Cake hunting at China House, Beach Street, Penang

5:28:00 PM

Salam & Hello.
Lia nak kongsi tempat menarik kat korang semua.
Kali ni pergi tempat lepak best boleh conteng lukis sambil makan kek.


China House




China House,
Beach Street, Penang


Rasanya ramai dah tahu kut tempat ni.
Dekat dengan Armenian Street.
Yang ada banyak Penang Street Art.




Entrance masuk China House

China House ni ada banyak jenis tempat dalam ni.
Boleh pilih nak lepak kat mana jer.
Ada Kopi-C, BTB, Library, 14 Chairs, Vine & Single, Courtyard & Canteen. 


China House map



Canteen




Courtyard












China house sangat cantik kan.
Banyak port menarik untuk snap picture.
Boleh buat photoshoot dalam ni.
Nice kan.


Info menarik mengenai China House :

- Berkonsepkan lorong. Satu jalan dari Beach Street ke Victoria Street.

- Mempunyai 20 lokasi yang berbeza  untuk bergambar atau pun bridal photoshoot.

- Mempunyai 3 menu restoran yang berbeza dengan price point untuk semua orang

- Order milkshake yang paling banyak adalah gula melaka & badam

- Pada bulan June, latte telah dijual.

- Di tengah China house ada bakery tabke yang menyediakan 30 kek yang berbeza setaip hari.





Kopi-C




Dah penat berjalan, snap & pusing satu China House ni,
Finally lepak dekat Kopi-C.
China House ada hampir 30 jenis kek sehari.
Memang rambang mata nak pilih & nak makan kek apa.
Ambik masa lama jugak nak pilih.
Sebab semua nampak sedap.




Out table No. KC10

Kalau nak order cake pergi pilih cake. 
Sebut no meja.
Order terus masuk dalam bill.
Senang nak bayar nanti.
Setiap meja ada secawan krayon.



Xtau apa nama kek ni.
Makan ja.


Coffee walnut layer cheesecake
Okay yang ni Lia pilih.



Fresh Orange juice + Carrot & Fresh pineapple juice

Our drink for that day.



Kat sini paling best.
Tempat lepak boleh sembang makan kek sambil minum.
Atas meja ada satu kertas putih dengan secawan krayon.
Boleh lukis conteng atas meja.


Fokus gila berkarya.





Me, Lia was here at China House.
My artwork :)




Me with my bro, Bard.





View dari dalam Kopi-C.
Nak dating sangat sesuai tempat ni.



Okay bayar time.




Dah nak balik.
Lepas ni nak cari kopitiam lagi.
Nak cari kek paling sedap.

:)

You Might Also Like

6 inspiration

  1. kek nampak macam sedap. tempat pun nampak menarik, lain dari yang lain. next time kalau dpt dtg nak singgah la tempat ni :)

    The Abe Story

    ReplyDelete
  2. @Kyuubi
    hye.
    len kali singgah la. tempat besar n menarik.
    kek pun sedap. kena pandai pilih ;)

    ReplyDelete
  3. Waaa very nice... Saya orang penang pun tak pernah sampai lagi... heee.. senang-senang jemput lawat www.kindhearty.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. blogwalking jap . jangan lupa singgah :) . . http://blogparihh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. @Nur Dianatkpe banyak masa lagi. jangan lupa singgah.

    thank sudi singgah blog & drop by comment. nnti saya blogwalking blog okay. ;) ;)

    ReplyDelete
  6. @Mad Parihh

    thank sudi singgah blog & drop by comment. nnti saya blogwalking blog okay. ;) ;)

    ReplyDelete

Follow by Email

Like us on Facebook

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers