Medan Part 15 | Dinner | Nasi Ayam Bakar

2:02:00 PM

Salam dan Hai.

Setelah penat berjalan satu hari, kesana kesini, full day activities dengan masa yang terhad. Apa pun kami enjoy. Kebanyak tempat yang kami target dapat juga pergi. Yang penting happy dapat tengok budaya dan suasana negeri orang. Dapat mengenali Medan sendiri dengan pijak dengan kaki sendiri dan lihat dengan mata sendiri. Malam sebelum pulang ke hotel untuk malam kedua kami di Medan, kami dibawa supir dinner di salah sebuah kedai makan Islam di tepi jalan. 


Tapak To One 2


Kami dinner di kedai Tapak To One 2 untuk malam kedua di Medan.







Kami pilih untuk lepak santai di luar sambil hirup udara Medan & boleh tengok suasana tepi jalan. Kebanyakkan orang Medan suka makan duduk di luar macam ini.







Banyak pilihan menu di sini. Antaranya Mie Aceh, Ayam Penyet, Ayam Bakar, Nasi Goreng, Aneka Jus dan Air botol.





Budak perempuan ni sedang bakar ayam. Sedap bau ayam bakar ni. Cara masak dan perapan pun dah lain dari Malaysia.


Antara menu makan malam kami ialah :



Air Avokado Coklat

Lia tak berapa suka air avokado sebab rasa manis dan berlemak. First time rasa dan tak menepati selera Lia.. Maybe setengah orang suka minum but not for me. Memang air ni tak habis diminum.




Nasi Ayam Bakar

Nasi putih dihidangkan bersama ayam bakar + kerabu kangkung taugeh beserta nyiur + kicap dan sambal belacan. Memang sedap. Cuba menu lain selain Nasi Ayam Penyet.




Air basuhan tangan. 

Di Medan, kebanyakkan kedai akan hidangkan air basuhan tangan dalam mangkuk kecil macam ini untuk setiap seorang. Sebelum makan dan sesudah makan kita akan guna air basuhan tangan ini.




Muka penat kami berempat habiskan makan malam di Medan.





Nampak tak kesungguhan kami habiskan makanan. Clean & Clear. Okay time to sleep.Okay bab harga memang dah lupa sebab letih tak ingat apa dah. 


Hari kedua bercuti yang sangat best. Hari ketiga merupakan hari terakhir kami di sana. 

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

#shurahmy #shurahariana #shurahmalaysia #shurahpencerah #syampu #wanitaberhijab Accident Airport Althea Althea Korea Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ Beauty Beauty Blogger Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Great Wishes Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel Johor Jom Makan Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink Macau Makan Malam Makeup Malaysia Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip Simply Delicious Souvenir Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen Terangganu Thailand Trang TV Show Vacation Trip WD-40 Wordless Wednesday Zuhai