Cake hunting at China House, Beach Street, Penang

5:28:00 PM

Salam & Hello.
Lia nak kongsi tempat menarik kat korang semua.
Kali ni pergi tempat lepak best boleh conteng lukis sambil makan kek.


China House




China House,
Beach Street, Penang


Rasanya ramai dah tahu kut tempat ni.
Dekat dengan Armenian Street.
Yang ada banyak Penang Street Art.




Entrance masuk China House

China House ni ada banyak jenis tempat dalam ni.
Boleh pilih nak lepak kat mana jer.
Ada Kopi-C, BTB, Library, 14 Chairs, Vine & Single, Courtyard & Canteen. 


China House map



Canteen




Courtyard












China house sangat cantik kan.
Banyak port menarik untuk snap picture.
Boleh buat photoshoot dalam ni.
Nice kan.


Info menarik mengenai China House :

- Berkonsepkan lorong. Satu jalan dari Beach Street ke Victoria Street.

- Mempunyai 20 lokasi yang berbeza  untuk bergambar atau pun bridal photoshoot.

- Mempunyai 3 menu restoran yang berbeza dengan price point untuk semua orang

- Order milkshake yang paling banyak adalah gula melaka & badam

- Pada bulan June, latte telah dijual.

- Di tengah China house ada bakery tabke yang menyediakan 30 kek yang berbeza setaip hari.





Kopi-C




Dah penat berjalan, snap & pusing satu China House ni,
Finally lepak dekat Kopi-C.
China House ada hampir 30 jenis kek sehari.
Memang rambang mata nak pilih & nak makan kek apa.
Ambik masa lama jugak nak pilih.
Sebab semua nampak sedap.




Out table No. KC10

Kalau nak order cake pergi pilih cake. 
Sebut no meja.
Order terus masuk dalam bill.
Senang nak bayar nanti.
Setiap meja ada secawan krayon.



Xtau apa nama kek ni.
Makan ja.


Coffee walnut layer cheesecake
Okay yang ni Lia pilih.



Fresh Orange juice + Carrot & Fresh pineapple juice

Our drink for that day.



Kat sini paling best.
Tempat lepak boleh sembang makan kek sambil minum.
Atas meja ada satu kertas putih dengan secawan krayon.
Boleh lukis conteng atas meja.


Fokus gila berkarya.





Me, Lia was here at China House.
My artwork :)




Me with my bro, Bard.





View dari dalam Kopi-C.
Nak dating sangat sesuai tempat ni.



Okay bayar time.




Dah nak balik.
Lepas ni nak cari kopitiam lagi.
Nak cari kek paling sedap.

:)

You Might Also Like

6 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai