Tanjuung Photowalk

2:58:00 PM

 Salam dan hai semua.

First nak terang pasal Tanjuung.
Apa itu Tanjuung?

Okay nak intro skit.

Tanjuung adalah komuniti untuk penduduk Pulau Pinang. Merangkumi makanan, tempat, art, photography, exhibition, product & everything about Penang.
Semua orang tau Penang bandar bersejarah banyak benda yang boleh kita explore.
Permulaan baru untuk rakyat Pulau Pinang.
On of my friend, Hanif Zukifli created this.
Kami perlukan sokongan semangat dari semua rakyat Pulau Pinang.
Lepas ni, kami akan adakan Tanjuung fest.
Nanti Lia akan update terperinci mengenai Tanjuung.
Setakat ini Tanjuung banyak bergerak independent dengan adakan mini event sekitar Pulau Pinang.
Sambutan setakat ini alhamdullilah okay.




13 December 2014 lepas, Tanjuung adakan event Come Photowalk with Me.
Buka peluang kepada semua photographer yang suka snap street photo.





Okay ready!


 Tanjuung photographer, Firdaus Hadzri.



Me on of Tanjuung's AJK.
Selfie of the day!


Tanjuung Photowalk bermula dari Masjid Kapitan Keling.
Semua photographer berkumpul di sini.
Kemudian kami berjalan kaki sampai ke Chowrasta.
Pastu patah balik ke Masjid Kapitan Keling.
Kalau berjalan sorang-sorang memang taklah kan.
Ni sebab ramai-ramai tak rasa penat sangat.
Tapi macam marathon. Rasa macam masuk penang bridge run pun ada.
Penang ada banyak bangunan lama yang bersejarah dan berseni.
Memang sesuai dengan event Tanjuung kali ni.


Orang yang berjiwa street photo sahaja boleh snap nice capture.
Segala moment menarik.
Lia tak berseni ke arah tu.
tapi salute dorang boleh shoot nice angle.
Hebat lah photog street photo!


Okay kat bawah ni boleh scrolldown.
Lia ada minta permission dari photog yang join untuk copy pic untuk Lia update blog.
Suka tengok hasil menarik mereka.
Lia kongsikan gambar menarik untuk kaca mata semua.























Photog : Wak Kundang






Photog : Alsmie Alias 































Thanks photog Alsmie Alias untuk gambar candid ni!
Me using my Samsung Galaxy Camera.

Ada banyak lagi pic dari photog. 
Yang ini sahaja sempat dikumpul.



Thank semua photog yang sudi hadir!
Thanks for being my new friend!


Salah satu pengalaman menarik.
Dapat kenal photog dan explore banyak benda baru.


Penang is nice la!
Bila jalan kaki baru tau ade banyak street art.
Banyak cafe menarik. Sambil jalan duk fikir nanti aku akan datang sini.
Bila drive tak nampak pun sebab mata tengok depan pegang stereng.
Tunggu next event lak.


Sedikit maklumat mengenai Tanjuung

Facebook : Tanjuung
Twitter : @TanjuungMy
Instagram : tanjuung




You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers