Love Toy at Toy Museum

11:36:00 PM

Hye semua.
This is my 1st post of April 2011.
Rindu sangat sama blog nie.
Laptop pun rosak.
Nie pun pinjam meminjam dari orang.
Siannya kat diri sendiri.
This time nak update pasal entry tempoh bulan.

Toy musem.
Muzium permainan.


Toy museum terletak di Tanjung Bunga.
Di Jalan Tanjung Bunga.
Depan hotel Orchard Copthorne.
Kalau nak ke Batu Feringgi mesti akan perasan Toy museum di sebelah kiri.



W.e.l.c.o.m.e


Opening time : 9.00 am until 9.00 pm.
Everyday.
Ticket for Malaysian (My Kad)
RM10 Dewasa
RM6 Kanak-kanak

Kalau bukan warganegara harga lain skit.
Mahal dari warganegara.



Kat sini ada 100,000 ribu watak kartun.
So sesiapa peminat kartun memang sukalah.
takpun orang yang suka kumpul toy.
tapi ade watak kartun yang dari parent kita kecik2 lagi.
yang kite langsung sepatah tak kenal.


Ok jom tengok pic kat bawah.
scroll down bebeh.



House of Horror


Yang nie xtau nama.


Fantastic Four


Incredible Hulk


Dragon Ball


Spiderman


Yang ini bukan patung tau.


Patung yang macam orang.


Batman




Doraemon & 101 Dalmation


Star Wars


Tapi bila dah nak keluar baru perasan yang asal kartun Transformer takde.
dah ubah ke memang xde. Dah pusing & cari memang takde.
Frust sebab kartun tu kan best.



Snap snap time!


Toy dalam ni kebanyakannya simpan dalam rak-rak.
Ada viewing glass.
Kita hanya boleh lihat dan tak boleh sentuh.
Toy memang banyak dari pintu masuk sampai pintu keluar.
Toy dari kecil boleh pegang sampai besar manusia ada.



Pintu masuk


Yang paling best bila nak masuk toilet.
Cam zaman Firaun jer.


Sedikit info pasal toy museum.

1) Diiktiraf sebagai muzium mainan terbesar di Malaysia oleh Book of Records
2) Muzium pertama dan terbesar di Asia Tenggara
3) Diilhamkan oleh pemiliknya sendiri, Loh Lean Cheng yang mendapat ilham selepas melawat Muzium Mainan dan Model di London.




Okay, time to say goodbye.
Next trip please!
;-)


In this picture : Me, Cikant, Nad & Bad.
Photog : Cikant

You Might Also Like

6 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai