Ramadan datang lagi ;-)

7:05:00 PM



Ramadan datang lagi.
Sekejap je rasa.
Rasa macam baru semalam kita raya.
Cepat kan masa berlalu.


Blog kesayangan kesian diabaikan.
Sangat-sangat rindu.
Tolonglah hati dan mood datang kembali.
Semoga blog ni ceria kembali seperti dulu.


Banyak sangat dugaan menimpa diriku.
Terasa terlalu berat nak tanggung.
Harap diri semakin kuat kesabaran dan semakin tabah.


Orang yang hendak menjatuhkan aku, 
merosakan hidup aku, membenci diriku,
TERIMA KASIH yang tidak terhingga diucapkan.
Sekurang diri ini tau ada orang masih ambil berat pasal diriku.
Setiap benda yang aku suka, minat, personaliti,
semua nak dikata semua nak dikritik.
Kalau dengki berusahalah jadi lebih baik diriku.
Kalau nak ilmu, datang bertanya,
aku tak lokek ilmu.
Bagi aku ilmu untuk dikongsi.


Semoga Ramadan kali ni memberi seribu makna kepada diriku,
famili & kawan-kawan tersayang.
Aku kadang kala lupa,
rasa macam orang tindas kita, perlekeh kita,
tapi kita ada orang yang support kita. 
Lupa kita ada famili dan kawan yang sayang akan kita.
Satu orang membenci kita,
Sepuluh orang sayang kita.


Semoga Ramadan kali ni juga buat aku jadi semakin sabar,
tabah menghadapai dugaan.
Aku tahu aku diphak yang benar.
Setiap permintaan dan doaku dah dimakbulkan oleh yang Esa.




Rasanya tak terlambat nak wish kepada semua umat Islam,

Selamat Berpuasa

&

Salam Ramadan.



Ikhlas dari :

Clara Emily




You Might Also Like

1 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (2) Althea Korea (3) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (13) Beauty Blogger (17) Beauty Product (20) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (60) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (93) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (2) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (13) Food Review (28) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (3) Halal Food (11) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (1) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (3) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (5) Lazada Malaysia (5) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (1) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (27) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (52) Penang Cafe (12) Penang Food (26) Penang Halal Food (10) Penang Hotel (11) Penang Museum (6) Penang My Hometown (100) Penang Places (21) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (14) Product Review (61) Produk (11) Produk Kecantikan (16) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (70) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (4) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (1) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (1) Traveloka (3) TV Show (1) Vacation Trip (43) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)