My Raya 1st day

9:53:00 AM

Selamat Hari Raya semua.
Rasanya tak terlambat nak wish raya.
Masih dalam Syawal.
Raya pun sebulan kan.
Baru ada masa untuk diri sendiri nak update semua ni.


Raya kali ni Lia celebrate sederhana bersama famili tercinta.
Bulan puasa kali ni sangat busy.
Masa raya masa yang banyak nak spent time dengan family.
Thanks my boss bagi cuti lama kali ni.



Persiapan raya!
 Semua Lia shopping last minit.
2 3 hari nak raya baru pergi membeli belah.
Itu je masa yang ada.
Tapi best banyak sale sempena raya.


Aksesori raya!
Tapi yang paling best kan.
Dapat beli banyak-banyak accessories dari Forever 21.
My favorite shop.
Earring, Necklace, rings & bracelet.
Nak buat koleksi!



Polaroid untuk raya!
Yang paling penting.
Beli film untuk polariod raya.
Kali ni dapat harga murah untuk dekat Tesco Tanjung Pinang.
Instax Film untuk 1 packs 10 sheet RM21 sahaja.
Kalau kat Queensbay Mall RM25 untuk 1 pack 10 sheets.
Lepas ni kalau dapat harga murah dari ni. Memang borong banyak-banyak.



Pengumuman Raya!!
Bila malam  raya benda ni yang paling semua orang tunggu!
Esok raya. Yay!



 Hamper Raya!
Memang selalu dapat sempena raya.
Dan tak sabar nak buka.
Suka buka hamper.


Sibuk adik beradik nak buka hamper raya.
Pastu berebut nak makan yang mana sedap.


 Hasil selepas buka hamper.
makan time!



Kuih raya.
Kebanyakkan homemade takpun beli sahaja.
Tempah dekat orang.
Kewajiban setiap kali raya.


Kek Raya!
Tasha adik Lia 10 tahun yang beriya nak buat kek ni.
Pastu letak chocolate atas kek dan dia deco sendiri.
Dengan lady bird.
Pastu dia yang excited nak potong bubuh dalam tupperware nak bagi kat mak-mak sedara.



Duit raya!
Nasib baik pergi tukar awal dekat bank Islam.
Sampul raya pun nak beli warna favorite je.
Pink sahaja!
Duit banyaj tukar RM1 dengan RM5 sahaja.
Cukuplah nak bagi kat sepupu kecil dengan anak saudara.
Semoaga murah rezeki.



Pagi raya, Tasha yang paling sibuk sekali.
Nak bubuh kuih dalam balang.
Dia susun semua.


Love both of them.
Tasha & Aiman.
Nakal & manja!


Diyana & Aiman.


Me & Aiman.
Susah betul nak suruh budak nakal ni duk diam.





Lepas raya kat umah, pergi beraya umah Mak Tok lak.






Bersalam dengan Tok Ayah sebab nak duit raya.



Ibu Saudara & Bapa saudara!


Bersama dengan Mak Tok tercinta!


Sepupu.
Pic dengan sepupu beramai-ramai.


My both brother,
Aiman & Dinie.


Me & my siblings, Aiman, Dinie & Tasha.


Me with my family.
Dengan ayah susah nak ada gambar sekali.
Tema kami tahun ini, BIRU.


Hasil dari Polaroid raya.
Banyak yang tak jadi sebab tak pandai setting lagi.
Kenangan raya 2014.


Okay semua.
Itulah raya Lia.
Simple & sederhana sahaja.
Itu sahaja coretan Lia.
Thanks for reading!

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers