Konsert Fenomena Search 30 tahun

12:27:00 PM


Salam semua.
Hai. Entry bulan lepas.
Tapi baru nak update hari ni.
Kemalasan dan ke'busy'an yang melanda.


19 November 2011 lepas,
ada Konsert Search kat Batu Kawan.
Konsert Fenomena 30 tahun Search.
Takde lah minat sangat.
Bukan semua lagu tau & hafal pun.
Tapi sebab jarang artis datang buat konsert kat Penang Area kan.
so jangan lepaskan peluang yang ada.



Semua yang pergi konsert akan dapat red plastic bag DEFINE.
Dalam tu akan dapat t-shirt kumpulan Search.
Saiz jangan kata la. Besar kut.
Kacang dengan Garnier Man Anti-Acne Foam.
Asal la dapat Garnier Man nie?



Yang best kali ni sebab dapat tiket VIP tau.
Yang bentuk gitar tu.
Kalau tiket biasa cam colour orange tuh.
Thanks to Mr. Boyfie.



Eh anak sape nie?


Keistimewaan yang ada tiket VIP nie,
akan dapat duduk bawah canopy dengan kerusi yang selesa.
so boleh tengok konsert duduk sambil makan.
sangat ekslusif.



dan akan dapat makan buffet KFC secara percuma.
So korang nak makan banyak mana,
ayam nak amek 3 4 ketul,
wedges, nugget pun tak kisah.

Mineral water banyak mana pun takpe.



Kalau yang dapat tiket RM59.00 tu akan stay depan.
Sambil berdiri.
Berdiri pun sanggup sebab peminat Search memang ramai.


Redbull free.
Not for sale.


VIP akan dapat pakai tag & cop DEFINE kat tangan.


dan yang paling tak best.
Camera tak boleh bawa masuk dalam konsert.
Compact camera & dslr.
Banyak pic agak blur sebab snap guna camera phone.
Semua kena simpan dalam kereta.
Time nak masuk handbag kena spot check.



Konsert start pukul 5.
Tapi kan band lain yang perform dulu.
Bittersweet, Projek Pistol, Koffin Kanser, Sofea dan lain-lain.
Pastu ada Nana & Burn, Azli Senario, Yassin, macam-macam.
Nama tak ingat.


Ada cabutan bertuah menang dapat kereta VIVA.
Tahniah kat sorang gurl yang menang kereta time tuh.
Dah la besday dia. Rezeki kan.



Clara pergi sana nak layan lagu yang selalu kite dengar.
Macam Isabella. lau yang hits akan perfom last sekali.
Okay tunggu sampai kul 9.
Search nak perform.
Lepas tu hujan turun punya la lebat.
Konsert terpaksa dihentikan.
Screen & instrument semua dah ditutup dengan kain.



Tengok tu canapy pun penuh dengan orang.
Berlindung dari hujan.


Mat Saleh dengan Minah Saleh pun tengok konsert Search.
Dorang peminat gak kut.


Hujan hujan pun tetap ramai.
Sanggup tunggu.
Pakai payung la baju hujan la.


Hujan dah reda,
pukul 10.45 baru start balik konsert.
Bayangkan 1 Jam 45 minit tunggu.
Lama kan.

Gambar curi dari facebook page ni.


Nasib baik lah kumpulan Search masuk.
Terubat marah peminat yang dah lama tunggu dalam hujan.
Masuk je Amy Search semua dah menjerit.
Anyway you are powerful walaupun dah umur dah 40 lebih.


Kalau dah konsert start lambat,
habis pun lambat kan.
Tapi Clara tak tengok konsert sampai habis.
11.30 dah balik.
Kena balik awal sebab Penang Bridge akan tutup jalan pukul 12 lebih.
Takut tak sempat balik rumah.
Esok tu Clara join Fun Run for Penang Bridge Run.
Memang for fun je masuk.


Will update next entry ;-)


You Might Also Like

2 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (2) Althea Korea (3) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (13) Beauty Blogger (17) Beauty Product (20) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (60) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (93) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (2) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (13) Food Review (28) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (3) Halal Food (11) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (1) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (3) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (5) Lazada Malaysia (5) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (1) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (27) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (52) Penang Cafe (12) Penang Food (26) Penang Halal Food (10) Penang Hotel (11) Penang Museum (6) Penang My Hometown (100) Penang Places (21) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (14) Product Review (61) Produk (11) Produk Kecantikan (16) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (70) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (4) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (1) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (1) Traveloka (3) TV Show (1) Vacation Trip (43) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)