Orang Minyak, Jangan Masuk Pintu Belakang

4:22:00 PM


ORANG MINYAK
(JANGAN PILIH PINTU BELAKANG)

Salam semua.
Baru nak update blog.
Sedangkan cerita dah basi.
Tempoh bulan lalu, Clara ade luangkan masa sikit tengok teater kat USM Penang.


Sebenarnya dari dulu nak tengok teater.
Tak berkesempatan.
Yerla takde geng nak tengok sekali.
Setengah kawan x berapa minat.
Tapi kali ni sebab ade kawan yang involved dalam teater ni,
so hasrat nak tengok teater pun dapat. Yay!




Haritu beli tiket dari kawan.
RM10 jer. Macam harga tengok movie.


Teater ini adalah dari Persatuan teater Resdong's dengan kerjasama Pusat Pengajian Seni USM Dan Dewan Budaya USM arahan dan skrip Abu Mamu Raja Lawak.
  

Pelakon-pelakon dari Shazli Cuit, Mamak Cuit, Azmir Shuit, Sheikh Skema dan lain-lain.
Yang lain tak kenal.


Masuk pintu depan tu terus berebut nak ambik seat tengah sekali.
Maklumlah free seating.
Teater ni komedi. Memang kalau tengok gelak macam orang gila la.


Teater ini mengisahkan orang minyak yang menyerang satu asrama lelaki.
Orang minyak ni suka pilih mangsa lelaki & akan rogol sampai cukup 20 atau 21 orang sebab dia nak berkulit putih. Kelakar kan.
Bila dah rogol akan tinggalkan kesan love bite dekat badan mangsa. 
Tinggal lah budak lekaki takut dirogol minta pertolongan bomoh Siam secara online.
Bomoh tu pun datang sendiri dan bagi solution untuk dorang bertiga.
Dorang kena pegang span (spongebob square pant) untuk serap minyak dari orang minyak.
Orang minyak datang cari mangsa je dorang akan tunjuk spongebob square pant.
Putusla harapan orang minyak nak berkulit putih.
Last sekali, rogol tuan sendiri yang arah dia.
Hehe bila taip ni pun duk gelak sorang-sorang.







Kecoh lepas salah sorang roomate kena rogol dengan orang minyak.


Minta pertolongan bomoh siam online.





Bomoh Siam datang sendiri tolong. 
Kelakar gila part ni.
sebab keluar lagu spongebob square pant.


Orang minyak serang penonton.



Orang minyak rogol tuan. Hahah


Krew-krew teater Orang Minyak.


Berlabuh tirai.
Habis sudah!


Anyway first time tengok teater,
my first teater memang best.
Kalau boleh nak tengok lagi pasni.
Teater ni ada unsur-unsur 18SX skit.
Siap pasang lagu romantik.
Lawak la. 


Me with Syawal, my BFF.
Salah satu krew belakang tabir.


Bomoh Siam with his gf, Ernie.
That girl one my friend.


 One of my officemate, Ayda.
Thanks sebab nak tengok teater ni sama-sama.
Nanti kita tengok lagi yer.

;-)



You Might Also Like

2 inspiration

  1. Bestnye Lia... Dapat tengok teather... Lama dah tak pergi... :(

    ReplyDelete
  2. kat kl lg banyak teater yang best2 kan.

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers