Makan besar di Chilada, Kuala Terangganu

7:10:00 PM

Salam semua.
Sambungan dari kenduri Bai di Terangganu.
Penat seharian pagi tu. Terjumpa classmate Diploma juga, Harmizi.
Panggilan Miji saja.
Dia bawa kita orang yang datang jauh pergi makan.
Sebab susah sangat nak jumpa kan.
Penat pun + perut lapar + muka letih.
Bersiap jugak pergi.
Bila lagi dapat spent time dengan my bff kan.




Malam tu Miji bawa makan ke Chilada Seafood.
Sebab kami request nak makan masakan panas.
Tomyam ikan bakar seafood.
Sebab ada 2 3 orang dari kami tak makanan masakan Terangganu.
Sebab tak kena dengan selera dorang kut.
Kalau masakan panas semua akan makan kan.
Malam tu pengantin tak ikut sekali. Maklum lah kan.




Menu yang kami order untuk 15 orang makan.
Termasuk dewasa dan kanak-kanak.



Apple Juice



Telur dadar
menu wajib pergi mana-mana pun mesti order punya.



Kangkung Goreng Belacan



Kailan Ikan Masin



Sotong Masak Merah



Sotong Goreng Tepung



Tomyam putih



Siakap 3 rasa



Kerapu masak stim



Makanan di sini sedap-sedap.
Tambah dengan lapar yang teramat sangat,



Miji & his wife, Tasha
Thank Miji bawa kami semua makan kat sini.



Izzaf & Liezza, Me & Zu, Harry & Bella


Me & Zu.
Nampak kan muka lesu.
5 pagi sampai tak rehat.
Terus pergi kenduri. 
Malam keluar pulak.



Liza & her husband and sons



Bella with his husband, Harry & baby boy Harraz


Restoran ni sangat besar, cantik dan bersih.
Seafood kita boleh pilih untuk berapa orang makan & bagitau masakan apa yang kita nak.
Harga berpatutan. Terima kasih Miji sebab belanja kami semua makan besar malam tu.
Orang Ganu mesti tahu restoran ni.
Untuk orang luar boleh datang sini singgah makan.




Lepas dah makan kenyang, Miji bawa kami ke Pulau Warisan.






Aiskrim Pulut

Pantang tengok orang jual apa-apa tepi jalan.
Kerja nak membeli jer.
Sedap jugak. Harga RM2 sahaja.





Pulau Warisan, Kuala Terangganu


Mercu tanda baru Terangganu ataupun dikenal sebagai I-City.
Salah satu tempat tumpuan Terangganu.





Jambatan kecil yang merentasi Pulau Warisan ke Pasar Payang.
Berdiri atas ni rasa macam terbang saja.
Angin kuat. Rasa macam jambatan bergerak.






Orang suka datang malam kat sini nak tengok lampu-lampu.
Banyak booth sepanjang jalan kat sini.
Jual makanan baju dan macam-macam lagi.
Apa-apa pun view sangat menarik.




Lepas tu pula kami ke Pantai Batu Buruk.
Special kat sini sebab ada kereta kuda.
Tapi tak naik sebab badan dah x larat.


One day akan datang holiday ke Terangganu lagi,
Sebab banyak tempat tak pergi.
Takde kenangan nak snap gambar banyak-banyak kat sini.



Sekian ;-)



You Might Also Like

2 inspiration

  1. Assalam lia,
    ok3
    itu tomyam, itu ikan , itu chekim
    tidaaaaaakkkkkk
    SEDAP3

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog

Google+ Followers