10.10.10

10:38:00 PM

Assalam,
Hye semua.
Sorry for the late updating my blog.
4 days ago, I had a fever.
So memang tak online.
Baring baring baring.
sampai okay, habiskan MC dan pergi kerja as usual hari ni.
Rasa fever kali nie teruk, berat badan mestilah turun kut.
Sebab rasa badan ringan.
Bayangkan orang yang suka dengan makanan,
boleh hilang selera makan selama beberapa hari.
Wahai selera cepatlah datang.


10.10.10

Everybody love with this date.
Tarikh yang cantik dan amat jarang sekali muncul kan.
Ramai yang target nak kahwin la, akad nikah la, tunang,
holiday maybe.


Tarikh nie juga, I attending my friend wedding at Vistana Hotel.
Memang great. Datang awal sampai habis kenduri.
Kalau buat kat dewan or hotel bukannya lama pun masa kan.



First of all,
Selamat Pengantin Baru Kader & Shila.


Cantik kan.
Tema kuning gold.


Kek pengantin bertingkat-tingkat.
Taktau le betul ke tak.


At there, I meet one new friends.
18 years old. So young.
But her face look matured.
From Sabah and stay in Penang.
Ain his name.


Vistana Ball Room


Sape datang dulu, so makan dulu la kan.


Sekarang nie pergi kenduri mana-mana jer,
mesti ramai yang buat guest book kan.
Korang boleh sign nama, wish anything.
Maybe jadi kenangan dekat pengantin kut.



Pengantin lelaki with family.


Me with Jana.
atlet nie.


Nice shot la.
Konon-konon nya la.
Tapi macam tak jadi jer.
Baling bunga ros.


Kacau bunga pengantin jap.
Nie aktiviti photographer bersama pengantin.



Wearing Yellow mix with Gold kebaya, assorted accessories from Forever 21,
Brown Heels from Nose and unbranded Gold handbag.



Kali ni pakai kebaya kuning mix with gold.
Sebab nak sama dengan famili pengantin.


Rambut dah makin panjang.
& nak simpan panjang lagi.



& last pose dari Toilet Vistana.


Sorang kawan pernah tanya,
rajinnya pergi kenduri kahwin.
Eh salah ke pergi kenduri kahwin.
Kalau dah dijemput, facebook, sms,
kad kahwin hantar sampai rumah bagai takkan la tak pergi kan.
Tapi ikut keadaan la kan.
Kalau dah dekat dengan my hometown, Penang, So I akan pergi la.
Kalau jauh tau negeri lain fikir dua tiga kali gak.
I kan wish kan pengantin dalam sms la nampaknya.
Tengok bajet dulu.


Nak attend kenduri kahwin pun ada adab juga.
Kalau dijemput tak jadi masalah.
Kalau tak dijemput takkan nak pergi.
Memang segan la.
Rumah tak kenal pun nak pergi kan.
Ish malu la kan.
I kalau pergi kenduri kalau berkaitan dengan family, kawan-kawan & kenalan sahaja.
Tapi dulu ada juga attend rumah orang kahwin yang tak kenal bila study dulu-dulu.
Sebab time tu part time tolong my friend, Ariff.
Dia photographer photo shoot wedding. Kira first experience la.
Dapat duit poket lebih.


Dah nama kenduri kahwin.
Makan pun free kan.
Kenduri sekarang dah tak macam dulu dah.
Nasi dan lauk semata-mata.
Kenduri sekarang ada laksa, mee goreng, ais kacang, bubur kacang.
macam-macam lagi lah.
Kalau sehari ade dua tiga kenduri, boleh la makan selain nasi.


Kalau orang yang kita rapat kahwin,
kalau ada bajet kita boleh kasi hadiah kat dorang.
Pape je barang elektrik ke, peralatan dapur ke.
Takpun amek envolope kosong takpun sampul duit raya,
sedekah je seikhlas yang mungkin.
Pergi kenduri, salam dan kasi je kat parent pengantin.


Anyway yang paling best,
bila si pengantin atau parent pengantin atau sedara pengantin yang invite kita ke kenduri kahwin dorang,
Bila kita datang, dorang akan happy. Tak percaya tengok la.
Pengantin memang tak sempat nak layan semua orang.
Tapi dia kan lambai, tanya dah makan ke belum,
& akan snap picture together.
Seriously.
Kan seronok bila tengok orang happy.
Betul tak?



Watch Out My Tumblr.
http://claraemilycancer.tumblr.com



P/S : Tips di atas tak bermakna I dah nak kawen okay.



You Might Also Like

4 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai