Sentuhan Indah ;-)

8:00:00 PM

Salam semua!
Baru nak update entry basi. Tapi takpe masih dalam bulan Januari 2013. 
Tak terlambat lagi kan.
4 & 5 Januari lepas, Clara dijemput untuk jadi model kelas makeup.
Wah dijemput gitu. Cam artis. Sedangkan habuk pun takde.
Kak Deena ajak jadi model tadahkan muka untuk di makeup, kita pun pergi je la.
Seronok kut orang makeup kan kita.


4 January 2013
Basic Makeup Class

Segan nya semua nak tengok kite di makeup.
Ini basic makeup class.
10 orang sahaja.


Ini pic before and after.
Huduhnya muka aku pic before tuh.
Yang ni 1st makeup for basic class.
Then pic after tengok cermin terkejut muka jadi lain kut.
First time cukur kening & pakai bulu mata palsu.
Pakai bulu mata mula-mula mata tak boleh buka.
Kelakar gila.
Makeup ni sentuhan dari Kak Deena.
 

Yang ini plak 2nd makeup for basic class.
Hasil sentuhan indah dari kak Anieza Wati.
Kawan kak Deena jugak.
Ini makeup ala Barbie Doll mata sepet.


Haritu ingat jadi model untuk makeup ja.
Tak sangka lak kena photoshoot sekali.
Segan dah mula rasa.
Dah perkara tak diduga dah berlaku.
Ooo keciknya Pulau Pinang.



Semua pic kat bawah ni hasil photoshoot photographer Bardeo Zaman & his friend, Shahir from Cikant Photography.

macam sedikit kaku kan.
Memang nervous.
tak tahu nak cakap.
sebab tak pernah makeup & shoot macam ni. 
sebelah swimming pool pulak tu.
rasa orang kiri kana duk perhatikan kita.
dah la posing tak reti.
Malu siot.


Bersama kak Deena makeup artist.
Thank sebab invite Clara datang makeup class.
Dulu ajar makeup kat kite sekarang makeupkan muka kita lak.


Bersama Anieza Wati makeup artist.
kawan kak Deena.
Thanks makeup kita jadi barbie buat seketika.


Bersama talent yang selalu photoshoot, Fira.
Fira pun selalu datang makeup class ni.
Comel sangat orang dia.
Putih macam cina.


5 January 2013
Advance Makeup Class


Hari Ahad ada Advance Makeup Class.
5 orang sahaja.
Clara jadi model lagi.


Ini hasil dia. 
Kali ni makeup untuk pengantin.
Berubah terus wajah kan.


Okay semua picture kenangan.
Peserta Advanced Makeup Class for today.


Sebab nak muka cantik dan flawless cam kak Deena makeup kita haritu,
Clara pun beli Kroyolan Supracolour trial set.
Kulit muka kita guna FS38.
RM35 satu.

DERMACOLOR fixing powder. 
Long lasting n waterproof.
Trial Set RM50.00.
Kalau beli Supracolor kena match dengan fixing powder kroyolan gak.


 Span untuk sapukan Kroyolan Supracolor.
RM2.50 satu.

Rasanya Clara nak tambah koleksi barang makeup.
Sebab banyak yang takde lagi.
Basic makeup pun kena ada pelbagai.
Harap boleh buat koleksi yang banyak satu hari nanti.


& kalau boleh nak join makeu class kak Deena lagi.
tapi sayang sebab ade hal hari yang kak Deena nak buat kelas.
Nak belajar banyak benda lagi.
Sebab banyak benda tak pandai.


So semua yang stay in Penang Area yang nak join makeup Class Kak Deena boleh la hubungi Kak Deena seperti no di bawah.

Advanced Makeup Class
RM 300 Only
Sunday - 3 February 2013
Time - 11.00 am to 6.00 pm
Venue - Krystal Suite, Bayan Baru, Penang.


Basic Makeup Class
RM 200 Only
Saturday - 2 February 2013
Time - 11.00 am to 4.00 pm
Venue - Krystal Suite, Bayan Baru, Penang.


Ada sesiapa berminat tak?
Semua orang boleh jadi cantik.

You Might Also Like

2 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai