Gosip Sudah Tersebar! 3 Langkah Mudah Menggunakan Produk Skincare Terbaru Bare Essentials dari Althea

9:26:00 PM

Gosip Sudah Tersebar! 3 Langkah Mudah Menggunakan Produk Skincare Terbaru Bare Essentials dari Althea | Salam dan Hai semua,

Siapa peminat beauty product dan skincare dari Korea?

Lia juga salah satu peminat Korea beauty product dan skincare. Setakat penggunaan selama ini tiada masalah dan sangat sesuai dengan kulit. 

Penjagaan kulit wajah juga sangat penting di samping penggunaan produk yang bersesuaian. Kulit wajah juga perlu sihat dijaga dengan rapi dan tidak diambil ringan. Ingat ya kulit wajah banyak terdedah dengan persekitaran dan juga solekan yang dikenakan setiap hari.

Mengenai Althea

Althea adalah destinasi membeli-belah secara atas talian utama Korea yang menyediakan produk kecantikan, trend, dan gaya hidup terkini kepada pengguna di Asia Tenggara. Althea didirikan pada tahun 2015 oleh Frank Kang, usahawan siri dan mengambil namanya dari bunga negara Korea. Althea pertama kali dilancarkan di Malaysia pada bulan Julai 2015, dengan pantas diikuti oleh Singapura pada September 2015. Filipina menjadi negara ke-3 rasmi negara Asia Tenggara untuk menyertai Beautymovement Korea dengan pelancaran Althea di pantai Filipina pada tahun 2016. Setakat ini, Althea telah berkembang ke lebih 200 negara di seluruh dunia.

Kini Althea telah memperkenalkan produk skincare terbaru

Selepas Althea melancarkan produk Powder Velvet Petal, Althea kini telah melancarkan satu produk skincare terbaru iaitu Althea's Bare Essentials memberi tumpuan kepada asas penjagaan kulit dilancarkan menjadi 3 langkah cepat dan mudah. Produk yang menyuburkan kulit semasa meninggalkannya kelihatan cerah, bersinar, dan cantik. Dengan formula yang bersih, minimum, dan berkesan, produk mudah ini melambangkan kesempurnaan mudah dan memberikan hasil maksimum dengan usaha minimum. 


Pembungkusan produk Althea Korea

First thing yang Lia suka mengenai Althea ialah pembungkusan produk. Pembungkusan barang dari Althea Korea sangat lah cermat dan teliti. Setiap produk yang diterima akan dibalut dengan bubble wrap supaya produk tidak akan rosak atau bocor. Produk yang dibalut akan dibungkuskan di dalam kotak berwarna pink yang sangat cantik. Penghantaran PERCUMA jika anda membeli barangan melebihi RM99. Tempoh penghantaran mengambil masa lebih kurang 2 minggu dari Korea.

What inside the box?

Bare Essentials mempunyai 4 produk utama iaitu:


1) The Contour Cleanser
2) The Primer Water 
3) The Fixer Cream 


Bare Essentials juga memberi beberapa hadiah sampingan seperti:

1) Beberapa sampel produk Bare Essentials
2) Mirror
3) Marble Coaster

Gosip Sudah Tersebar! 3 Langkah Mudah Menggunakan Produk Skincare Terbaru Bare Essentials dari Althea

Entry kali ini Lia nak sebarkan gosip mengenai skincare terbaru dari Althea ni. Jom tengok 3 langkah mudah dengan penggunaan 3 produk Bare Essentials

Langkah pertama (1) : The Contour Cleanser



Dikemaskan dengan Ice Plant yang menenangkan dan menyingkirkan ekstrak Lemon Myrtle, pembersih ini padat dipenuhi dengan kapsul mikro yang pecah apabila bersentuhan dengan air untuk membersihkan, mengelupas, dan menyegarkan kulit dengan lembut. The Contour Cleanser membantu untuk menggalakkan peredaran darah, dan mengurangkan kembung dan pembengkakan untuk bentuk wajah yang jelas dan enak.

Bentuk produk


Produk dalam bentuk tiub dan penutup yang senang dibuka. Cecair didalam produk juga tidak mudah keluar. Saiznya juga ringan dan senang dibawa.

Tekstur produk
Tekstur produk yang ringan dan  berwarna putih dan akan terasa seperti biji-biji kecil semasa penggunaan kerana terdapat kapsul mikro.

Berat produk
150g

Jenis Kulit
Sesuai untuk semua jenis kulit

Fungsi
➤ Pembersih yang menyapu sehingga busa yang kaya
➤ Kapsul mikro untuk pengelupasan lembut
➤ Mengurangkan bengkak untuk bentuk wajah yang jelas

Harga produk
RM23.00

Bahan-bahan Utama
➤ Ice Plant - Menghidrat dan menenangkan kemerahan
➤ Lemon myrtle - Kaya dengan vitamin C dan antioksidan untuk menguatkan kulit

Cara Penggunaan

Melembabkan kulit dengan air, kemudian ambil dalam kuantiti sedikit dan buihkan ke wajah, mengurut dengan gerakan bulat dan bilas dengan air.


Langkah kedua (2) : The Primer Water


Primer Water ini berfungsi 2 dalam 1 dimana sebagai toner penghidratan dan primer dalam satu. Ianya juga mengandungi teknologi mandat yang dipatenkan (teknologi Dispersi Fluidik Macro) yang perlahan-lahan mengisi jurang antara liang dan membolehkan penghidratan untuk menembusi jauh di dalam lapisan kulit. Dibuat dengan ekstrak salji Lotus, bertekstur halus yang meningkatkan cahaya semula jadi kulit dan meninggalkan anda dengan sempurna.

