Medan Part 15 | Dinner | Nasi Ayam Bakar

2:02:00 PM

Salam dan Hai.

Setelah penat berjalan satu hari, kesana kesini, full day activities dengan masa yang terhad. Apa pun kami enjoy. Kebanyak tempat yang kami target dapat juga pergi. Yang penting happy dapat tengok budaya dan suasana negeri orang. Dapat mengenali Medan sendiri dengan pijak dengan kaki sendiri dan lihat dengan mata sendiri. Malam sebelum pulang ke hotel untuk malam kedua kami di Medan, kami dibawa supir dinner di salah sebuah kedai makan Islam di tepi jalan. 


Tapak To One 2


Kami dinner di kedai Tapak To One 2 untuk malam kedua di Medan.







Kami pilih untuk lepak santai di luar sambil hirup udara Medan & boleh tengok suasana tepi jalan. Kebanyakkan orang Medan suka makan duduk di luar macam ini.







Banyak pilihan menu di sini. Antaranya Mie Aceh, Ayam Penyet, Ayam Bakar, Nasi Goreng, Aneka Jus dan Air botol.





Budak perempuan ni sedang bakar ayam. Sedap bau ayam bakar ni. Cara masak dan perapan pun dah lain dari Malaysia.


Antara menu makan malam kami ialah :



Air Avokado Coklat

Lia tak berapa suka air avokado sebab rasa manis dan berlemak. First time rasa dan tak menepati selera Lia.. Maybe setengah orang suka minum but not for me. Memang air ni tak habis diminum.




Nasi Ayam Bakar

Nasi putih dihidangkan bersama ayam bakar + kerabu kangkung taugeh beserta nyiur + kicap dan sambal belacan. Memang sedap. Cuba menu lain selain Nasi Ayam Penyet.




Air basuhan tangan. 

Di Medan, kebanyakkan kedai akan hidangkan air basuhan tangan dalam mangkuk kecil macam ini untuk setiap seorang. Sebelum makan dan sesudah makan kita akan guna air basuhan tangan ini.




Muka penat kami berempat habiskan makan malam di Medan.





Nampak tak kesungguhan kami habiskan makanan. Clean & Clear. Okay time to sleep.Okay bab harga memang dah lupa sebab letih tak ingat apa dah. 


Hari kedua bercuti yang sangat best. Hari ketiga merupakan hari terakhir kami di sana. 

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (18) Beauty Blogger (23) Beauty Product (30) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (72) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (97) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (6) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (15) Food Review (35) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (12) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (30) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (54) Penang Cafe (13) Penang Food (29) Penang Halal Food (12) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (101) Penang Places (23) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (17) Product Review (74) Produk (13) Produk Kecantikan (18) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (85) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)