First time masuk wad

10:54:00 PM

Salam semua.
Syukur alhamdullilah dapat sihat kembali.
Walaupun masih banyak berehat.
Sekarang dah boleh bangun nak memblog.
Tak tau blog ni masih ade reader atau tak?
Sebab lama sangat tinggal.
Rasa nya 3 minggu lebih.





Rasanya ada kawan-kawan yang tau.
& ada gak kawan-kawan yang tak tau.
Clara cuti sakit (MC) lebih kurang 2 minggu.
Masuk wad 8 hari.

Hari tu kena admit wad dekat Hospital Lam Wah Ee.
Dekat Batu Lancang.
Orang Penang mesti tau punya.


14/4/2012 - 21/4/2012 - Masuk Wad
22/4/2012 - 30/4/2012 - Cuti Sakit (MC)


Sebelum ni ada datang buat check up dulu.
Pastu tunjuk Medical Card.
Seminggu lepas tu pihak hospital call suruh datang untuk blood test & CT Scan.
Hari Sabtu 14/4/2012 sepatutnya kena pergi office ada kerja tak siap.
Tapi dah inform bos masuk lewat sebab pergi hospital dulu.

Pukul 10.00 pagi jumpa doktor.
Then asking me to do my blood test first.


Bilik CT Scanner



Menunggu kat luar sambil snap.



Next, barulah CT Scan.
Tercucuklah satu jarum kat tangan kiri ni.
Lama tak kena cucuk ni.
Bila nurse masuk jarum rasa berderau darah.


Bila dah buat blood test & CT Scan,
nurse cakap kene admit masuk wad.
Memang terkejut sebab sehelai sepinggang.
Memang tak bawa apa-apa.
Sebab tak sangka kene admit.


Tag nama kena pakai sepanjang kat wad.


Nama yang tertera atas katil.
Mesti ade yang tak tau nama penuh Clara apa kan.


Haritu admit wad tingkat 6.
Bilik 610.
Tapi ramai yang tersalah bilik masuk bilik 601 lak.
1 bilik 4 katil.
4 orang patient dalam bilik ni.


Sekarang time sihat lagi.
Siap bawa laptop nak online.
Setiap level ade wifi.
Layan drama korea. Main game.
Online. Facebook.


My progress.



Tandas ni memang selesa.
Besar.
Macam hotel la.



Nurse yang selalu tukat my bedsheet.
Tiap2 hari.
Lebih kurang pukul 7 pagi.
After that, having breakfast.


Siap tolong tukarkan baju lagi.
Masa pas operation.
Segan juga tapi dah tugas nurse.
Kita yang sakit tak terdaya kan.
Lagi pun perempuan dengan perempuan kan.


Tunggu next update lak yer.
;-)

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

#shurahmy #shurahariana #shurahmalaysia #shurahpencerah #syampu #wanitaberhijab Accident Airport Althea Althea Korea Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ Beauty Beauty Blogger Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Great Wishes Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel Johor Jom Makan Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink Macau Makan Malam Makeup Malaysia Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip Simply Delicious Souvenir Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen Terangganu Thailand Trang TV Show Vacation Trip WD-40 Wordless Wednesday Zuhai