Kotak Pembungkusan


Produk The Primer Water ini didatangkan di dalam kotak berwarna putih dan sekelilingnya dilabelkan nama produk dan cara penggunaan.

Bentuk produk


Produk dalam bentuk botol dan penutup yang senang dibuka. Cecair didalam produk juga tidak mudah keluar jika tidak didirikan.

Tekstur produk
Tekstur produk seperti cecair berwarna transparent dan ringan.

Berat produk
200ml

Jenis Kulit
Sesuai untuk semua jenis kulit

Fungsi
➤ Menghidrat dan menyiapkan lapisan kulit
➤ "Dewdrop" melembutkan dan meningkatkan kelembutan
➤ Primer yang melancarkan keadaan tidak sekata

Harga produk
RM43.00

Bahan-bahan Utama
➤ Snow lotus - Melicinkan dan mencerahkan kulit semasa petang keluar teksturnya
➤ Patented "dewdrop" formulation - Menghidupkan semula kulit dan memberikan kelembapan segera serta berkesan

Cara Penggunaan



Tuangkan sedikit di tapak tangandan sapukan secara menyeluruh ke sekitar wajah, gosok secara perlahan-lahan supaya penyerapan yang lebih baik.



Langkah ketiga (3) : The Fixer Cream


Formula yang tidak berminyak dan pantas menyerap dengankuasa Trehalose, ramuan yang terdapat di kaktus yang menghalang kelembapannya, untuk memberi kulit dengan penghidratan 24 jam. Krim hebat yang berkhasiat ini juga kaya dengan antioksidan yang diperoleh daripada minyak benih Camellia Sinensis (teh hijau), dan membantu menggalakkan pertumbuhan semula kolagen menggunakan ekstrak Baobab Tree.

Kotak Pembungkusan


Produk The Fixer Cream ini didatangkan di dalam kotak berwarna putih dan sekelilingnya dilabelkan nama produk dan cara penggunaan.

Bentuk produk


Produk dalam bentuk bekas kecil dan penutup yang senang dibuka. 

Tekstur produk
Tekstur produk berwarna putih dan ringan.

Berat produk
50g

Jenis Kulit
Sesuai untuk semua jenis kulit

Fungsi
➤ Menembusi jauh ke dalam lapisan kulit untuk memuntahkannya
➤ Penghidratan 24 jam
➤ Kemasan non-sticky sebaik sahaja menyerap

Harga produk
RM50.00

Bahan-bahan Utama
➤ Trehalose - Humectant berkuasa yang mengekalkan kelembapan pada kulit
➤ Wild Green Tea - Menghidrat, menenangkan kulit dan pek dengan antioksidan
➤ Baobab Tree Extract - Ejen pelembap yang tidak berminyak yang membantu mempromosikan pengeluaran kolagen

Cara Penggunaan

Sapukan secara merata ke muka dan perlahan hingga meresap ke kulit wajah

Mirror



Mirror didatangkan dengan saiz yang sangat comel dan mudah di pegang. Senang disimpan di dalam beg tangan

Marble Coaster



Marble Coaster juga pemberian menarik dan berkualiti oleh Althea di mana boleh dibuat sebagai asas meletakkan produk anda. 

Sample produk Bare Essentials



Sampel produk ini juga didatangkan lengkap dengan Contour Cleanser, Primer Water dan Fixer Cream. Pembungkusan kecil yang mudah dibawa ke sana sini lagi-lagi jika anda travel. Tak perlu nak membawa produk yang bersaiz besar. 

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut cara penggunaan. Boleh lah tonton video ni.
Jangan lupa SUBSCRIBE my youtube channel ➨➨ www.youtube.com/liahasty

Pendapat saya selepas menggunakan Bare Essentials dari Althea

Lia dah jatuh hati dengan produk Bare Essentials kerana:
1) Bentuk dan Warna Produk yang sangat menarik dan berkualiti seangkatan dengan produk di luar sana.

2) Sangat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit tak kira anda kulit jenis berminyak, kering atau sebagainya. Kombinasi penggunaan 3 produk ini sangat berpadanan. 

3) Selepas penggunaan beberapa kali produk ini, Lia dah mula rasa kulit wajah semakin lembut dan kulit semakin sihat. Penggunaan primer water juga dipakai sebelum mengenakan sebarang solekan.

4) Harganya sangat berbaloi dengan produk dan hasil yang diberikan selepas penggunaan.

------------------------------------------------------------------------------------------

Dapatkan segera produk Althea Bare Essentials ini di pasaran! Anda akan perolehi 3 produk ini dengan harga RM 116.00 sahaja. Atau anda juga boleh dapatkan produk ini secara berasingan.

Boleh dapatkan produk ini di : https://my.althea.kr/


Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web dan media sosial yang lain:

Laman web : http://my.althea.kr
Facebook : Althea Malaysia
Instagram : @altheakorea 
Youtube : Althea Korea


Selamat mencuba!


#AltheaKorea #AltheaBE #AltheaBareEssentials #BareEssentials

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (22) Beauty Blogger (28) Beauty Product (34) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (82) Blogger Contest (7) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (102) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (9) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (17) Food Review (41) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (7) Lazada Malaysia (7) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (5) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (32) Movie Review (1) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (35) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (58) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (15) Penang Museum (6) Penang My Hometown (105) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (20) Product Review (84) Produk (13) Produk Kecantikan (20) Produk Kesihatan (9) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (97) Saturday Buffet Dinner (2) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (2) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)