Medan Part 5 | Ladang Teh Sidamanik

11:49:00 PM

Salam dan Hai ;)

Destinasi pertama selepas turun dari Feri, sementara perjalanan ke Air Terjun Sipiso-piso kami ke Ladang Teh Sidamanik, Permatang Siantar. Selalunya siapa yang ambik pakej trip ke Medan tak include pun datang ke Ladang Teh ni. Kami di bawa ke sini oleh bapa Supir sebab ini merupakan kawasan kampung dia. Bapa Arifan banyak kali bertanya kami semua nak singgah ladang Teh tak. Kami semua tak kisah & janji dapat berjalan.


Ladang Teh Sidamanik, Permatang Siantar. 



Nak masuk ke ladang teh ni, kami akan lalu perkampungan orang Batak yang beragama kristian. Sebab banyak gereja dekat kawasan ini. Setiap rumah akan ada kubur family dan saudara-marahmasing-masing. Kalau kita memang tak berani kubur tepi rumah. Maybe senang kut dorang nak melawat kubur sebab kawasan ini kebanyakkan jauh dari kampung lain dan jaruh dari bandar. Kawasan banyak pendalaman dan kena ada tranport sendiri. Kalau binatang bernama babi bersepah tepi jalan dan yang paling best sembelih dengan darah tepi jalan. Tak sanggup nak tengok sebab rasa geli. Okay dah taknak cita pasal binatang tu.

















Kat ladang teh ni saha banyak snap pic untuk kenangan. Sebab view sangat cantik. Ladang teh yang hijau dengan awam biru. Kami masuk kat bahagian tengah kawasan ladang. Siap posing lompat la jalan la macam-macam. Tak sama dengan view Cameron Highland. Sini lagi menarik dan best sangat.


Next destinastion ke Bar & Restaurant Siantar Hotel, Simarjunjung.

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear AirAsia Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal Bateriku.com BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Berrybright Biscuit Blog Review Blogger Contest Blusher Body Scrub Buddies Forever Cafe Cambodia Cathay Pacific Cenderahati China CNY Coffee Srub Collagen Blush Colour Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Ellvita Emergency Triangle Event Femingra Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Forest Colour Ghost Musuem Glow Gelenggang Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak Kek Lok Si Temple KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Phnom Penh Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Siem Reap Simply Delicious Smartphone Souvenir Sport Attire Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen Sushivid Susu Kambing syampu Terangganu Thailand Trang Travel Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai