One day trip to Genting Highland

9:38:00 AM

Hello all.
One day trip at Genting Highland with my best friend, Zai.We went for this trip on 16 May 2001.
A month ago.
Tapi baru nak update blog.
Susah lah takde laptop sendiri. Kena pinjam-pinjam.
So susah skit nak update.
Bila lah nak dapat laptop baru sendiri nie.
Nak masukkan dalam wishlist birthday gift boleh x?
Update tetap update.
I takkan berhenti berblogging.
Ingat tak last entry yang short trip ke KL yang singgah umah kaca AF. Click here.
Esoknya terus ke Genting.


Zai & Lia

Trip kali nie memang pergi berdua jer.
So memang la banyak gambar kami dua orang jer.
Ada yang tanya asal pergi berdua jer.
Sebab ajak ramai tapi masing ade hal takleh pergi.
So berdua pun best what.
Sebab nie la hari yang boleh spent time together.
Lama tak jumpa lepas habis study.
Hari pertunangan Cik Zai pun tak pergi.
So dating kali nie sebagai pengubat sebelum my kawan kawen.
huhu



Map Genting kena ada. Penting.
Boleh buat checklist rides apa yag nak naik.
Tempat mana yang nak pergi.


Both of us arrived at Genting about 9.30 am.
Pilih hari weekday so orang tak
ramai sangat.
Datang awal sebab bolah spent time lama kat sini.



Nie la first rides. Spinner.
sebab dekat dengan pintu masuk.



Dah jadi trademark Genting.
Semua datang sini mesti snap pic kat red bus nie.



Lepas tuh terus naik rollercoaster Corkscrew.
Muka lepas sakit kepala terhentak.
Tak sempat nak pegang kepala terhentak kuat.
sakit 00oo.


Pastu lak Pirate Ship.
Naik nie mula-mula best macam berangin.
Bila lama rasa penin la plak.


Space Shot hari tuh tutup la.
Tak sampai la hajat nak naik.
Ada kerosakan teknikal.


View dari rides Matahari.


Orang ramai datang genting time tuh.
tapi banyak foreigner.



Having our lunch with Hot & Rolls.
Bayangkan sehari kat Genting makan nie ajer.
Sebab kiteorang terkejar-kejar nak main macam.
Dah la ramai nak kena beratur lagi.


Next destination, Dinasour Land.


Dinasour land.
Tak naik boat tuh. Sebab beratur panjang sangat.
Just snap pic of the boat.



Sungai Rejang Flume Rides our last ride for outdoor.
Yang tak bestnya Genting hujan petang tuh.
Lama gak. Dalam dua jam.
So kami agree nak main kat indoor lak.

Checklist for our Outdoor Theme Park rides.
Family Rides - Tea Cup, Flying Jumbo, Pirates Train, Dinasour Land, Matahari.
Thrill Rides - Pirates Ship, Spinner, Sujang Rejang Flume Rides, Corksrew.

ada yang takde dalam list tuh mesti malas nak beratur panjang.




Banyak yang thrill rides banyak yang I naik sorang-sorang.
Mana ade girl yang sorang I ajak naik sekali.
Sebab Zai takut nak main benda-benda mencabar.
Kalau family rides memang nak berdua.





Outdoor & Indoor.



Yang indoor rasa semuanya dah naik hari tuh.

Family Rides - Reindeer Cruiser, Rio Float.
Ferris Wheel, Monorail & Mini Train tak sempat sebab orang beratur panjang.
Bila hujan semua masuk indoor.
So indoor pula ramai orang.
Venice Gondola tutup hari tu.


For Thrill Rides, kami berdua pergi nonton 4D Motion Master.
wayang 4D.
Beratur sahaja punya panjang. Sakit kaki semuanya ada.
Rasa bosan tunggu lama2 pun ada.
Tapi sebab tak pernah tengok & rasa 4D tu camne.
So yang tunggu jer.
Finally the result is awesome.
Teringin nak tengok 4D kat Universal Studio, Singapore lak.


Masa pun dah suntuk so last location for indoor is Snow World.
Kat sini pun berebut dengan foreigner dari India.
Memang betul dari India.
Pakai sari masuk Snow World.
Tengok gelagat dorang pun nak gelak jer.
Berebut sweater, boots dengan glove.
Macam dalam filem dorang jer.
So biarkan dorang masuk dulu baru kami masuk.
Kat dalam snap pic pakai handphone je.
Camera takleh bawa masuk.
Kalau mintak photographer dalam tu snap picture, mahal la.
3 keping RM65.


Kami bertolak ke KL dalam kul 6 lebih.
Memang letih.
Rasa tak puas sebab banyak rides tak sempat naik.
Kalau ade free time rasa nak pergi lagi.
Nak try semua outdoor & indoor.


Miss u Zai.
& also miss my housemates in PKB.
Bila dapat ketemu lagi ya.

Jomla jumpa sebelum semua berkahwin, ade keluarga dan beranak pinak.

;-)

You Might Also Like

2 inspiration

  1. Alaaaaa... Tak ajak pun..... Welcome back Lia....

    ReplyDelete
  2. @ChiLaBaey's Spot
    pergi berdua pakngah.
    cmne la nak ajak. hehehe ;-)

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers