Catfish : The TV Show (MTV)

3:36:00 AM


Catfish : The TV Show

Mesti ada yang tau ada yang tak tahu. Ada yang pernah tengok TV Show ni. 
Rancangan ni bagi Lia agak menarik.
Kalau nak tengok boleh tekan remote channel MTV (Astro 713)


Rancangan iniadalah Amerika realiti berasaskan docudrama siri televisyen ditayangkan di MTV tentang kebenaran dan pembohongan temu janji dalam talian.




 Rancangan berdasarkan filem Catfish pada 2010 dan dihoskan oleh Nev Schulman.
Nev Shulman sangat hensem.
Ditayangkan pada 12 November 2012, [1] dengan musim kedua perdana pada 25 Jun, 2013.



Selain Nev Schulman., pengacara kedua, Max Joseph.
Macam adik abang jer kan.



Catfish ini adalah seorang yang mencipta profil peribadi palsu di laman sosial macam facebook, instagram dan lain-lain dan berpura-pura jadi orang lain yang lebih menarik.
Mereka akan mencuri gambar dan profail biodata.
Catfish berhasrat akan menipu orang dan membuat orang akan fall in love.

MTV dan pengeluar filem keli itu, New Schulman dan rakannya, pembikin filem Max Joseph, membantu pasangan yang tidak pernah bertemu dalam kehidupan sebenar. Mereka mahu tahu jika orang yang mereka mempunyai hubungan emosi yang kelihatan mendalam dengan sah atau jika mereka adalah, sebenarnya, "ikan keli". Sesetengah pasangan telah bersama-sama untuk beberapa bulan-orang lain, selama bertahun-tahun.

MTV dan pengeluar filem Catfish,  Nev Schulman & Max Joseph, akan membantu pasangan yang bercinta secara online untuk bertemu dalam keadaan sebenar.
Mereka mahu mengetahui dengan lebih detail orang yang mempunyai hubungan percintaan yang dalam atau pun mereka ni sebenarnya Catfish.
Ada pasangan bercinta online hanya beberapa bulan ada yang bertahun-tahun tapi tak pernah berjumpa.






Nev akan menerima email orang luar akan minta bantuan untuk menentukan kekasih dorang dalam online betul atau tidak identiti mereka.
Setiap episod pasangan dan cerita yang berbeza.
Nev akan bergerak pusing dunia untuk selesaikan masalah.
Nev akan semak latar belakang dan kajian dedahkan kebenaran.
Dia akan menguhubungi orang lain untuk set date pertama kali antara dia kekasih.



Rancangan ini akan tunjuk pasangan bercinta ini berbohong antara satu sama lain.
Kemudian akan kali mereka melakukan, siapa mereka, apa yang mereka rasa, dan macam-macam lagi.


Rancangan ini betul memaparkan segolongan orang suka mencuri gambar dan data orang lain dan buat fake profile. Mungkin sahaja untuk seronok takpun tak confident dengan diri sendiri. Mungkin juga ada sifat jealous dan saja nak kenakan orang.
Dalam masa yang sama ada serious relationship dalam online yang seakan-akan betul.
Tak pernah berjumpa hanya call dan kongsi gambar.
Kesian betul orang yang terkena. Ingatkan lelaki hensem ke perempuan cantik.
Rupanya curi identiti orang.
Bila jumpa real bukan lah seperti dalam gambar.
Ada yang gemuk, x cantik, x hensem macam dalam pic.
Memang boleh tengok reaksi terkejut sedih kecewa.
Ini sangat menyedihkan sebab orang yang tangkap cintan sanggup berikan apa sahaja duit, topup dan macam-macam lagi.
Sanggup berbohongkan untuk kepentingan diri sendiri tapi tak sedar melukakan hati orang lain.


So mereka berdua ni lah Nev Schulman & Max Joseph, akan selidik semua profile facebook, email, picture.
Dorang boleh detect sama ada akaun palsu atau betul.
Mereka berdua inilah akan berjumpa dengan pasangan dan settlekan masalah.
Mereka kadang-kadang jadi rawat hati orang yang sedih pulak.

So semua jangan lupa tengok Catfish TV Show ni.
Banyak reaksi terkejut.
& bagi pengajaran yang banyak mengenai laman sosial.

;)

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai