Makanan di hospital

9:57:00 AM

Salam semua.
Rindu kembali bertaut pada blog.
Kemalasan dan kepenatan mengganggu fikiran nak update blog.
Sian blog pink ni kena tinggal.
Tapi masih rindu.


Kat sini Clara nak update makanan hospital bila admit wad tempoh hari.
Setiap kali nak makan Clara akan snap pic makan dulu.
Mana yang sempat. Kenangan tuh.
Bukan selalu makan makanan hospital.


Semua orang mesti tau makanan kat hospital taklah sedap sangat.
Memang sesuai untuk orang sakit.
Tawar pun ada.
Bila yang sihat makan rasa tak sedap.
Tapi bila orang sakit makan sebab lapar.


Sebelum operation kebanyakkan makan nasi putih.
Breakfast lebih kurang 7.30am selalu nya akan makan roti jem + air milo/barli.
Lunch pukul 1.00pm dengan dinner pukul 5.30pm akan dihidangkan nasi.


Bubur nasi + Sayur + Telur dadar + Air milo panas


Nasi + Ayam masak kicap + Sayur goreng + Sup kacang tanah + Pisang 


Nasi + Kari ayam + Kacang panjang goreng + Sup + Pisang


Nasi + Ayam masak taucu + Sayur goreng + Sup sayur + Buah tembikai


Clara makan kat sini ada yang sedap ada yang tak.
Nak makan kat luar nurse tak kasi.
Nurse cakap tu jarum kat tangan. Kalau kuar dah jadi tangguangjawab hospital.
Makan juga sebab lapar.

Lepas operation, rasanya 3 hari Clara tak boleh makan.
Minum air pun hari kedua kut.
Hari keempat kut baru boleh makan balik.

Menu : Bubur Nasi


Bubur nasi ikan + Agar-agar putih (rasa tawar)


Oat + Roti


Bubur nasi ayam + Pisang




Bubur nasi ikan + Buah Tembikai Susu


Bubur nasi + Sayur goreng + Ayam goreng + Kicap + Buah Tembikai


okay ni pic lepas operation dah boleh bangun & makan.
Rasa selekeh nya time ni. dengan sanggul tinggi lagi.
Nak buat camne orang sakit kan.


Itulah ada orang cakap,
Time kite sihat nak makan apa pun makan lah.
Kalau sakit nikmat makan tu dah takde.
Tuhan tarik sekejap. Tuhan uji kita.
Bila makan rasa tak selera.
Bila sakit, kita makan sebab taknak perut kosong & lama tak makan.
Bukan makan sebab rasa lapar.
Makan pun kena berpantang.


Bersyukurlah dengan apa yang ada.
;-)


You Might Also Like

6 inspiration

  1. lia masuk hospital?
    semoga cepat sembuh k..

    ReplyDelete
  2. As salam.

    Lame sungguh cimon xjengguk pics makanan yg enak kat blog nie...msuk2 jek tgk hidangan hospital???

    mak aihh...

    moga clara cepat sembuh k! tabahkan hati.

    "bila sakit, Allah tarik 3 benda drpd kita, nur cahaya di wajah, selera makan & dosa2 kecil. tp bila da sembuh, Allah pulangkan semula nur cahaya di wajah & selera makan. Dia tak pulangkan kembali dosa2 kecil tue. betapa Pemurahnya Allah"

    p/s: cimon xsabar nk tgk pics makan2 d Penang lg (^_~)

    ReplyDelete
  3. @mohamad khairul nizam abu hassan
    terima kasih ye singgah kt blog.
    terima kasih juga atas ucapan cepat sembuh.

    amin ;-)

    ReplyDelete
  4. @Miss D
    dania, yup lia masuk hospital.
    dania contact r lia balik.
    mana menghilang?

    ReplyDelete
  5. @cimon
    thanks for your info.
    sakit dugaan tuhan.
    sabar je la.

    akan update makanan yang best lg pasni.
    tggu tau ;)

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers