Awe Nasi Ayam Budu

11:56:00 PM


Hello & Salam semua.

One of my favorite spot.
Kedai makan yang simple.
Favorite dari dulu lagi.
Tapi makan sedap.


Awe Nasi Ayam Budu.



Yang ni kedai baru dekat Lengkok Mahsuri.
Dekat dengan Lorong Pasar Malam hari Khamis.
Dulu kedai lama dekat dengan Lorong Mahsuri 1 dekat dengan kedai makan Char Koew Teow.




Nasi Ayam Budu

Menu yang paling famous.
Nasi putih + Ayam goreng bawang + Sup + Budu
RM 4.00 sepinggan
Boleh mintak extra nasi or ayam kalau tak cukup.




Budu

Rasanya ramai yang suka makan budu.
Orang kelantan lagi la suka datang sini sebab ada budu.




Kalau tak suka budu.
Boleh minta tukar dengan sambal belacan.




Ayam goreng bawang.

Menu memang simple.
Tapi yang ni la killer menu kat sini.
Makan dengan nasi panas dengan sup & sambal belacan.
Sedap!




Banyak lagi menu lain selain nasi ayam budu.
Boleh cuba,




Masa untuk makan!




Okay map ada kat sini.
No handphone semua ada.
Senang nak contact untuk datang ke sini.






Makan sampai licin.
Clear.
Habis.
Lesap.






Suasana di kedai Awe Nasi Ayam Budu.
Ramai orang Kelantan yang bekerja di Penang datang makan kat sini.
Owner pun orang Kelantan.


Selamat menjamu selera.

;)



You Might Also Like

6 inspiration

  1. Assalam sis,
    memanag meletops kan3...
    akak kalo p sini memang makan sakan tapi bila balik rumah menggaru sakan pulop
    he3
    penangan budu kekdahnya gitew

    ReplyDelete
  2. Dekat ngn rumah.. tapi rugi x makan budu

    ReplyDelete
  3. @ArY ShA = AmZaR FaYyAdHwasalam.
    kalau alergik jangan makan budu.
    sambal belacan kan ada.

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers