Iftar: Seoul Garden, Gurney Plaza

4:18:00 PM


Salam semua.
Lama tak berupdate blog.
Memang busy with my works.
Sampai blog pun tak jenguk.
Bersawang ditinggalkan tuan.


Kat sini Clara nak kongsi cerita Iftar yang lepas.
Bulan lalu punya cerita.
agak ketinggalan.
Tapi takpe lah sekurang nya blog ni dah jadi diari hidup kan.


Bila umur dah meningkat,
ramai kawan-kawan dah kahwin.
ada anak, famili & ada yang solo yang busy.
So semua tak free bila plan nak jumpa.
Bila dah plan ade yang lain takleh join.
Ada hal. Biasalah sorang2 ada komitmen kan.


Iftar kali ni bersama kawan-kawan sekolah rendah.
Susah betul nak pilih tempat nak makan.
Finally Seoul Garden. Yay!
Okay semua pergi Gurney Plaza.
Biar gambar bercerita.


Dapur bersih tak digodek lagi.


Kawan-kawan sembang & tunggu yang lain sampai.
Tunggu waktu berbuka.


Firdaus (Mamu) & Fitri

Nadia & Fahim (Husband & Wife)

Nadia, Ida, Me (Clara) & Sharizan


Ayyub & his friend. Forgot his name. hehhe


Fahim & Wan

All of us.
Sebelum waktu berbuka.


Menu sedap menunggu kami.


Sayur hijau, telur, mee, bihun

Fresh sayur

Bahan-bahan ais kacang


Daging perap yang sedap tujuan utama datang Seoul Garden

Berebut korang pilih daging.


Meja kami berempat.
Penuh kan.
Belum main masak-masak lagi.


Sayur campur.

Fish ball & Maggi

semua sok amek. Tamak sangat.


Main masak-masak.
Berlakon pandai guna chopstick sedangkan tak pandai pun.
Okay Bismillah.


Hafiz Nazri & wife makan sopan je.

Hilmi & Wan.
Makan berdua jer.

Snap lagi pas kenyang berbuka.
Bayar mahal.
Makan puas-puas k.


Hafiz Nazri's wife. 
Sifat keibuan terserlah.
Muda-muda dah ada anak comel.


Bil untuk 14 orang.
RM633.00
lebih kurang RM45 per person.
Rasanya Seoul Garden dah naik harga kan kan.


Okay lepas dah duk berjam-jam makan buffet kat dalam,
semua keluar snap kat luar.
Thanks kawan-kawan sebab suka snap-snap.



Snap je mesti nak nampak SEOUL GARDEN tuh.
Bukti makan kat sana.
Kasi panas kawan-kawan yang tak dapat join.

Kami jarang jumpa.
Then lepak luar Gurney lak ramai-ramai.
Gosip2 lagi.

Gurney memang selalu jem.
Port orang Penang melepak.




Our last pose, sebeleum berangkat pulang.
Kawan-kawan nanti kite jumpa lagi tau!
Bye!

You Might Also Like

2 inspiration

  1. teringin nak makan tapi hajat belum kesampaian... huhuhu...

    ReplyDelete
  2. @farra8979
    ajak kawan2 spent time makan sama2.
    memang best!

    ReplyDelete

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers