In Time Movie

10:02:00 PM


Salam.
Hye semua.

Kali ni nak review satu movie yang tengok minggu lepas.


IN TIME.
Movie ni baru lagi kat wayang.
Jalan cerita macam pelik tapi menarik.
Ada pengajaran dari movie nie.
Masa itu Emas.



Sinopsis :
Movie ni ceritakan masa hadapan, gel penuaan telah dipadamkan.
Maksudnya, semua orang pembesaran dari umur lahir sampai umur 25 tahun.
Selepas 25 tahun, masing-masing akan ada masa di tangan.
yang kaler hijau kat tangan kiri.
akan dapat 50 tahun untuk hidup.
Lepas umur 25 tahun, pembesaran dihentikan dan takkan tua sampai bila2.
muka kita umur 25 tahun tu sampai tua.
umur 50 pun muka maintain cam umur 25 tahun gak.
best kan. awek muda sampai bila-bila.
Tapi nilai 50tahun tu tak cukup sebab semua kene bayar guna masa.
Nak bayar scan dari tangan jer.
Bayangkan nak beli kopi secawan pun 8 minit, nak nek bas 2 jam, nak bayar tol 2 bulan.
untuk semua itu, kene deduct dari masa 50 tahun kita tuh.
so kena survive dapatkan masa dengan bekerja, berjudi, dan lain-lain.
So kalau masa dah habis, akan mati.



Untuk elakkkan penduduk berlebihan, masa telah menjadi mata wang dan menanggung kos hidup dan keperluan.
Orang kaya akan hidup selamanya.
Orang yang sederhana pulak akan hidup survive cari masa untuk hidup.
Ada sorang mamat ni dah hidup selama 105 tahun dan tak nak hidup,
dia pun bagi masa dia kat Justin Timberlake.
Justin Timberlake dituduh bunuh mamat tuh.
Tapi sedihnya, Justin tak sempat nak selamatkan ibunya sebab masa ibu dia dah habis.
Justin pun melarikan diri dari 'Time Keeper' sebab rasuah polis.

Okay here the actor & actress :


Justin Timberlake as a Will Sallas
Main actor
Love him very much.


Amanda Seyfried as Sylvia Weis
Love her hair.
Style la rambut camtuh.


Olivia Wilde as Rachel Salas.
yang ni mak Will Salas.
ingatkan gf dia rupanya mak dia.
yerlakan semua nampak muda je kan.


Cillian Murphy as Raymon Leon.
the Time Keeper.


Alex Pettyfer as Fortis.
samseng jalanan.


For me, this movie interesting.
Sesiapa yang tak tengok lagi movie,
So boleh pergi tengok kat cinema sekarang.
Next movie please!


P/S : Hope this weekend can be the nice weekend.

;-)



You Might Also Like

2 inspiration

  1. Tak sempat lagi nak menontonnye... Tgh tunggu Lia ni.... :)

    ReplyDelete
  2. yeke.
    lia pun xtau bila nk g kl nie. heheh

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers