Pen Mutiara Batu Maung

10:47:00 AM

Sayang bangat sama blog ni.
Bersawang. Raya dah habis masih cerita.
Mood berblogging dah kurang.
Tapi blog tetap kene berupdate.

End of last Ramadan, I with my schoomate have our berbuka puasa at Restoran Pen Mutiara.
Berbuka Puasa also known as Iftar.
Dah berapa lama puasa baru tau Iftar tu apa.
Restoran Pen Mutiara located at Wisma Nelayan Batu Maung, Penang.
Also have their another branch at Taman Selat, Butterworth.


Dari dulu teringin sangat nak try makan kat sana.
Ramadan lepas baru dapat merasa.



Yummy Red Velvet Cupcakes.
Cupcakes ni my bestfriend dari kecil sampai sekarang, Syahira yang order.
So dia kasi hadiah untuk semua orang makan.
Anyway thanks a lot.
Red velvet ni sedap & tak jemu nak makan lagi.
Boleh order dari facebook Awin Yany Cupcakes.
https://www.facebook.com/awincupcake


Sbelum cite lebih lanjut, jom tengok menu dulu.
Menu yang kami pilih.
Delima Set
set ini sesuai untuk 8 hingga 10 orang.
so kami ambil 2 set ni.


Kari Kepala Ikan
Menu utama Pen Mutiara.


Kerabu Mangga

Sambal Ulam

Udang Masak Pedas

Sotong Goreng Tepung

Siakap Tiga Rasa

Kuih Melayu

Kailan Ikan Masin

Telur Bungkus


Nasi putih mestilah kena ada.
Drinks : Limau Asam Boi

Menu kat sini boleh pilih ikut berapa kuantiti orang yang nak makan.
Harga pun berpatutan jer.
Tapi sesuai sangat makan untuk 3 orang ke atas.


Seafood disini ikan dengan seafood semuanya fresh.
Semuanya datang dari dermaga Batu Maung terus ke Pen Mutiara.


Faranadia, Dania & Syahira


Harieda, Hannan & Alea


Seleranya semua makan.


Kali ni pergi dekat 20 orang.


Lelaki satu meja.


Perempuan satu meja.
tapi ade gak laki sesat.


Faranadia, Dania, Syahira, Nurul Nadia, Illissa, Firdaus, Redzuan & Rashidy.

Amri, Fauzi, Hilmi, Fitri, Redzuan, Hafiz Nazri, Firdaus, Rashidy, Zulfiqhar.


Dania, Fara, Me & Nadia.

All my schoolmate friends.
Ingat tak ade update sebelum nie.
Kite orang semua jumpa di facebook,
pastu baru jumpa real.
& selalu hangout.


Here the couple :

Fauzi & Ida
cute dorang nie.



Pasangan husband & wife.
Hafiz Nazri & Alea
Good news your wife already pregnant.



Me wearing white top & long pink skirt.
Sampai nak bayar pun kene snap.
Paparazzi betul.



Okay sebelum tinggalkan Pen Mutiara,
snap snap dulu.


kat sini ada tangga yang cantik untuk taking photo.
rasa selalu orang yang datang sini akan snap photo kat tangga nie.


All of us.


Girls only.


Guys only.


harap lepas ni dapat makan lagi kat sini.
nak try set buffet lak.
Tak sempat nak tawaf tempat ni habis-habisan.

Restoran Pen Mutiara berkonsepkan temporari.
Lokasi10 minit dari tempat perkilangan Bayan Lepas Free Trade Zone dan 10 minit dari Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang.

Boleh buat tempahan untuk any function.
Mesyuarat, reunion, jamuan makan, wedding event,
sebab ada ballroom.

Nak sewa bilik or tempah menu makan.
semuanya boleh tengok kat website Pen Mutiara.
http://www.penmutiara.com/

okay dah alang menyeluk perkasam,
promote sekali tempat ni.

Restoran Pen Mutiara,
Batu Maung

Wisma Nelayan
Pelabuhan LKIM Batu Maung
11960 Bayan Lepas, Penang.
Tel: 04 626 4615 / 626 1084
Fax: 04 626 4615


Okay lepas je majlis Iftar,
kami terus nak lepas bawah Penang Bridge.
tapi hujan renyai-renyai,
so kami nak lepak tempat yang boleh semua orang sembang.
Kan susah nak jumpa,
dah jumpa, jumpa betul betul.


Our next destination,
Merton Ikan Bakar, Marin.
Rasa nya semua orang Penang tau kut tempat ni.
kedai sederet dengan Nurul Ikan Bakar.



Kat sini kami lepak minum.
Sambil makan kerang bakar & sotong goreng tepung.


Happy face from all of us.
Time ni lagi 2 3 hari nak raya la.


tengok tuh macaroons la.
macaroons nie tempah dari Melting Bites.
here the blog.
http://meltingbites.
blogspot.com
Suka dengan macaroons nie sebab rasanya sweet.
Boleh makan lagi walaupun manis.
paling suka flavour peanut butter.
So beli & hadiahkan untuk semua yang saya sayang.

Okay cukup setakat ini.
Bye semua

;-)


You Might Also Like

2 inspiration

  1. serius terliur abes ni~

    sek rendh 1994-1999. makna ye umur kamu 24 la kn? sebaya la kite. upsr 1999~

    ReplyDelete
  2. @dhiera
    yer dhira.
    so umur i 24 thn sama u la.
    upsr 1999.

    nice to meet u !
    ;-)

    ReplyDelete

Follow by Email

Like us on Facebook

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers