Konsert Fenomena Search 30 tahun

12:27:00 PM


Salam semua.
Hai. Entry bulan lepas.
Tapi baru nak update hari ni.
Kemalasan dan ke'busy'an yang melanda.


19 November 2011 lepas,
ada Konsert Search kat Batu Kawan.
Konsert Fenomena 30 tahun Search.
Takde lah minat sangat.
Bukan semua lagu tau & hafal pun.
Tapi sebab jarang artis datang buat konsert kat Penang Area kan.
so jangan lepaskan peluang yang ada.



Semua yang pergi konsert akan dapat red plastic bag DEFINE.
Dalam tu akan dapat t-shirt kumpulan Search.
Saiz jangan kata la. Besar kut.
Kacang dengan Garnier Man Anti-Acne Foam.
Asal la dapat Garnier Man nie?



Yang best kali ni sebab dapat tiket VIP tau.
Yang bentuk gitar tu.
Kalau tiket biasa cam colour orange tuh.
Thanks to Mr. Boyfie.



Eh anak sape nie?


Keistimewaan yang ada tiket VIP nie,
akan dapat duduk bawah canopy dengan kerusi yang selesa.
so boleh tengok konsert duduk sambil makan.
sangat ekslusif.



dan akan dapat makan buffet KFC secara percuma.
So korang nak makan banyak mana,
ayam nak amek 3 4 ketul,
wedges, nugget pun tak kisah.

Mineral water banyak mana pun takpe.



Kalau yang dapat tiket RM59.00 tu akan stay depan.
Sambil berdiri.
Berdiri pun sanggup sebab peminat Search memang ramai.


Redbull free.
Not for sale.


VIP akan dapat pakai tag & cop DEFINE kat tangan.


dan yang paling tak best.
Camera tak boleh bawa masuk dalam konsert.
Compact camera & dslr.
Banyak pic agak blur sebab snap guna camera phone.
Semua kena simpan dalam kereta.
Time nak masuk handbag kena spot check.



Konsert start pukul 5.
Tapi kan band lain yang perform dulu.
Bittersweet, Projek Pistol, Koffin Kanser, Sofea dan lain-lain.
Pastu ada Nana & Burn, Azli Senario, Yassin, macam-macam.
Nama tak ingat.


Ada cabutan bertuah menang dapat kereta VIVA.
Tahniah kat sorang gurl yang menang kereta time tuh.
Dah la besday dia. Rezeki kan.



Clara pergi sana nak layan lagu yang selalu kite dengar.
Macam Isabella. lau yang hits akan perfom last sekali.
Okay tunggu sampai kul 9.
Search nak perform.
Lepas tu hujan turun punya la lebat.
Konsert terpaksa dihentikan.
Screen & instrument semua dah ditutup dengan kain.



Tengok tu canapy pun penuh dengan orang.
Berlindung dari hujan.


Mat Saleh dengan Minah Saleh pun tengok konsert Search.
Dorang peminat gak kut.


Hujan hujan pun tetap ramai.
Sanggup tunggu.
Pakai payung la baju hujan la.


Hujan dah reda,
pukul 10.45 baru start balik konsert.
Bayangkan 1 Jam 45 minit tunggu.
Lama kan.

Gambar curi dari facebook page ni.


Nasib baik lah kumpulan Search masuk.
Terubat marah peminat yang dah lama tunggu dalam hujan.
Masuk je Amy Search semua dah menjerit.
Anyway you are powerful walaupun dah umur dah 40 lebih.


Kalau dah konsert start lambat,
habis pun lambat kan.
Tapi Clara tak tengok konsert sampai habis.
11.30 dah balik.
Kena balik awal sebab Penang Bridge akan tutup jalan pukul 12 lebih.
Takut tak sempat balik rumah.
Esok tu Clara join Fun Run for Penang Bridge Run.
Memang for fun je masuk.


Will update next entry ;-)


You Might Also Like

2 inspiration

  1. ...U so lucky la,and Im so jeles ma seriously...mesti best tu...feewittt...Im a big fan of Amy and Search...

    ReplyDelete
  2. @Mohd Rozaiman
    mana ade lucky.
    kebetulan my bf yg dpt.
    so i follow la.
    dh dpt tiket free pergi je la.

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers