Hari Raya Qurban

8:16:00 PM

Salam semua.
Masa terluang nak habiskan masa dengan update blog.
Cerita basi nak buat koleksi.
Diari Lia di dalam blog ni.



HARI RAYA HAJI

Hari Raya Haji yang lepas dapat cuti pendek saja.
Cuti singkat tapi sangat berbaloi.
Memang dapat spent time dengan family.
Habiskan masa bersama.
Kerja banyak habis mada di tempat lahir sendiri.
Cuti rasa nak balik kampung sangat.
Sampai kerja pun rasa tak sabar nak cuti.
Semangat raya membuak-buak.



DIY Rainbow Loop Bracelet Maker


Yang ni aktiviti kami adik beradik malam raya.
Selagi tak buat adik taknak tido.
Mula-mula tak reti rasa susah.
Siap tengok tutorial lagi ni.
Berjaya siapkan tak seberapa ni.










Tengok kecik2 dah pandai main semua ni.
Dulu kita mana ada kan.
Hadiah birthday ayah kasi kat dia.
Takpe usaha lagi.
Mana tau boleh siapkan 2 layer atau 3 layer pulak pasni.



Steamboat








Malam raya ayah rajin nak buat stembiat sendiri.
Tak habis call ingatkan jangan lupa beli barang untuk steamboat.
nak beli kat Giant tak bagi kata tak sedap.
nak juga suruh belikan dekat Market Batu Lanchang.
Kata fishball lagi sedap.
Hujan pun redah pergi sana.
I love steamboat tu.
Tapi makan sikit dah kenyang.


Qurban









Famili tahun ni masuk 1 bahagian untuk korban lembu raya haji kali ni.
Kongsi dengan saudara yang lain.
Lepas Asar kami semua pergi Penanti.
Tunggu turn lembu kami disembelih.
Lembu kali ni sangat garang.


Baju Raya


Tahun ni mengada sebab raya haji pun nak ada baju raya,
Selalunya pakai baju raya puasa.
Saja nak cari baju baru.
Cari top & match mix kan dengan mermaid skit.






Banyak lagi photo ootd raya haji.
rajin-rajin visit my 2nd blog.

http://claraemilycancer.tumblr.com/




Thanks all ;)



You Might Also Like

0 inspiration

Follow by Email

Like us on Facebook

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers