Kawanku baikku dirampas orang

12:22:00 PM


Hye semua.
Blog dah berabuk bersawang.
Dari dulu nak update tak terhupdate.
Rindu sama Clararella ni.
Maklumla busy dengan working life.
Rindu diri yang lama.
Selsema pun tak hilang2 lagi.
Baru sedar dah end on January.
Alamak cepatnya masa berlalu.
Apa yang dah buat dalam masa sebulan ni.


Wah sadisnya tajuk.
Siapa yang rampas siapa?



My bestfriend, Zaihartini.
Nickname dia Zai.
Kawan sebilik sebantal dari politeknik.
Bayangkan sebelum nak tido akan sembang2 dulu.
Macam laki bini lak.
Basuh baju sama-sama, makan sama-sama,
study sama-sama.
Lepas tinggalkan poli dah jarang jumpa.
Nasib baik sempat dating ke Genting Highland berdua tahun lepas.
Sekurang-kurang terubat rindu.


Selamat Pengantin Baru Zai dan pasangan, Daud.



Zai & pasangan bernikah pada 22 Januari 2012 yang lepas.
Time ni tak dapat pergi sebab attend wedding classmate kat penang gak.


Esok hari, Isnin, 23 January 2012,
kenduri pun berlangsung.
di Sport Living Club,
Jitra, Kedah.


Sebelum masuk tengok Pengantin,
kena tulis ucapan sepatah dua kata di guest book.
Nanti my wedding nak ada guest book jugak la.



Pengantin sangat cantik pakai baju light blue.
Memang padan dengan pengantin.
Berseri-seri.


Moment yang paling best dan selalu ada setiap kali orang kawen.
Suap-menyuap.


Okay semua hot hot girls kat sini.
Eh hot ke?


Dan yang paling best bila kenduri kawen,
macam reunion.
Walaupun tak ramai jumpa yang mana ada pun dah seronok.


Gambar kenangan : Kedua mempelai, pengapit dan classmate DUB.
Dalam pic dari kiri : Liezza & Izi, Fiza, me, Jannah, Tikah, Zai & Daud, pengapit, Zain, Tajul & Hairul.
Baru perasan sorang lagi Firdaus takde dalam pic ni.



Terasa sedih bila ada kawan-kawan yang tukar status.
Lagi-lagi kawan rapat & baik dengan kita.
Sebab rasa rindu dan susah nak jumpa & hangout macam dulu.
Tapi kita kena terima itu takdir dorang kan.
Sampai bila nak membujang.
Jodoh semua orang tuhan dah tetapkan.
Kita kena doakan satu hari kita akan kahwin gak.


Doakan yang terbaik dan tahniah kepada kawan-kawan yang dah kawen.





P/S : Gambar cilok dari facebook kawan-kawan.


You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (22) Beauty Blogger (28) Beauty Product (34) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (82) Blogger Contest (7) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (102) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (9) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (17) Food Review (41) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (7) Lazada Malaysia (7) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (5) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (32) Movie Review (1) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (35) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (58) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (15) Penang Museum (6) Penang My Hometown (105) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (20) Product Review (84) Produk (13) Produk Kecantikan (20) Produk Kesihatan (9) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (97) Saturday Buffet Dinner (2) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (2) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)