Medan Part 15 | Dinner | Nasi Ayam Bakar

2:02:00 PM

Salam dan Hai.

Setelah penat berjalan satu hari, kesana kesini, full day activities dengan masa yang terhad. Apa pun kami enjoy. Kebanyak tempat yang kami target dapat juga pergi. Yang penting happy dapat tengok budaya dan suasana negeri orang. Dapat mengenali Medan sendiri dengan pijak dengan kaki sendiri dan lihat dengan mata sendiri. Malam sebelum pulang ke hotel untuk malam kedua kami di Medan, kami dibawa supir dinner di salah sebuah kedai makan Islam di tepi jalan. 


Tapak To One 2


Kami dinner di kedai Tapak To One 2 untuk malam kedua di Medan.







Kami pilih untuk lepak santai di luar sambil hirup udara Medan & boleh tengok suasana tepi jalan. Kebanyakkan orang Medan suka makan duduk di luar macam ini.







Banyak pilihan menu di sini. Antaranya Mie Aceh, Ayam Penyet, Ayam Bakar, Nasi Goreng, Aneka Jus dan Air botol.





Budak perempuan ni sedang bakar ayam. Sedap bau ayam bakar ni. Cara masak dan perapan pun dah lain dari Malaysia.


Antara menu makan malam kami ialah :



Air Avokado Coklat

Lia tak berapa suka air avokado sebab rasa manis dan berlemak. First time rasa dan tak menepati selera Lia.. Maybe setengah orang suka minum but not for me. Memang air ni tak habis diminum.




Nasi Ayam Bakar

Nasi putih dihidangkan bersama ayam bakar + kerabu kangkung taugeh beserta nyiur + kicap dan sambal belacan. Memang sedap. Cuba menu lain selain Nasi Ayam Penyet.




Air basuhan tangan. 

Di Medan, kebanyakkan kedai akan hidangkan air basuhan tangan dalam mangkuk kecil macam ini untuk setiap seorang. Sebelum makan dan sesudah makan kita akan guna air basuhan tangan ini.




Muka penat kami berempat habiskan makan malam di Medan.





Nampak tak kesungguhan kami habiskan makanan. Clean & Clear. Okay time to sleep.Okay bab harga memang dah lupa sebab letih tak ingat apa dah. 


Hari kedua bercuti yang sangat best. Hari ketiga merupakan hari terakhir kami di sana. 

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Follow by Email

My Online Shop

Hastylia Attire


www.facebook.com/hastyliaattire
www.instagram.com/hastylia.attire

Google+ Followers