Sentuhan Indah ;-)

8:00:00 PM

Salam semua!
Baru nak update entry basi. Tapi takpe masih dalam bulan Januari 2013. 
Tak terlambat lagi kan.
4 & 5 Januari lepas, Clara dijemput untuk jadi model kelas makeup.
Wah dijemput gitu. Cam artis. Sedangkan habuk pun takde.
Kak Deena ajak jadi model tadahkan muka untuk di makeup, kita pun pergi je la.
Seronok kut orang makeup kan kita.


4 January 2013
Basic Makeup Class

Segan nya semua nak tengok kite di makeup.
Ini basic makeup class.
10 orang sahaja.


Ini pic before and after.
Huduhnya muka aku pic before tuh.
Yang ni 1st makeup for basic class.
Then pic after tengok cermin terkejut muka jadi lain kut.
First time cukur kening & pakai bulu mata palsu.
Pakai bulu mata mula-mula mata tak boleh buka.
Kelakar gila.
Makeup ni sentuhan dari Kak Deena.
 

Yang ini plak 2nd makeup for basic class.
Hasil sentuhan indah dari kak Anieza Wati.
Kawan kak Deena jugak.
Ini makeup ala Barbie Doll mata sepet.


Haritu ingat jadi model untuk makeup ja.
Tak sangka lak kena photoshoot sekali.
Segan dah mula rasa.
Dah perkara tak diduga dah berlaku.
Ooo keciknya Pulau Pinang.



Semua pic kat bawah ni hasil photoshoot photographer Bardeo Zaman & his friend, Shahir from Cikant Photography.

macam sedikit kaku kan.
Memang nervous.
tak tahu nak cakap.
sebab tak pernah makeup & shoot macam ni. 
sebelah swimming pool pulak tu.
rasa orang kiri kana duk perhatikan kita.
dah la posing tak reti.
Malu siot.


Bersama kak Deena makeup artist.
Thank sebab invite Clara datang makeup class.
Dulu ajar makeup kat kite sekarang makeupkan muka kita lak.


Bersama Anieza Wati makeup artist.
kawan kak Deena.
Thanks makeup kita jadi barbie buat seketika.


Bersama talent yang selalu photoshoot, Fira.
Fira pun selalu datang makeup class ni.
Comel sangat orang dia.
Putih macam cina.


5 January 2013
Advance Makeup Class


Hari Ahad ada Advance Makeup Class.
5 orang sahaja.
Clara jadi model lagi.


Ini hasil dia. 
Kali ni makeup untuk pengantin.
Berubah terus wajah kan.


Okay semua picture kenangan.
Peserta Advanced Makeup Class for today.


Sebab nak muka cantik dan flawless cam kak Deena makeup kita haritu,
Clara pun beli Kroyolan Supracolour trial set.
Kulit muka kita guna FS38.
RM35 satu.

DERMACOLOR fixing powder. 
Long lasting n waterproof.
Trial Set RM50.00.
Kalau beli Supracolor kena match dengan fixing powder kroyolan gak.


 Span untuk sapukan Kroyolan Supracolor.
RM2.50 satu.

Rasanya Clara nak tambah koleksi barang makeup.
Sebab banyak yang takde lagi.
Basic makeup pun kena ada pelbagai.
Harap boleh buat koleksi yang banyak satu hari nanti.


& kalau boleh nak join makeu class kak Deena lagi.
tapi sayang sebab ade hal hari yang kak Deena nak buat kelas.
Nak belajar banyak benda lagi.
Sebab banyak benda tak pandai.


So semua yang stay in Penang Area yang nak join makeup Class Kak Deena boleh la hubungi Kak Deena seperti no di bawah.

Advanced Makeup Class
RM 300 Only
Sunday - 3 February 2013
Time - 11.00 am to 6.00 pm
Venue - Krystal Suite, Bayan Baru, Penang.


Basic Makeup Class
RM 200 Only
Saturday - 2 February 2013
Time - 11.00 am to 4.00 pm
Venue - Krystal Suite, Bayan Baru, Penang.


Ada sesiapa berminat tak?
Semua orang boleh jadi cantik.

You Might Also Like

2 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (20) Beauty Blogger (25) Beauty Product (32) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (78) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (98) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (8) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (16) Food Review (37) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (32) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (55) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (102) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (19) Product Review (79) Produk (13) Produk Kecantikan (20) Produk Kesihatan (9) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (90) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)