Makanan di hospital

9:57:00 AM

Salam semua.
Rindu kembali bertaut pada blog.
Kemalasan dan kepenatan mengganggu fikiran nak update blog.
Sian blog pink ni kena tinggal.
Tapi masih rindu.


Kat sini Clara nak update makanan hospital bila admit wad tempoh hari.
Setiap kali nak makan Clara akan snap pic makan dulu.
Mana yang sempat. Kenangan tuh.
Bukan selalu makan makanan hospital.


Semua orang mesti tau makanan kat hospital taklah sedap sangat.
Memang sesuai untuk orang sakit.
Tawar pun ada.
Bila yang sihat makan rasa tak sedap.
Tapi bila orang sakit makan sebab lapar.


Sebelum operation kebanyakkan makan nasi putih.
Breakfast lebih kurang 7.30am selalu nya akan makan roti jem + air milo/barli.
Lunch pukul 1.00pm dengan dinner pukul 5.30pm akan dihidangkan nasi.


Bubur nasi + Sayur + Telur dadar + Air milo panas


Nasi + Ayam masak kicap + Sayur goreng + Sup kacang tanah + Pisang 


Nasi + Kari ayam + Kacang panjang goreng + Sup + Pisang


Nasi + Ayam masak taucu + Sayur goreng + Sup sayur + Buah tembikai


Clara makan kat sini ada yang sedap ada yang tak.
Nak makan kat luar nurse tak kasi.
Nurse cakap tu jarum kat tangan. Kalau kuar dah jadi tangguangjawab hospital.
Makan juga sebab lapar.

Lepas operation, rasanya 3 hari Clara tak boleh makan.
Minum air pun hari kedua kut.
Hari keempat kut baru boleh makan balik.

Menu : Bubur Nasi


Bubur nasi ikan + Agar-agar putih (rasa tawar)


Oat + Roti


Bubur nasi ayam + Pisang




Bubur nasi ikan + Buah Tembikai Susu


Bubur nasi + Sayur goreng + Ayam goreng + Kicap + Buah Tembikai


okay ni pic lepas operation dah boleh bangun & makan.
Rasa selekeh nya time ni. dengan sanggul tinggi lagi.
Nak buat camne orang sakit kan.


Itulah ada orang cakap,
Time kite sihat nak makan apa pun makan lah.
Kalau sakit nikmat makan tu dah takde.
Tuhan tarik sekejap. Tuhan uji kita.
Bila makan rasa tak selera.
Bila sakit, kita makan sebab taknak perut kosong & lama tak makan.
Bukan makan sebab rasa lapar.
Makan pun kena berpantang.


Bersyukurlah dengan apa yang ada.
;-)


You Might Also Like

6 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (20) Beauty Blogger (25) Beauty Product (32) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (78) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (98) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (8) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (16) Food Review (37) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (32) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (55) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (102) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (19) Product Review (79) Produk (13) Produk Kecantikan (20) Produk Kesihatan (9) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (90) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)