My Raya 1st day

9:53:00 AM

Selamat Hari Raya semua.
Rasanya tak terlambat nak wish raya.
Masih dalam Syawal.
Raya pun sebulan kan.
Baru ada masa untuk diri sendiri nak update semua ni.


Raya kali ni Lia celebrate sederhana bersama famili tercinta.
Bulan puasa kali ni sangat busy.
Masa raya masa yang banyak nak spent time dengan family.
Thanks my boss bagi cuti lama kali ni.



Persiapan raya!
 Semua Lia shopping last minit.
2 3 hari nak raya baru pergi membeli belah.
Itu je masa yang ada.
Tapi best banyak sale sempena raya.


Aksesori raya!
Tapi yang paling best kan.
Dapat beli banyak-banyak accessories dari Forever 21.
My favorite shop.
Earring, Necklace, rings & bracelet.
Nak buat koleksi!



Polaroid untuk raya!
Yang paling penting.
Beli film untuk polariod raya.
Kali ni dapat harga murah untuk dekat Tesco Tanjung Pinang.
Instax Film untuk 1 packs 10 sheet RM21 sahaja.
Kalau kat Queensbay Mall RM25 untuk 1 pack 10 sheets.
Lepas ni kalau dapat harga murah dari ni. Memang borong banyak-banyak.



Pengumuman Raya!!
Bila malam  raya benda ni yang paling semua orang tunggu!
Esok raya. Yay!



 Hamper Raya!
Memang selalu dapat sempena raya.
Dan tak sabar nak buka.
Suka buka hamper.


Sibuk adik beradik nak buka hamper raya.
Pastu berebut nak makan yang mana sedap.


 Hasil selepas buka hamper.
makan time!



Kuih raya.
Kebanyakkan homemade takpun beli sahaja.
Tempah dekat orang.
Kewajiban setiap kali raya.


Kek Raya!
Tasha adik Lia 10 tahun yang beriya nak buat kek ni.
Pastu letak chocolate atas kek dan dia deco sendiri.
Dengan lady bird.
Pastu dia yang excited nak potong bubuh dalam tupperware nak bagi kat mak-mak sedara.



Duit raya!
Nasib baik pergi tukar awal dekat bank Islam.
Sampul raya pun nak beli warna favorite je.
Pink sahaja!
Duit banyaj tukar RM1 dengan RM5 sahaja.
Cukuplah nak bagi kat sepupu kecil dengan anak saudara.
Semoaga murah rezeki.



Pagi raya, Tasha yang paling sibuk sekali.
Nak bubuh kuih dalam balang.
Dia susun semua.


Love both of them.
Tasha & Aiman.
Nakal & manja!


Diyana & Aiman.


Me & Aiman.
Susah betul nak suruh budak nakal ni duk diam.





Lepas raya kat umah, pergi beraya umah Mak Tok lak.






Bersalam dengan Tok Ayah sebab nak duit raya.



Ibu Saudara & Bapa saudara!


Bersama dengan Mak Tok tercinta!


Sepupu.
Pic dengan sepupu beramai-ramai.


My both brother,
Aiman & Dinie.


Me & my siblings, Aiman, Dinie & Tasha.


Me with my family.
Dengan ayah susah nak ada gambar sekali.
Tema kami tahun ini, BIRU.


Hasil dari Polaroid raya.
Banyak yang tak jadi sebab tak pandai setting lagi.
Kenangan raya 2014.


Okay semua.
Itulah raya Lia.
Simple & sederhana sahaja.
Itu sahaja coretan Lia.
Thanks for reading!

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai