Love Toy at Toy Museum

11:36:00 PM

Hye semua.
This is my 1st post of April 2011.
Rindu sangat sama blog nie.
Laptop pun rosak.
Nie pun pinjam meminjam dari orang.
Siannya kat diri sendiri.
This time nak update pasal entry tempoh bulan.

Toy musem.
Muzium permainan.


Toy museum terletak di Tanjung Bunga.
Di Jalan Tanjung Bunga.
Depan hotel Orchard Copthorne.
Kalau nak ke Batu Feringgi mesti akan perasan Toy museum di sebelah kiri.



W.e.l.c.o.m.e


Opening time : 9.00 am until 9.00 pm.
Everyday.
Ticket for Malaysian (My Kad)
RM10 Dewasa
RM6 Kanak-kanak

Kalau bukan warganegara harga lain skit.
Mahal dari warganegara.



Kat sini ada 100,000 ribu watak kartun.
So sesiapa peminat kartun memang sukalah.
takpun orang yang suka kumpul toy.
tapi ade watak kartun yang dari parent kita kecik2 lagi.
yang kite langsung sepatah tak kenal.


Ok jom tengok pic kat bawah.
scroll down bebeh.



House of Horror


Yang nie xtau nama.


Fantastic Four


Incredible Hulk


Dragon Ball


Spiderman


Yang ini bukan patung tau.


Patung yang macam orang.


Batman




Doraemon & 101 Dalmation


Star Wars


Tapi bila dah nak keluar baru perasan yang asal kartun Transformer takde.
dah ubah ke memang xde. Dah pusing & cari memang takde.
Frust sebab kartun tu kan best.



Snap snap time!


Toy dalam ni kebanyakannya simpan dalam rak-rak.
Ada viewing glass.
Kita hanya boleh lihat dan tak boleh sentuh.
Toy memang banyak dari pintu masuk sampai pintu keluar.
Toy dari kecil boleh pegang sampai besar manusia ada.



Pintu masuk


Yang paling best bila nak masuk toilet.
Cam zaman Firaun jer.


Sedikit info pasal toy museum.

1) Diiktiraf sebagai muzium mainan terbesar di Malaysia oleh Book of Records
2) Muzium pertama dan terbesar di Asia Tenggara
3) Diilhamkan oleh pemiliknya sendiri, Loh Lean Cheng yang mendapat ilham selepas melawat Muzium Mainan dan Model di London.




Okay, time to say goodbye.
Next trip please!
;-)


In this picture : Me, Cikant, Nad & Bad.
Photog : Cikant

You Might Also Like

6 inspiration

  1. hi clara...
    lama abg eq tak singgah sini. dah makin cantek blog clara...

    ReplyDelete
  2. thank yer abg eq.
    xde la cntik.
    biasa2 jer.

    ReplyDelete
  3. nice lar muzium ni. kat penang ye? jauh la nak pergi sane. neway,saya tga cari kawan bloger ni. visit me n folow me back k

    http://peypeybeetlebug.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. @p.e.y.u.z.,
    yup kat penang la awak.
    dtg penang boleh pergi situ.
    best sgt bg sapa yang suka kartun.

    ReplyDelete
  5. nice layout! ieda dah lama tak blk penang tgk2 blog nie tau jugak tempat best nak gi nnnt...

    http://iedaurora.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. iedaurora,
    heheh..
    suka update psal penang.
    sbb penang is lovely.

    ;-)
    tq

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers