Kawanku baikku dirampas orang

12:22:00 PM


Hye semua.
Blog dah berabuk bersawang.
Dari dulu nak update tak terhupdate.
Rindu sama Clararella ni.
Maklumla busy dengan working life.
Rindu diri yang lama.
Selsema pun tak hilang2 lagi.
Baru sedar dah end on January.
Alamak cepatnya masa berlalu.
Apa yang dah buat dalam masa sebulan ni.


Wah sadisnya tajuk.
Siapa yang rampas siapa?



My bestfriend, Zaihartini.
Nickname dia Zai.
Kawan sebilik sebantal dari politeknik.
Bayangkan sebelum nak tido akan sembang2 dulu.
Macam laki bini lak.
Basuh baju sama-sama, makan sama-sama,
study sama-sama.
Lepas tinggalkan poli dah jarang jumpa.
Nasib baik sempat dating ke Genting Highland berdua tahun lepas.
Sekurang-kurang terubat rindu.


Selamat Pengantin Baru Zai dan pasangan, Daud.



Zai & pasangan bernikah pada 22 Januari 2012 yang lepas.
Time ni tak dapat pergi sebab attend wedding classmate kat penang gak.


Esok hari, Isnin, 23 January 2012,
kenduri pun berlangsung.
di Sport Living Club,
Jitra, Kedah.


Sebelum masuk tengok Pengantin,
kena tulis ucapan sepatah dua kata di guest book.
Nanti my wedding nak ada guest book jugak la.



Pengantin sangat cantik pakai baju light blue.
Memang padan dengan pengantin.
Berseri-seri.


Moment yang paling best dan selalu ada setiap kali orang kawen.
Suap-menyuap.


Okay semua hot hot girls kat sini.
Eh hot ke?


Dan yang paling best bila kenduri kawen,
macam reunion.
Walaupun tak ramai jumpa yang mana ada pun dah seronok.


Gambar kenangan : Kedua mempelai, pengapit dan classmate DUB.
Dalam pic dari kiri : Liezza & Izi, Fiza, me, Jannah, Tikah, Zai & Daud, pengapit, Zain, Tajul & Hairul.
Baru perasan sorang lagi Firdaus takde dalam pic ni.



Terasa sedih bila ada kawan-kawan yang tukar status.
Lagi-lagi kawan rapat & baik dengan kita.
Sebab rasa rindu dan susah nak jumpa & hangout macam dulu.
Tapi kita kena terima itu takdir dorang kan.
Sampai bila nak membujang.
Jodoh semua orang tuhan dah tetapkan.
Kita kena doakan satu hari kita akan kahwin gak.


Doakan yang terbaik dan tahniah kepada kawan-kawan yang dah kawen.





P/S : Gambar cilok dari facebook kawan-kawan.


You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

#shurahmy #shurahariana #shurahmalaysia #shurahpencerah #syampu #wanitaberhijab Accident Airport Althea Althea Korea Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ Beauty Beauty Blogger Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Great Wishes Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel Johor Jom Makan Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink Macau Makan Malam Makeup Malaysia Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip Simply Delicious Souvenir Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen Terangganu Thailand Trang TV Show Vacation Trip WD-40 Wordless Wednesday Zuhai