cerita sehari sebelum puasa

9:39:00 AM


Hye semua,
Salam 18 Ramadan 1432.
Dah 18 hari kita berpuasa.
Sekarang nie hanya manghitung detik-detik nak raya jer.
Tapi jangan lupa kita nak Merdeka.
Merdeka Raya.


Baru nak update blog.
Saya tak tau bulan puasa buat saya letih.
Dan rasa lebih suka update status di facebook berbanding update entry di blog.
Tapi tak kira apa paun terjadi saya akan update blog juga.


Ini cerita sehari sebelum puasa.
Tiada apa yang best.
Hanya spent time together with my best friends.
Anyway memang rindu nak jumpa semua kawan.
Lama tak jumpa.
Memang lama.
Makin besar masing-masing makin busy.
Ada yang kerja yang study.
So susah sangat nak spent time together.


Kite orang lepak Queensbay Mall je.
Malas nak pergi jauh2.
Kat sini senang je kan.
Pergi sana terus makan.
Our destination is Johnny Restaurant.
Tapi kali ni tak makan steamboat pun.
Just menu biasa.



My Strawberi Float


Banana Split
redeem using birthday voucher from Jusco


Nasi putih





Happy time!


Snap snap time.

Me, Nadia & Zai
3 gorgeous girl



Lepas makan decide nak pergi movie or karoeke.
Nak tengok movie boleh aje tapi masa terhad nak berbual.
So pilih karoeke.
Next destination Neway Karoeke Box.



Dah berapa lama Neway ada dalam Queensbay Mall tapi haritu baru jejak masuk.
Memang jakun.
Harga pun rasa berpatutan.
Ikut time. Kalau dari pagi murah je.


Fazirul & Syam
2 of my best friends



rasa macam makan kat buffet hotel mana jer.
Tapi bestnye dalam ni ade buffet.
Kalau tau ada makan lagi dalam nie,
tak payah susah makan kat Johnny Restaurant.


makanan memang mewah.
Dah la buffet boleh amek lagi.
Pastu makanan untuk lunch boleh pilih setiap sorang.
Makan la sampai kenyang.


Bilik memang best.
romantik.
Sound pun best.
Next time boleh pergi lagi.


Lama aktiviti sumbangkan lagu tak buat.
Takkan nak pergi sorang-sorang.
mesti akan tunggu kawan-kawan yang happening balik,
baru best nak pergi kan.
tapi haritu nyanyi sampai penat.
Dekat 4 jam lebih kut kat dalam tuh.


Happy dapat spent time camni lagi.
rasa cam zaman sekolah takpun pas SPM.
Dah mula rindu bila cerita.
Anyway, jumpa korang lagi raya ni.
Daa


You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (18) Beauty Blogger (23) Beauty Product (30) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (72) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (97) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (6) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (15) Food Review (35) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (12) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (30) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (54) Penang Cafe (13) Penang Food (29) Penang Halal Food (12) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (101) Penang Places (23) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (17) Product Review (74) Produk (13) Produk Kecantikan (18) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (85) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)