Ramadan datang lagi ;-)

7:05:00 PM



Ramadan datang lagi.
Sekejap je rasa.
Rasa macam baru semalam kita raya.
Cepat kan masa berlalu.


Blog kesayangan kesian diabaikan.
Sangat-sangat rindu.
Tolonglah hati dan mood datang kembali.
Semoga blog ni ceria kembali seperti dulu.


Banyak sangat dugaan menimpa diriku.
Terasa terlalu berat nak tanggung.
Harap diri semakin kuat kesabaran dan semakin tabah.


Orang yang hendak menjatuhkan aku, 
merosakan hidup aku, membenci diriku,
TERIMA KASIH yang tidak terhingga diucapkan.
Sekurang diri ini tau ada orang masih ambil berat pasal diriku.
Setiap benda yang aku suka, minat, personaliti,
semua nak dikata semua nak dikritik.
Kalau dengki berusahalah jadi lebih baik diriku.
Kalau nak ilmu, datang bertanya,
aku tak lokek ilmu.
Bagi aku ilmu untuk dikongsi.


Semoga Ramadan kali ni memberi seribu makna kepada diriku,
famili & kawan-kawan tersayang.
Aku kadang kala lupa,
rasa macam orang tindas kita, perlekeh kita,
tapi kita ada orang yang support kita. 
Lupa kita ada famili dan kawan yang sayang akan kita.
Satu orang membenci kita,
Sepuluh orang sayang kita.


Semoga Ramadan kali ni juga buat aku jadi semakin sabar,
tabah menghadapai dugaan.
Aku tahu aku diphak yang benar.
Setiap permintaan dan doaku dah dimakbulkan oleh yang Esa.




Rasanya tak terlambat nak wish kepada semua umat Islam,

Selamat Berpuasa

&

Salam Ramadan.



Ikhlas dari :

Clara Emily




You Might Also Like

1 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear AirAsia Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal Bateriku.com BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Berrybright Biscuit Blog Review Blogger Contest Blusher Body Scrub Buddies Forever Cafe Cambodia Cathay Pacific Cenderahati China CNY Coffee Srub Collagen Blush Colour Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Ellvita Emergency Triangle Event Femingra Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Forest Colour Ghost Musuem Glow Gelenggang Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotel Review Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak Kek Lok Si Temple KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Party Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Phnom Penh Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Siem Reap Simply Delicious Smartphone Souvenir Sport Attire Staycation Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen Sushivid Susu Kambing syampu Terangganu Thailand Trang Travel Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai