Ramadan datang lagi ;-)

7:05:00 PM



Ramadan datang lagi.
Sekejap je rasa.
Rasa macam baru semalam kita raya.
Cepat kan masa berlalu.


Blog kesayangan kesian diabaikan.
Sangat-sangat rindu.
Tolonglah hati dan mood datang kembali.
Semoga blog ni ceria kembali seperti dulu.


Banyak sangat dugaan menimpa diriku.
Terasa terlalu berat nak tanggung.
Harap diri semakin kuat kesabaran dan semakin tabah.


Orang yang hendak menjatuhkan aku, 
merosakan hidup aku, membenci diriku,
TERIMA KASIH yang tidak terhingga diucapkan.
Sekurang diri ini tau ada orang masih ambil berat pasal diriku.
Setiap benda yang aku suka, minat, personaliti,
semua nak dikata semua nak dikritik.
Kalau dengki berusahalah jadi lebih baik diriku.
Kalau nak ilmu, datang bertanya,
aku tak lokek ilmu.
Bagi aku ilmu untuk dikongsi.


Semoga Ramadan kali ni memberi seribu makna kepada diriku,
famili & kawan-kawan tersayang.
Aku kadang kala lupa,
rasa macam orang tindas kita, perlekeh kita,
tapi kita ada orang yang support kita. 
Lupa kita ada famili dan kawan yang sayang akan kita.
Satu orang membenci kita,
Sepuluh orang sayang kita.


Semoga Ramadan kali ni juga buat aku jadi semakin sabar,
tabah menghadapai dugaan.
Aku tahu aku diphak yang benar.
Setiap permintaan dan doaku dah dimakbulkan oleh yang Esa.




Rasanya tak terlambat nak wish kepada semua umat Islam,

Selamat Berpuasa

&

Salam Ramadan.



Ikhlas dari :

Clara Emily




You Might Also Like

1 inspiration

  1. salam ramadhan... n happy belated birthday. ^^

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

Google+ Followers