Basic Makeup Class with Sis Deena

7:30:00 PM


Salam Awal Muharram semua.


Sabtu lepas, Clara ade join Basic Makeup Class.
Anjuran Kak Deena Al Attas Touch.
Bertempat di  Krystal Suite, Sungai Nibong, Penang.


Tengok nota-nota tu. 
Tak bawa pen biasa tapi bawa Artline 0.6.
tu yang tulisan tebal n comot buat note time kelas.


Sebenarnya Clara dah lama nak join kelas-kelas macam ni.
Tapi selalu tak kesampaian. 
Bila dah selalu online facebook,
tertengok lak iklan kelas makeup nak buat kat Penang.
dekat lak dengan rumah.
Apa lagi kan join jer la.


Anyway Clara memang tak tahu sangat pasal makeup.
sebab tau nak beli eyeshadow banyak-banyak,
kumpul mascara macam-macam jenis,
kumpul lipstick & lipgloss macam-macam colour,
itu jer.


tak tahu ade lagi penting selain tu.
datang kelas baru kenal & faham makeup kit, makeup brush
& macam-macam lagi.
Sebelum ni tak tahu yang kena pakai makeup base sebelum apply foundation,
tak tahu lak kena pakai loose powder,
tak tahu lak camne nak buat shading.
Banyak yang belajar kat sini.
Sekarang baru tahu.




Ini Base Gel.
Brand ACE Liposome.
Apply sebelum start makeup.



Ini pun Base Gel jugak kut.
Brand Shu Uemura.
Apply sebelum start makeup.



Eye Gel.
digunakan untuk makeup malam.


 lupa lak untuk apa.
mesti ade orang tau kan laura mercier ni untuk apa kan.
\


Sis Deena tengah makeup model sorang. 
untuk makeup malam.



Hari tu ade 2 orang model sis Deena makeupkan.
sambil ajar kami cara-cara nak makeup.


Model first name Ferra.
untuk makeup siang.
cantik kan dia baru umur 19 tahun.
macam amoi skit.


2nd model nama Izzati
baru umur 20 tahun.
untuk makeup malam.
I love her hair.
natural wavy. nak camtu.


Cantik kan 2 orang model makeup ni.




Me with Ferra.
Pelik kan muka aku tak makeup.


Lepas je Sis Deena makeup kan 2 orang model tuh,
semua yang join kena makeup diri sendiri.
Time tu lah lupa apa yang nak kena start dulu.
Kelakar rasa.
tengok orang buat dengan buat sendiri tak sama kan.





Sebelum tu dapat Free Gift & sijil


okay ini hasilnya :

Me with Nurul Akmal.
Datang sini baru tahu kawan sekolah teknik ada sekali.



with sis Deena.
my sifu.
kalau dia x ajar tak tahu nak pakai apa.


Okay me with the rest.
Masa mula-mula nak masuk kelas rasa takut + segan.
sebab tak kenal sape langsung.
Datang sini semuanya peramah & baik hati. 
Jumpa kakak-kakak semua ni & tambah kenalan.


Sis Deena pun ada buka booth jual barang-barang makeup brand Miss Rose & Kroyolan.
Kalau cakap tak beli apa-apa mesti tipu kan.




Free Gift dari Sis Deena.
Mascara, Lip liner & Lipstick Miss Rose.


yang ni Clara beli.




Miss Rose Eyeshadow set.
Ada 32 colours.
Colour dia memang cantik.




Makeup Brush Pink Colour
Setiap brush ade function sendiri.




& Clara beli lagi satu lipstick Miss Rose.




My new collection.
Miss Rose


okay, class time finish already!
Basic Makeup Class memang fun.
tambah knowledge tak salah kan.
RM150 memang berbaloi kan.
Makan tengah hari disediakan.
dapat sijil & free gift lagi.



Harap dapat join kelas lain lak pasni.
Ada bakery class x kat Penang Area?


You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers