Lawat Bukit Bendera : Penang Hill Part 3

4:34:00 PM


Hello & Salam semua.
Bulan lepas, Lia & one of my friend, CT nak sangat pergi Bukit Bendera.
sebab dah boring sangat,
Selalu sangat Queensbay Mall.
Nak cari satu tempat yang santai.
Lia pun lama tak naik Bukit Bendera.
Dulu adalah tapi tak ingat bila.
Jaga projek parking kat bawah je.
Sebulan sampai 2 3 kali datang.
Naiknya tidak.



Kali ni nak pergi dating jap.
Love the Lock dah pergi kunci persahabatan kami kat sana,
Owl Museum dah pergi melawat semua burung.
Sekarang nak bawa CT pusing Bukit Bendera.



Harga tiket RM8 dewasa.
Kena bawa MyKad.


Train schedule
Weekdays : 6.30am - 10.00pm
Weekend : 6.30am - 11.00pm



Kat sini ada mini ESCAPE.
Tapi untuk kids sahaja.
Untuk dewasa kena pergi Teluk Bahang.


Penat sangat berjalan sana sini.
Rasa macam nak duduk minum.
Singgah Astaka Bukit Bendera dulu.


Chocolate Banana
My dessert for that day!




Ada banyak pilihan kat sini.
Sederet kedai tu semua banyak jual ais kacang.
Boleh pilih.
Tengok menu pun dah terliur.




Tempat duduk kat astaka pun dah makin selesa.
Nampak macam klasik skit kan. 
:-P



Jalan-jalan time !!





Hindu Temple




Playground




View dari atas nampak Love the Lock






Masjid




Guard House



Kat sini boleh teropong tengok view Penang.
Bayar RM1 sahaja.




Ayat ni paling best.
To all Penangites,
You've NEVER been to Penang,
Unless You've been to
PENANG HILL




Masa untuk pulang.
Haritu pergi Bukit Bendera banyak renovation.








Masa mula datang sibuk nak duduk paling depan.
Time balik pun sama nak duduk paling depan.
Sebab nak tengok train turun.
;)



Me ;)



CT ;)


Thanks for reading.
Have a nice day;)



You Might Also Like

6 inspiration

Follow by Email

Like us on Facebook

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers