1st day at Langkawi : LIMA Langkawi

11:42:00 PM


Salam sayang.
Lama tak update blog kan.
Lagipun I am not a famous blogger.
To silent reader, Thank you very much.


Entry lama tapi baru nak update.
Last 10 December 2011, I have my short vacation at Pulau Langkawi.
Family vacation.
Reason utama nak ke sana sebab nak pergi tengok LIMA Langkawi.
Dulu kecik2 ada pergi.
Memang best.



Pergi sana naik feri jer.
Naik di Kuala Kedah.
Pergi sahaja RM23 per person.
Pergi balik RM46 per person.
Tak pernah lagi nek kat Kuala Kedah sebab sebelum ni nek kat Kuala Perlis.



Naik feri paling awal kul 7.15am dari jeti Kuala Kedah.
Sampai ke Pulau Langkawi around 9.00am.


Having our breakfast at KFC Kuah, Langkawi.
Kat sini best sebab takde tax. ;-p
Teh tarik KFC memang sedap sangat.
Makan dulu sementara tunggu kereta sewa sampai.



Blueberry Pancake.
yang ni sedap.


Chicken Porridge ni pun selera.
rasa sedap lagi dari McD.



LIMA Langkawi?
Selalu orang tanya kan maksud LIMA tu apa kan.
Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition
atau
Pameran Aeroangkasa & Maritim Antarabangsa


Dah dapat kereta sewa terus ke Airport Langkawi,
Padang Matsirat.
Memang jalan jem semua nak ke LIMA.
Baru perasan Airport Langkawi kecik je.



Tengok tu.
Panas terik pun orang tetap ramai.


Bayaran RM10 dikenakan untuk dewasa.
Bawah umur dengan kanak-kanak FREE jer.


Air mineral LIMA 2011 pun berebut-rebut.
sebab dapat FREE la kan.


Cuaca panas sangat.
Pukul 2 baru start show.
So masuk dalam Mahsuri International Exhibition Centre (MIEC)
ada pameran model airplane, jet, helikopter.


Lepas dah pusing dalam MIEC,
dah sakit kaki,
dah collect free gift,
collect poster,
masuk semua booth,
then pergi luar lak tengok Airplane kat luar.




Kite sendiri boleh snap kat setiap airplane, helikopter.
Best sangat sebab boleh tengok sendiri depan mata.
boleh pegang.
Ingat senang nak pegang & tengok depan mata.



Me with my bro.

Ada yang kita boleh naik sendiri dalam helikopter.
Mintak tolong abang askar snapkan picture.
Cuaca memang panas terik.
rasa Langkawi lagi panas dari Penang.
sebab nak tunggu show.




Tepat pukul 2.30pm dah start aircraft show.
Rasa paling best sebab dapat tengok sendiri macam mana helikopter tunggang terbalik.
Betapa lajunya jet.
Ada yang naik 90 darjah pastu trun 90 darjah baliik.
Nampak macam nak terhempas.
pastu ke kiri ke kanan.
Memang cool la.
Telinga boleh pekak sebab bunyi bising sangat kuat.
Terasa nak ada dslr sebab snap pakai digital camera nampak kecik je kan.
Nie lah kenangan yang paling best.
walaupun orang cakap tak best mana pun.
Pergi tengok sendiri.


Aircraft yang paling best Kris Sakti dari 1 Malaysian Aerobatic Team.
airplan dorang bendera Malaysia.
2 orang pilot Melayu, 1 pilot India & 1 pilot Cina.
Dorang buat love & arrow kat tengah.
Memang sweet sangat la.


Antara airfraft yang join dari organisasi Royal Malaysian Air force, Royal Air force, French Air Force, Royal Thai Air force, Republic Singapore Air force, dan banyak lagi.


Bila time nak dekat aircraft show,
terus cari tempat duduk bawah canopy,



Tak sangka lak duduk sebelah Menteri Pertahanan,
Datuk Seri Dr Zahid Hamidi with his wife.
Sempat snap dari belakang sebab segan nak snap pic sekali.


Dalam pukul 5.30 pm habis suda LIMA.
Memang letih sebab cuaca panas sangat.
Nak balik pun jalan jem.
Ingatkan lepas je habis nak ke Awana Porto Malai lak,
tapi tak sempat lak.
Balik ke rumah kawan Mama balik berehat.


So dapat rasa gak pengalaman LIMA 2011 buat kali kedua.
Harap dapat tengok LIMA Langkawi 2013.
Next akan buat pada bulan Mac.
Insyaallah.

You Might Also Like

0 inspiration

Follow by Email

Like us on Facebook

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers