Jom miliki berus gigi keluaran Jordan untuk Gigi Cantik dan Gusi Sihat

12:28:00 AM

Salam dan Hai semua,


Memberus gigi merupakan satu kebiasaan kita setiap hari bukan. Rasa tidak lengkap jika tidak memberus gigi dan akan merasa tidak selesa dengan sisa makanan melekat di celah gigi anda. Kita juga mempelajari cara memberus gigi semasa kita kanak-kanak lagi.

Apa itu berus gigi?

Berus gigi ialah sejenis alat yang terdiri daripada sebuah berus kecil yang digunakan untuk membersihkan gigi dengan menggosok gigi. Pada kebiasaanya, ubat gigi yang selalunya mengandungi florida ditambahkan ke atas berus gigi bagi memudahkan lagi pembersihan gigi. Berus gigi datang dengan pelbagai tekstur berus, serta pelbagai saiz dan bentuk. Kebanyakan doktor gigi menyarankan berus gigi yang dilabelkan "Soft" (maksud: lembut), kerana berus yang keras boleh merosakkan enamel gigi. Berus gigi selalunya diperbuat daripada serat sintetik, namun terdapat juga berus gigi dengan bahan semula jadi. Berus gigi komersial pertama telah dicipta oleh Goldstein dan Hautman pada 1875.
(Sumber dari Wikipedia)

Anda sekurang-kurang memberus gigi 2 KALI SEHARI setiap kali siang dan malam.

Anda perlu tahu cara memberus gigi dengan langkah dan teknik yang betul untuk gigi dan gusi yang sihat.

Tempoh untuk anda setiap kali memberus gigi adalah 2 MINIT.

Ramai yang memberus kurang dari 1 minit merupakan tempoh yang tidak cukup untuk membersihkan gigi.

Anda perlu menghabiskan masa memberus gigi anda di setiap bahagian atas kanan, atas kiri, bawah kanan dan bawah kiri.?

Terdapat pelbagai berus gigi yang dijual di luar sana. Setiap berus mempunyai ciri dan bentuk yang berbeza. 


Lia nak memperkenalkan salah tu produk berus gigi yang tidak asing lagi iaitu jenama Jordan. Jordan mempunyai pelbagai ciri, bentuk dan saiz mengikut peringkat umur bermula dari bayi, kanak-kanak hinggalah dewasa.


Sejarah Jordan?

Ia adalah pembuat sisir Denmark yang memulakan semuanya. William Jordan dilahirkan di Copenhagen pada 22 Januari 1809 dan dibesarkan sebagai anak sulung dari 12 orang anak. Sejurus selepas tamat pengajian Wilhelm dihantar ke Kiel, Jerman untuk mencari kerja, dan dari sana pindah ke Hamburg di mana dia mula belajar membuat sikat. Di bawah bimbingan ahli-ahli terampil Jerman, Wilhelm Jordan memperoleh kemahiran yang meletakkan asas untuk pekerjaannya, mewujudkan warisan yang masih hidup dan baik hari ini.


Selepas mencuba nasibnya selama beberapa tahun sebagai pengembara perjalanan di Eropah Tengah, Wilhelm Jordan kembali ke Copenhagen dan menubuhkan kedai sisanya sendiri. Walau bagaimanapun, ia gagal memberikannya cukup wang untuk hidup sehingga pada tahun 1837 ia menutup kedai itu dan pergi bersama dua rekan pembuatnya kepada Christiania, sebagai modal Norway, Oslo, kemudian dikenali, untuk mencari nasib mereka di sana. Ketiga-tiga mereka telah menubuhkan perniagaan pembuatan sikat sederhana di pusat bandar pada 5 Ogos 1837, yang kini berkembang menjadi salah satu kilang berus utama di Eropah.

Pada tahun 1845 Wilhelm Jordan, merasakan peluang perniagaan, mula mengambil minat dalam membuat berus ketika itu Christiania tidak memiliki pembuat berus sendiri. Wilhelm Jordan tidak mempunyai pengalaman kerajinan sebelumnya, tetapi sekali lagi berangkat ke Hamburg dan di dalam persekitaran membuat sikat yang giatnya, dia membuat beberapa kawan yang, bersama-sama dengan keluarga mereka, mengiringi dia kembali ke Christiania. Dengan fokus baru pada perniagaan berus berus Wilhelm Jordan terus berkembang dan berkembang.

(sumber dari http://www.jordan.no)

Jordan Oral Care - Antara Berus gigi untuk Orang Dewasa:

1) Expert Clean

2) Clean Smile

3) Ultimate You

4) Individual

5) Shiny White

6) Target Sensitive

7) Target Teeth & Gums

8) Target White

9) Clean Between

10) Advanced

11) Advanced White

12) Total Clean

13) Classic MT

14) Clinic Gum Protector


Jordan Oral Care - Antara Berus gigi untuk Kanak-kanak:

1) Step 0-2 years

2) Step 3-5 years

3) Step 6-9 years

4) Hello Smile

5) Buddy 1-10


Antara produk lain yang terdapat di Jordan ialah Dental Sticks, Dental Floss, Ubat gigi, Interdental brushes dan banyak lagi.


Dapatkan segera produk keluaran Jordan di setiap pasaraya, farmasi dan online eCommerce store seperti Shoppee.com.my & Motherhood.com.my 🚩

#LifeIsSweet #JordanAsiaPacific

Gambar-gambar berus gigi Jordan adalah sumber dari http://www.jordan.no/en

You Might Also Like

1 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear AirAsia Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal Bateriku.com BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Berrybright Biscuit Blog Review Blogger Contest Blusher Body Scrub Buddies Forever Cafe Cambodia Cathay Pacific Cenderahati China CNY Coffee Srub Collagen Blush Colour Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Ellvita Emergency Triangle Event Femingra Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Forest Colour Ghost Musuem Glow Gelenggang Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotel Review Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak Kek Lok Si Temple KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Party Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Phnom Penh Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Siem Reap Simply Delicious Smartphone Souvenir Sport Attire Staycation Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen Sushivid Susu Kambing syampu Terangganu Thailand Trang Travel Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai