attend rumah orang kahwin yang tak kenal bila study dulu-dulu.
Sebab time tu part time tolong my friend, Ariff.
Dia photographer photo shoot wedding. Kira first experience la.
Dapat duit poket lebih.


Dah nama kenduri kahwin.
Makan pun free kan.
Kenduri sekarang dah tak macam dulu dah.
Nasi dan lauk semata-mata.
Kenduri sekarang ada laksa, mee goreng, ais kacang, bubur kacang.
macam-macam lagi lah.
Kalau sehari ade dua tiga kenduri, boleh la makan selain nasi.


Kalau orang yang kita rapat kahwin,
kalau ada bajet kita boleh kasi hadiah kat dorang.
Pape je barang elektrik ke, peralatan dapur ke.
Takpun amek envolope kosong takpun sampul duit raya,
sedekah je seikhlas yang mungkin.
Pergi kenduri, salam dan kasi je kat parent pengantin.


Anyway yang paling best,
bila si pengantin atau parent pengantin atau sedara pengantin yang invite kita ke kenduri kahwin dorang,
Bila kita datang, dorang akan happy. Tak percaya tengok la.
Pengantin memang tak sempat nak layan semua orang.
Tapi dia kan lambai, tanya dah makan ke belum,
& akan snap picture together.
Seriously.
Kan seronok bila tengok orang happy.
Betul tak?



Watch Out My Tumblr.
http://claraemilycancer.tumblr.com



P/S : Tips di atas tak bermakna I dah nak kawen okay.



You Might Also Like

4 inspiration

  1. Jaga kesihatan lepas ni yer Lia... Jaga diri, jaga makan dan jaga badan... Kena rehat sekali sekala lepas ni... Banyak minum air masak, tgh musim panas kejap2 hujan ni... :)

    ReplyDelete
  2. member aku pn kawen tarikh 101010 tuh!! (^v^)

    tahun dpn mungkin tarikh 111111 kan?

    p/s: nanti jgn lupe jemput kami bloggers g kenduri kawen ko pulak ek! kalo dekat...kami pun datang... hehe (^v^)

    ReplyDelete
  3. yerla pakngah.
    letih la.
    nie pun cam batuk2.
    tgh jga kesihatan.
    ais dh x minum.
    tdo awal.
    byk rehat je nie.

    ReplyDelete
  4. you bila lagi dear?
    =)
    berselera tgk kek tue...
    =)

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers