Dunia dah moden, aku ketinggalan..

4:30:00 PM

 Salam semua,
masa terluang nak update blog yang berhabuk ni.
Dunia sekarang dah moden.
Aku yang ketinggalan.
Orang lain dah pakai handphone canggih2.
Aku baru dapat merasa.
Kesiannya.


Sebelum ni pakai macam2 handphone.
Sony Ericsson, Blackberry & Nokia.
Tapi paling bengang sekali dengan Blackberry.
Kerap sangat rosak.
Pergi repair balik rosak.
Dah dekat 2 3 kali.
Boleh naik angin.


Memang Lia tercari-cari handphone baru.
Duk survey smartphone mana yang best.
Buka website sana sini.
Tengok video kat youtube.
Dulu duk berkenan I Phone 5.
Tiba-tiba dengan Blackberry Z10 pulak kuar.
Aduh nak handphone apa ni?
nak cari yang ada Android.



Tiap-tiap hari tengok website maxis.
Tengok SKMM rebate telefon.
Ada pulak promotion Samsung S3.
Time lunch pergi survey.
Balik kerja terus angkat.



Nampak tak bulat yang kaler merah tu?
Maxis Postpaid Rebate
Harga handphone RM 399.
Tapi bukan kena bayar harga itu sahaja.
RM 399 + RM 1000 = RM 1399
RM1000 tu Advanced Payment.
Tak payah bayar bayar bil lebih kurang 10 bulan.
Tapi ini kontrak 2 tahun.
Lepas 10 bulan. 
Sambung bayar bil lebih kurang RM 96 sebulan.



RM 48 (Talkmore RM 48)
400 minute call to all network
200 sms to all network
Boleh guna call & sms untuk semua network tak kira lah Maxis, Celcom, Digi, U-Mobile dll)

+

RM 48 (Internet Data 1 gig)
Boleh online di mana-mana sahaja


Lia memang dah pakai bil.
So rasa pakej ni dah berbaloi.
Guna nombor yang sama
Thanks to lovely soul mate tolong dapatkan juga handphone ni.
Sayang awak! Hahaha
Peluang bukan datang selalu.
Kalau tak, tak merasa la den.
Rasa sekarang dah takde pakej Samsung S3 ni.


Tanggal 1 April 2013, dapatlah Samsung S3 baru.

 Bila upload pic ni kat instagram.
Semua duk tertanya-tanya handphone apa.
Ada yang teka Samsung Note II.
Ohh saya tak mampu.




I prefer white colour than black.
Nampak nice ja.
Samsung S3 not bad.
Macam baby Samsung Note II.
Semua applications ada.
Handphone ni memang berbaloi bagi Lia.


Sebelum tu ingat nak target Samsung IV.
Lambat sangat nak kuar.
so ambil promotion ni.



 Okay kasi pakai baju untuk new baby.
Casing Samsung S3 dari Snipcase.
Hadiah dari kawan sebab tolong jual casing dia kat expo.
Thanks Coco Shopul.

;-)

You Might Also Like

2 inspiration

  1. a bit smaller than samsung note II kan.. tapi cool jugak.. ^^

    ReplyDelete
  2. @farra8979yup betul. mmg cool pun.
    kecik pun semua application ada..

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

#shurahmy #shurahariana #shurahmalaysia #shurahpencerah #syampu #wanitaberhijab Accident Airport Althea Althea Korea Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ Beauty Beauty Blogger Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Great Wishes Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel Johor Jom Makan Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink Macau Makan Malam Makeup Malaysia Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip Simply Delicious Souvenir Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen Terangganu Thailand Trang TV Show Vacation Trip WD-40 Wordless Wednesday Zuhai