Makan besar di Chilada, Kuala Terangganu

7:10:00 PM

Salam semua.
Sambungan dari kenduri Bai di Terangganu.
Penat seharian pagi tu. Terjumpa classmate Diploma juga, Harmizi.
Panggilan Miji saja.
Dia bawa kita orang yang datang jauh pergi makan.
Sebab susah sangat nak jumpa kan.
Penat pun + perut lapar + muka letih.
Bersiap jugak pergi.
Bila lagi dapat spent time dengan my bff kan.




Malam tu Miji bawa makan ke Chilada Seafood.
Sebab kami request nak makan masakan panas.
Tomyam ikan bakar seafood.
Sebab ada 2 3 orang dari kami tak makanan masakan Terangganu.
Sebab tak kena dengan selera dorang kut.
Kalau masakan panas semua akan makan kan.
Malam tu pengantin tak ikut sekali. Maklum lah kan.




Menu yang kami order untuk 15 orang makan.
Termasuk dewasa dan kanak-kanak.



Apple Juice



Telur dadar
menu wajib pergi mana-mana pun mesti order punya.



Kangkung Goreng Belacan



Kailan Ikan Masin



Sotong Masak Merah



Sotong Goreng Tepung



Tomyam putih



Siakap 3 rasa



Kerapu masak stim



Makanan di sini sedap-sedap.
Tambah dengan lapar yang teramat sangat,



Miji & his wife, Tasha
Thank Miji bawa kami semua makan kat sini.



Izzaf & Liezza, Me & Zu, Harry & Bella


Me & Zu.
Nampak kan muka lesu.
5 pagi sampai tak rehat.
Terus pergi kenduri. 
Malam keluar pulak.



Liza & her husband and sons



Bella with his husband, Harry & baby boy Harraz


Restoran ni sangat besar, cantik dan bersih.
Seafood kita boleh pilih untuk berapa orang makan & bagitau masakan apa yang kita nak.
Harga berpatutan. Terima kasih Miji sebab belanja kami semua makan besar malam tu.
Orang Ganu mesti tahu restoran ni.
Untuk orang luar boleh datang sini singgah makan.




Lepas dah makan kenyang, Miji bawa kami ke Pulau Warisan.






Aiskrim Pulut

Pantang tengok orang jual apa-apa tepi jalan.
Kerja nak membeli jer.
Sedap jugak. Harga RM2 sahaja.





Pulau Warisan, Kuala Terangganu


Mercu tanda baru Terangganu ataupun dikenal sebagai I-City.
Salah satu tempat tumpuan Terangganu.





Jambatan kecil yang merentasi Pulau Warisan ke Pasar Payang.
Berdiri atas ni rasa macam terbang saja.
Angin kuat. Rasa macam jambatan bergerak.






Orang suka datang malam kat sini nak tengok lampu-lampu.
Banyak booth sepanjang jalan kat sini.
Jual makanan baju dan macam-macam lagi.
Apa-apa pun view sangat menarik.




Lepas tu pula kami ke Pantai Batu Buruk.
Special kat sini sebab ada kereta kuda.
Tapi tak naik sebab badan dah x larat.


One day akan datang holiday ke Terangganu lagi,
Sebab banyak tempat tak pergi.
Takde kenangan nak snap gambar banyak-banyak kat sini.



Sekian ;-)



You Might Also Like

2 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (20) Beauty Blogger (25) Beauty Product (32) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (78) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (98) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (8) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (16) Food Review (37) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (32) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (55) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (102) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (19) Product Review (79) Produk (13) Produk Kecantikan (19) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (90) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)