Straits Quay

1:00:00 AM

Hello all,
First entry in 2011.
Miss 2010 very much.
Wish Happy New Year again.


Anyway pejam celik pejam celik dah 2011.
Sekejap je 2010. Rindu dengan tahun lepas.
Banyak pahit manis.
Ada ramai kawan dan orang tersayang.
Sayang anda semua.
Harap 2011 make me smile a lot.
Takmo sedih2.


Okay nak stop membebel.
Nak kongsi cerita tahun lepas yang tak habis.
sambungan dari entry Cub Prix yang lepas.
My bestfriend, Mimi bagitau I ade new mall baru buka kat area Tanjung Bunga.
dia pun tak tau nama apa.
Dekat dengan Island Plaza.
So after Cub Prix, i terus ke Straits Quay.




Straits Quay




First time datang sini dah jatuh hati.
Building, design, architecture memang menarik sangat.
Mall tepi laut.
Quay and marina.




Sepanjang bulan 12, ade Christmas tree yang besar & tinggi nie.
Straits Quay launch hujung bulan November 2010.



Banyak aiskrim comel kat sini.



Nie plan Straits Quay.
Pelan asal.
Tapi kat tepi laut banyak yang tak siap lagi.
Under construction.



Ada rumah api.


View dari tepi laut.
Ada laluan kat sini.
Tak lama lagi banyak kedai buka mengadap laut.
Kuar je mall nampak laut.
Nice view la.


Posing poyo jap.



Asal senyum camnie?
Straits Quay ade 2 tingkat mall sahaja.
Banyak kedai yang branded dan fastfood.
Tingkat atas ada yang cakap kondo ada yang cakap hotel.
Tapi memang grand la.



Setiap spiral staircase kat sini hias dengan loceng krimas nie.
Classic Handrail.



Badut-badut.


Piano & Chrismas tree.




Masuk je dalam mall nie.
Cantik sangat.
Tak rasa cam dalam Penang.
Memang macam kat oversea tau.


Kedai peralatan cakes & cupcakes.
Cantik dan mahal-mahal.


Memang exclusive sungguh.
Mall 2 tingkat pun nak ada lift.


View dari luar.
Kalau malam lagi la cantik.
Lampu-lampu.


Okay time to go back home.
Banyak mall tak buka lagi time tuh.
So boleh jalan jalan snap snap.


Posing terakhir di sana.



So rakyat Pulau Pinang dan lain-lain,
sesiapa yang tak pergi lagi silalah pergi.
Sapa yang dah pergi, pergi lagi.
Sayangnya tak celebrate New Year kat sini.
Ada fireworks & countdown party kat sini.


P/S : Thanks CSM for the picture.
More updates after this.

You Might Also Like

8 inspiration

  1. 1day u got to bring me there!!

    ReplyDelete
  2. 0oo yes you can dania..
    kami suma dh lama pergi lepak sama.
    hilmi, nadia, harieda, wan, fitri.

    ReplyDelete
  3. eh dekat penang ke ni?
    cantiknyeeeeeeeeeee
    nak pergi penang nak pergi penang!!!

    ReplyDelete
  4. cantiklah straits quay tu. one day i will! hehe.

    ReplyDelete
  5. Totin Jamain,
    yer kat penang r nie.
    my hometown.
    datanglah datanglah.

    ReplyDelete
  6. dania,
    dania balik je nnti,
    ade kt penang.
    boleh pergi.
    tenangkan fikiran kat sana.
    hehe (:

    ReplyDelete
  7. cikzuzu,
    batu je zuzu mall nie.
    kalau ko dtg sini leh pergi.
    ajak famili

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers