Makan besar di Chilada, Kuala Terangganu

7:10:00 PM

Salam semua.
Sambungan dari kenduri Bai di Terangganu.
Penat seharian pagi tu. Terjumpa classmate Diploma juga, Harmizi.
Panggilan Miji saja.
Dia bawa kita orang yang datang jauh pergi makan.
Sebab susah sangat nak jumpa kan.
Penat pun + perut lapar + muka letih.
Bersiap jugak pergi.
Bila lagi dapat spent time dengan my bff kan.




Malam tu Miji bawa makan ke Chilada Seafood.
Sebab kami request nak makan masakan panas.
Tomyam ikan bakar seafood.
Sebab ada 2 3 orang dari kami tak makanan masakan Terangganu.
Sebab tak kena dengan selera dorang kut.
Kalau masakan panas semua akan makan kan.
Malam tu pengantin tak ikut sekali. Maklum lah kan.




Menu yang kami order untuk 15 orang makan.
Termasuk dewasa dan kanak-kanak.



Apple Juice



Telur dadar
menu wajib pergi mana-mana pun mesti order punya.



Kangkung Goreng Belacan



Kailan Ikan Masin



Sotong Masak Merah



Sotong Goreng Tepung



Tomyam putih



Siakap 3 rasa



Kerapu masak stim



Makanan di sini sedap-sedap.
Tambah dengan lapar yang teramat sangat,



Miji & his wife, Tasha
Thank Miji bawa kami semua makan kat sini.



Izzaf & Liezza, Me & Zu, Harry & Bella


Me & Zu.
Nampak kan muka lesu.
5 pagi sampai tak rehat.
Terus pergi kenduri. 
Malam keluar pulak.



Liza & her husband and sons



Bella with his husband, Harry & baby boy Harraz


Restoran ni sangat besar, cantik dan bersih.
Seafood kita boleh pilih untuk berapa orang makan & bagitau masakan apa yang kita nak.
Harga berpatutan. Terima kasih Miji sebab belanja kami semua makan besar malam tu.
Orang Ganu mesti tahu restoran ni.
Untuk orang luar boleh datang sini singgah makan.




Lepas dah makan kenyang, Miji bawa kami ke Pulau Warisan.






Aiskrim Pulut

Pantang tengok orang jual apa-apa tepi jalan.
Kerja nak membeli jer.
Sedap jugak. Harga RM2 sahaja.





Pulau Warisan, Kuala Terangganu


Mercu tanda baru Terangganu ataupun dikenal sebagai I-City.
Salah satu tempat tumpuan Terangganu.





Jambatan kecil yang merentasi Pulau Warisan ke Pasar Payang.
Berdiri atas ni rasa macam terbang saja.
Angin kuat. Rasa macam jambatan bergerak.






Orang suka datang malam kat sini nak tengok lampu-lampu.
Banyak booth sepanjang jalan kat sini.
Jual makanan baju dan macam-macam lagi.
Apa-apa pun view sangat menarik.




Lepas tu pula kami ke Pantai Batu Buruk.
Special kat sini sebab ada kereta kuda.
Tapi tak naik sebab badan dah x larat.


One day akan datang holiday ke Terangganu lagi,
Sebab banyak tempat tak pergi.
Takde kenangan nak snap gambar banyak-banyak kat sini.



Sekian ;-)



You Might Also Like

2 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai