Red & Black Barbecue

11:41:00 PM


18 December 2010

Last weekend, I have a great reunion with my primary schoolmate.
We have Barbecue at Batu Feringgi area.
Also my short vacation. I think so.
Miss all friends.
Actually, a long time ago we decided to preparing BBQ.
One of my clicks ideas.



Macam-macam yang kami prepare for our BBQ.
Sewa banglo, pergi Tesco beli barang beramai-ramai,
cari ayam, satay, cake & macam2 lagi.


First of all, bersihkan & sediakan bahan perap untuk malam nie,
kemas rumah beramai-ramai.
basuh periuk.


Selepas habiskan barang BBQ,
we decorate our banglo.
Follow the theme, BLACK & RED.
Tiup belon sampai semput.
Ada yang tiup pecah.
Siap bawa speaker, mp3 bagai.
Dengar lagu satu rumah.



Hasil kami. Cantik tak?



Lepas tuh, dah selesai gotong-royong,
Jalan-jalan tepi laut sampai Hard Rock Hotel,


sesi berposing

sesi bergambar

buat istana pasir orang

Main bola sepak pantai

Mandi laut.


Ok cukup-cukup aktiviti pantai dan laut,
kembali ke pelan asal,
Barbeque!
So balik nak siap-siap, nak sedia arang,
nak setting meja & tempat BBQ.
nak tunggu member-member lain yang datang malam nie.
Can wait!


Okay makanan yang nak bbq dan bakar untuk malam :-


Kerang

Sosej & fishball

Ayam perap

Marshmallow

dan banyak lagi.



Arang & tempat BBQ


Ayam & kerang yang hampir siap

Orang kuat yang rajin memasak.

Inilah banglo kami.
Banglo JKR di Batu Feringgi.
Memang besar.
Ada dua bilik tidur, dua bilik air, dua toilet,
hall lagi la besar, dapur.
Tempat parking lagilah besar.
Boleh muat 6 biji kete kut.
Perabot suma ada katil, tilam, almari, meja makan,
dapur gas, aircond, peti ais.
Kami datang bawa diri jer & bawa barang-barang BBQ.


dan yang paling best & special for this BBQ is :

Chocolate Moist Cake with soft fondant
Ikut tema juga RED & BLACK.
Suka gila decoration cake nie.
Memang spesel sebab ade logo sekolah & bacth tahun kami.
Sekolah Kebangsaan Sungai Gelugor.
1994-1999


Cupcakes nie pun ikut tema RED & BLACK.
These cupcakes tempah untuk freegift kat member yang datang BBQ.
Edible image yang boleh dimakan.
Ramai yang cakap sayang nye nak makan.
Cute sangat.


Okay ada yang tanya dua-dua kek nie tempah kat mana?
I tempah kat Kak Lilyana melalui blog & fb.
Macam beli barang online, just tempah cakap apa yang kite nak,
bayar, bila siap kite pick up.
Kek suma cantik boleh tempah for wedding, birthday & macam-macam lagi.
So boleh log on to her website. Click Here.
http://lilylovecake.blogspot.com/
on to her facebook Lilyana Abdul Ghani.
Promote habis.


& makan time is coming.

Tengok makan punya lah meriah,
Banyak kan.
Macam boleh meniaga kat tepi pantai.
Okay list down makanan yang ada :
Ayam Bakar, Udang Bakar, Ikan Pari Bakar, Sosej & Fishball Bakar,
Satay Ayam & Daging, Nasi himpit, Sandwich Telur & Sardin,
Tembikai, Junkfood, Cake



All the girls in red.
Memang cantik dan naik semua pakai RED colours.
Best bila ade event ikut tema.
Jadi lagi enjoy.


All of us yang attend BBQ.
Memang best la.
Dalam 20 person yang datang.
All girls in RED & all guys in BLACK.


Saudara-saudari yang hadir.
(:
& aktiviti menghancurkan kek.


Our cake yang hancus.


Sparkling (:


& last but not least,
Owner blog, Clara Emily in RED.


Pada keesokkan hari,
kami semua mandi kat Taman Rimba, Teluk Bahang.
Dah dekat kan. So bila lagi nak pergi.
Ramai yang dah balik.
So tinggal yang mana ade je la.


Model muslimah.

All the guys.


3 famous girls.



2 hari yang memenatkan tapi berbaloi.
Walaupun sakit kaki duk terasa lagi sebab men bola.
Jadi keeper sementara.
Kepada kawan-kawan yang banyak tolong.
Tolong kemas, basuh, masak, buat itu ini.
Sangat-sangat dihargai.
Walaupun invite ramai tapi yang pergi dalam 20 orang.
itu dah memadai.
Dah cukup happening.
10 tahun tak bertegur lepas tinggal sekolah.
Sekarang jadi kawan rapat.
Thankz being my friends.


I want to wish a lot of Thankful to (:

Nadia, Harieda, Syahira, Dania
Firdaus Mohd Mustafa, Redzuan, Fitri, Firdaus Wahab,
Fauzi, Fahim, Zulhelmi, Rashidy, Shahril Amri,
Hilmi, Rafli, Solihin.

You Might Also Like

12 inspiration

  1. aku pun ada reunion next year, tapi takde ongkos nak join. kawan-kawan sekolah rendah memang osem kan :)

    ReplyDelete
  2. cik zuzu,
    pergi je. happening beb.
    jupe kawan lama balik.
    tp kawan cm korang aku x lupa la.
    kalau bajet murah aku pergi je.

    ReplyDelete
  3. Puas hati kalau tiap2 tahun buat macam ni... :)

    ReplyDelete
  4. ChiLaBaey's Spot,
    mmg best.
    tp ingt sng nak kumpul semua kawan2.
    ssh. dpt jupe nie pun syukur gila.

    ReplyDelete
  5. perghh...banyaknye makanan...habis ke?

    hehehe (^v^)

    p/s:tak p mandi kolam kat hardrock hotel tu ke?

    ReplyDelete
  6. cimon,
    makanan tak habis tapau kt kawan2 yg dtg malam tuh.

    tak berani nak masuk kolam hard rock tuh.
    boleh ke masuk?

    ReplyDelete

Follow by Email

Like us on Facebook

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers