First time masuk wad

10:54:00 PM

Salam semua.
Syukur alhamdullilah dapat sihat kembali.
Walaupun masih banyak berehat.
Sekarang dah boleh bangun nak memblog.
Tak tau blog ni masih ade reader atau tak?
Sebab lama sangat tinggal.
Rasa nya 3 minggu lebih.





Rasanya ada kawan-kawan yang tau.
& ada gak kawan-kawan yang tak tau.
Clara cuti sakit (MC) lebih kurang 2 minggu.
Masuk wad 8 hari.

Hari tu kena admit wad dekat Hospital Lam Wah Ee.
Dekat Batu Lancang.
Orang Penang mesti tau punya.


14/4/2012 - 21/4/2012 - Masuk Wad
22/4/2012 - 30/4/2012 - Cuti Sakit (MC)


Sebelum ni ada datang buat check up dulu.
Pastu tunjuk Medical Card.
Seminggu lepas tu pihak hospital call suruh datang untuk blood test & CT Scan.
Hari Sabtu 14/4/2012 sepatutnya kena pergi office ada kerja tak siap.
Tapi dah inform bos masuk lewat sebab pergi hospital dulu.

Pukul 10.00 pagi jumpa doktor.
Then asking me to do my blood test first.


Bilik CT Scanner



Menunggu kat luar sambil snap.



Next, barulah CT Scan.
Tercucuklah satu jarum kat tangan kiri ni.
Lama tak kena cucuk ni.
Bila nurse masuk jarum rasa berderau darah.


Bila dah buat blood test & CT Scan,
nurse cakap kene admit masuk wad.
Memang terkejut sebab sehelai sepinggang.
Memang tak bawa apa-apa.
Sebab tak sangka kene admit.


Tag nama kena pakai sepanjang kat wad.


Nama yang tertera atas katil.
Mesti ade yang tak tau nama penuh Clara apa kan.


Haritu admit wad tingkat 6.
Bilik 610.
Tapi ramai yang tersalah bilik masuk bilik 601 lak.
1 bilik 4 katil.
4 orang patient dalam bilik ni.


Sekarang time sihat lagi.
Siap bawa laptop nak online.
Setiap level ade wifi.
Layan drama korea. Main game.
Online. Facebook.


My progress.



Tandas ni memang selesa.
Besar.
Macam hotel la.



Nurse yang selalu tukat my bedsheet.
Tiap2 hari.
Lebih kurang pukul 7 pagi.
After that, having breakfast.


Siap tolong tukarkan baju lagi.
Masa pas operation.
Segan juga tapi dah tugas nurse.
Kita yang sakit tak terdaya kan.
Lagi pun perempuan dengan perempuan kan.


Tunggu next update lak yer.
;-)

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers