Aiskrim Pasu

10:46:00 PM

 Salam dan Hai semua..


Rasanya sekarang dah trend aiskrim pasu. Pergi mana-mana semua ada kan. Lia pula pantang dengar. Mesti nak kena p makan as soon as possible.


Aiskrim pasu mula-mula tengok nampak unik kan. Sebiji nampak macam poko pasu. Siap ada daun pokon bunga ada tanah tanah ada cacing. Menarik kan. Bukan budak sahaja tengok rasa nak makan. Orang dewasa macam Lia pun suka gak.




Kalau kat Penang area, Lia tengok dari facebook, kat newsfeed nampak ade someone update pasal aiksrim pasu. Tengok ada jual Yanakasyaf Butik. Terus masuk empunya facebook cari alamat. Esoknya ajak one of my bff, Siti jom p cari aiskrim pasu.




Aiskrim flavour cendol dan topping oreo.




Aiskrim flavour cappuccino dan topping nestum.





Finally I got !
 Of course la happy.
RM 6.00 satu.
Muka selekeh baru balik kerja p makan askem.




Apa yang special Aiskrim Pasu ni?


Aiskrim ada pelbagai flavour letak dalam pasu betul. Pasu kecik yang tanam pokok punya. Lapisan bawah lapik dengan kek pisang. Then masukkan aiskrim whatever flavour korang nak.Topping pulak boleh pilih nak oreo, nestum ataupun kacang. Semua tu nampak seakan-akan tanah kan.


Pastu bubuh biskut belanda (ducth biscuits) atas aiskrim tu. Ataupun ada orang panggil biskut rokok. & juga topping sweet candy bentuk macam cacing.



Sampai habis la makan. 
Tinggal pasu je.
Boleh simpan buat tanam pokok bunga lak.




Kak ni ganti husband dia kejap buat aiskrim pasu. Support husband wife buat business sendiri dan buat vendor.




Siapa orang Penang yang nak sangat makan aiskrim pasu. Boleh la singgah di Yanakasyaf Butik di The One, Bayan Baru.

Details :

Facebook : Yanakasyaf Butik
Instagram : kasyaf_imaniattire


WALKIN BOUTIQUE:-
1-1-21, TERRACE PLUS @THE ONE,
TINGKAT MAHSURI 4,
11950 BAYAN BARU, 
PULAU PINANG

OPERATION HOUR : 10.30 AM - 10.00PM

CONTACT : 012-4108427



You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai