Medan Part 14 | Zulaikha Cake House

12:17:00 AM

Salam dan Hai ;)

Salah satu yang famous di Kota Medan ialah kek lapis. Banyak kedai kek lapis di sekitar Kota Medan. Salah satu kedai yang famous ialah Zulaikha Cake House.



Zulaikha Cake House



Zulaikha Cake House tidak dibenarkan untuk mengambar gambar di dalam. Jadi Lia pun ambik gambar luar kedai sahaja. 




Zulaikha Cake House menyediakan perkhidmatan packing siap untuk memudahkan kita bawa ke dalam flight. Tak kisah lah berapa banyak nak beli. 2 kotak ni adalah hasil borong 3 orang punya kek lapis beserta air kordial markisa.




Kek lapis ada banyak jenis dan perisa. Antaranya perisa Original, keju, coklat dan macam-macam lagi. Harga kek lapis original 35,000 ribu rupiah = RM 10.00 manakala perisa lain berharga 38,000 ribu rupiah = RM 11.00.




Kek Nenas Keju ni sangat sedap. Harga nya dah lupa. Sebelum kita beli kek kita bolah cuba dahulu. Zulaikha Cake House ada menyediakan trial kek, cuba dahulu sebelum membeli.


Kalau pergi Medan tak tahu nak beli apa untuk souvenir, tak salah nak beli kek lapis sebagai hadiah. Setengah orang lebih suka makanan dari barangan.

;)

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest blogreview Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan jonlivia Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review productreview Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir sport Steamboat Stokin styleperformanceandyou Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai