My Raya 1st day

9:53:00 AM

Selamat Hari Raya semua.
Rasanya tak terlambat nak wish raya.
Masih dalam Syawal.
Raya pun sebulan kan.
Baru ada masa untuk diri sendiri nak update semua ni.


Raya kali ni Lia celebrate sederhana bersama famili tercinta.
Bulan puasa kali ni sangat busy.
Masa raya masa yang banyak nak spent time dengan family.
Thanks my boss bagi cuti lama kali ni.



Persiapan raya!
 Semua Lia shopping last minit.
2 3 hari nak raya baru pergi membeli belah.
Itu je masa yang ada.
Tapi best banyak sale sempena raya.


Aksesori raya!
Tapi yang paling best kan.
Dapat beli banyak-banyak accessories dari Forever 21.
My favorite shop.
Earring, Necklace, rings & bracelet.
Nak buat koleksi!



Polaroid untuk raya!
Yang paling penting.
Beli film untuk polariod raya.
Kali ni dapat harga murah untuk dekat Tesco Tanjung Pinang.
Instax Film untuk 1 packs 10 sheet RM21 sahaja.
Kalau kat Queensbay Mall RM25 untuk 1 pack 10 sheets.
Lepas ni kalau dapat harga murah dari ni. Memang borong banyak-banyak.



Pengumuman Raya!!
Bila malam  raya benda ni yang paling semua orang tunggu!
Esok raya. Yay!



 Hamper Raya!
Memang selalu dapat sempena raya.
Dan tak sabar nak buka.
Suka buka hamper.


Sibuk adik beradik nak buka hamper raya.
Pastu berebut nak makan yang mana sedap.


 Hasil selepas buka hamper.
makan time!



Kuih raya.
Kebanyakkan homemade takpun beli sahaja.
Tempah dekat orang.
Kewajiban setiap kali raya.


Kek Raya!
Tasha adik Lia 10 tahun yang beriya nak buat kek ni.
Pastu letak chocolate atas kek dan dia deco sendiri.
Dengan lady bird.
Pastu dia yang excited nak potong bubuh dalam tupperware nak bagi kat mak-mak sedara.



Duit raya!
Nasib baik pergi tukar awal dekat bank Islam.
Sampul raya pun nak beli warna favorite je.
Pink sahaja!
Duit banyaj tukar RM1 dengan RM5 sahaja.
Cukuplah nak bagi kat sepupu kecil dengan anak saudara.
Semoaga murah rezeki.



Pagi raya, Tasha yang paling sibuk sekali.
Nak bubuh kuih dalam balang.
Dia susun semua.


Love both of them.
Tasha & Aiman.
Nakal & manja!


Diyana & Aiman.


Me & Aiman.
Susah betul nak suruh budak nakal ni duk diam.





Lepas raya kat umah, pergi beraya umah Mak Tok lak.






Bersalam dengan Tok Ayah sebab nak duit raya.



Ibu Saudara & Bapa saudara!


Bersama dengan Mak Tok tercinta!


Sepupu.
Pic dengan sepupu beramai-ramai.


My both brother,
Aiman & Dinie.


Me & my siblings, Aiman, Dinie & Tasha.


Me with my family.
Dengan ayah susah nak ada gambar sekali.
Tema kami tahun ini, BIRU.


Hasil dari Polaroid raya.
Banyak yang tak jadi sebab tak pandai setting lagi.
Kenangan raya 2014.


Okay semua.
Itulah raya Lia.
Simple & sederhana sahaja.
Itu sahaja coretan Lia.
Thanks for reading!

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (2) Althea Korea (3) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (13) Beauty Blogger (17) Beauty Product (20) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (56) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (92) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (2) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (11) Food Review (25) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (3) Halal Food (10) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (1) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (3) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (5) Lazada Malaysia (5) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (25) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (51) Penang Cafe (11) Penang Food (25) Penang Halal Food (9) Penang Hotel (9) Penang Museum (6) Penang My Hometown (97) Penang Places (19) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (14) Product Review (60) Produk (11) Produk Kecantikan (16) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (10) Ramadan Buffet (9) Review (67) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (4) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (1) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (1) Traveloka (3) TV Show (1) Vacation Trip (43) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)