Reunion Blue & White; Part 3

6:43:00 PM

Salam semua.
Lia nak review sikit mengenai reunion Lia yang lepas.
Nak review mengenai tempat, makan, barang yang lia tempah.
Dari siapa & dari mana Lia tempah.
Semua nak cerita kat sini.


Lokasi reunion


 Hotel Naza Tallya.
Sekarang dikenali sebagai Hotel Sentral Seaview.
Tanjung Bunga, Penang.


Lia & kawan urusetia reunion yang lain pilih hotel ini sebagai reunion,
sebab harga yang berpatutan.
Buffet yang murah. Siap BBQ Buffet lagi. RM50 per person.
Reunion untuk 40 orang boleh request nak dekat function room or poolside.
kami pilih poolside sebab open & sebelah laut.
Lagi satu include dengan PA System & DVD Player.
Kalau hotel lain banyak exra charge
Function room ada charge. nak PA System kena bayar.
Extra 1 hour kena bayar.
Kat sini semua include.






View dari Ground Floor.
Sempena Tahun Baru Cina haritu.



View dari balcony bilik.






 View dari dalam bilik.

Kami juga tempah bilik untuk satu malam.
Lepas reunion boleh terus tido.
Letih handle reunion.
Bilik di sini harga berpatutan.
Bilik yang Lia duduk RM148 sahaja.
Including breakfast for 2 person.


Sarapan pagi hari itu :






Makanan nya semua sedap-sedap.
Breakfast ada banyak pilihan.


View siang hari di poolside.


Boleh turun tangga tepi hotel ke pantai.
Nak mandi laut pun boleh.
Sangat dekat.


Selfie skit.
Muka baru bangun tido.


M&M Cuppies




Malam reunion birthday man dua orang ni.
Shahril Nizam & Hafiz Rahman.

Lia tempah kek ni dari kawan baik Lia, Wanie Daud.
Dia memang pakar buat kek & selalu jual online.
Tak rugi tempah sebab sedap.

Boleh lika facebook page : WanieDD Homemade
Atau layari blog ini : http://wanieddhomemade.blogspot.com


Dinner Dress


Reunion kali ni ada tema THROWBACK.
BLUE & WHITE.
Confuse mana nak cari dress.
Dah la sangat cerewet,
Time tu sangat busy.
Tak sempat keluar pergi mall.
So beli online je la.
Lia beli online dari Zamoda.

Boleh layari website ni : zamoda.com.my





 Lia mix & match kan dengan belt wara putih & silver headband.


Fridge Magnet





Banyak kali Lia terfikir nak bagi hadiah apa ya untuk reunion.
Nak nagi something yang orang akan tengok & ingat.
Lain dari yang lain.
Sambil surfing internet view setiap facebook pages,
ternampak fridge magnet.
Menarik kan.

Kalau beli dalam kuantiti banyak boleh dapat harga murah untuk setiap satu.
Boleh bagi gambar yang kita nak.
Dorang akan design untuk kita. 
Buat bayaran onlie & esok barang kita akan dipos.

Boleh lika facebook page : Inani Craft & Design
Atau layari blog ini : www.inanicraft.com


Signature Card




 Signature card ini Lia tempah dari wife member baik Lia, Eima.
Lia just bagi idea apa nak buat & Eima yang design.
Tujuan buat card ini nak kongsi & bertukar tandatangan dengan kawan-kawan.
Maklumlah dah lama x jumpa kan.
Nak mngeratkan silatulrahim

Kad ni saiz A5 separuh A4.
Sesiapa nak tempah kad kahwin area Penang bolehlah hubungi Eima.

Boleh lika facebook page : Enadiqa


Banner



Banner 6 x 6 kaki ni Lia tempah dari Eima, Enadiqa jugak.
deisgn yang sama dengan signature card.
Nak tempah saiz lagi besar pun boleh,
Banner ini untuk buat backdrop untuk snap pic beramai-ramai di sini.


Emcee


Malam reunion memang kami perlukan Emcee utuk handle majlis.
Memang Lia xde bakat untuk mengacara.
Terima kasih member Ayyub Isa tolong recommend kan Sarina Aeryn.
Dia memang selalu buat jadi emcee untuk event dalam USM Penang
Kalau berminat boleh contact beliau.
Thanks kepasa sponsor.


Photographer

Thank juga kawan-kawan yang sponsor photog untuk event kali ni.
Ada juga pic-pic menarik yang boleh dikongsi dengan semua.
Moment menarik & kenangan terindah.
Nampak semua nya happy.

Boleh lika facebook page : Azhar Qamar Studio



Jumpa lagi di next entry ;)



You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai