Redeem Althea Reward Gift dari Althea Angels

12:28:00 PM

Salam dan Hai semua,

Lia memang peminat produk skincare dan makeup dari Korea. Online platform yang menjadi kesukaan mestilah Althea Korea. Pembungkusan yang menarik dan selamat sampai walaupun jauh dari Korea. Sebelum ini, Lia pernah bercerita bagaimana Lia boleh menjadi Althea Angels dan juga mendapat Althea Welcome Gift bukan. Selepas itu, Lia berkongsi dengan anda semua mengenai produk baru Real Fresh Skin Detoxer Set dari Althea Korea dengan kerjasama Korea's top TV program: Get It Beauty!

www.liahasty.com
 Redeem Althea Reward Gift dari Althea Angels

Memang untung jadi Althea Angels, bukan sahaja dapat Althea Welcome Gift, bahkan dapat USD30 Althea Reward Point yang telah dikreditkan ke dalam akaun Althea masing-masing. Terus rasa tak sabar nak shopping & tambah koleksi produk Korea. Apa lagi Lia terus cepat search apa nak beli dan terus add to cart, Redeem dan tunggu penghantaran ke rumah. Delivery postage kali ini tidaklah terlalu lama tidak sampai 10 hari.

www.liahasty.com
Redeem Althea Reward Gift dari Althea Angels
Jom, Lia nak kongsikan apa yang Lia Redeem USD30 Althea Reward Point dari Althea Angels. Lia akan unboxing pink box dan kongsikan dengan korang semua apa produk yang Lia beli dan redeem.

What inside the box?

www.liahasty.com
 Redeem Althea Reward Gift dari Althea Angels
1) Nature Republic Aloe Vera 92 Soothing
2) CP-1 Premium Silk Ampoule
3) It's My Contour Brush
4) Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender
5) Tony Moly Panda's Dream White Sleeping Pack

Nature Republic Aloe Vera 92 Soothing

www.liahasty.com
Nature Republic Aloe Vera 92 Soothing
Produk Nature Republic Aloe Vera 92 Soothing memang Lia nak sangat beli dari dulu. Dulu ada nak beli barang dari Althea, bila klik produk ni Sold Out je. Terus hasrat terbantut, bila dapat peluang kali ini terus grab produk ini. Produk ini banyak sangat kegunaan dan memang recommended 👍 Ia boleh digunakan sebagai masker wajah, pelembap dan juga makeup primer. Eh tak lupa juga boleh guna pada rambut. Kuantiti yang banyak dan boleh tahan lama.

www.liahasty.com
 Redeem Althea Reward Gift dari Althea Angels
Keterangan Produk
Dibuat dari 92% Aloe Vera gel, Nature Republic Aloe Vera 92 Soothing diperkaya dengan vitamin dan dapat digunakan untuk apa saja, dari sunburns yang menenangkan untuk menghidrat kulit dan rambut dalam bentuk topeng, untuk pelembap sehari-hari untuk kulit yang lembut . Aloe vera digunakan untuk membuat produk ini berasal dari petani organik yang disahkan di California (CCOF) dan baik untuk kulit yang paling sensitif, menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit. Tidak hairanlah ini adalah salah satu produk jualan terbaik di sekitar dan telah menjual lebih daripada 1.5 juta unit!
www.liahasty.com
Nature Republic Aloe Vera 92 Soothing
Kebaikan Produk
➤ Boleh digunakan pada rambut, kuku dan badan
➤ Memangis, menghidrat dan tidak melekat
➤ Dibuat dengan aloe vera organik yang disahkan organik

Jenis Kulit
Semua jenis kulit

www.liahasty.com
Nature Republic Aloe Vera 92 Soothing
Cara Penggunaan
Muka masker - Sapukan lapisan lembut pada kulit dan biarkan pada kulit selama 20-30 minit sebelum mencuci.

Pelembap - Sapukan lapisan nipis pada kulit dan sapukan dengan lembut untuk penyerapan yang lebih baik.

Topeng rambut - Sapukan lapisan yang murah hati ke rambut anda dan biarkan selama 30 minit sebelum membasuh.

Bahan dan Kandungan
Ekstrak Aloe Vera - Menenangkan, menyejukkan dan membaiki kulit
Asid hyaluronik - Menghidrat untuk mengekalkan kulit yang kenyal dan kenyal
Ekstrak bunga Calendula - Meningkatkan peredaran darah dan mengurangkan penampilan parut dan kedut

Pendapat Selepas Menggunakan Produk
Lia memang sukakan produk yang menggunakan bahan semulajadi. Semestinya Lia suka dengan hasilnya selepas baca banyak review dari beautician di luar sana dan mencuba sendiri di rumah. Produk yang serba lengkap untuk kulit wajah dan rambut. Anda patut cuba,

Saiz produk
300ml

Harga produk
RM13.00

Nak dapatkan produk Nature Republic Aloe Vera 92 Soothing, BOLEH KLIK SINI.

CP-1 Premium Silk Ampoule 

www.liahasty.com
CP-1 Premium Silk Ampoule
Kerjaya Lia sekarang kadang-kadang di office dan kadang-kdang di tapak bina. Memandangkan Lia free hair, rambut memang akan terdedah dan boleh menyebabkan rosak. Lia memang tercari-cari dan ingin mencuba produk baru untuk rawat rambut. Kalau beberapa kali mencuba dan produk ini sesuai dengan Lia, sememangnya Lia akan repeat order untuk masa akan datang.

 Redeem Althea Reward Gift dari Althea Angels
CP-1 Premium Silk Ampoule

Keterangan Produk
 Dapatkan rawatan seperti di salon hanya buat di rumah dengan CP-1 Premium Silk Ampoule ! Rawatan rambut laris ini menggunakan protein untuk menguatkan, membaiki dan melindungi tresses anda, memberikan anda rambut berkilat & sihat. Ia juga mengandungi sutera terhidrolisis untuk melancarkan dan meluruskan kunci anda, menjadikannya lembut, sutera dan mudah diurus.

www.liahasty.com
CP-1 Premium Silk Ampoule
Kebaikan Produk
➤  Rawatan rambut
➤ Mengandungi protein untuk menguatkan, memperbaiki dan melindungi rambut
➤ Mudah diserap, rasa tidak lekat

Jenis Kulit
Semua jenis rambut

Cara Penggunaan
Sapukan secara merata ke rambut yang kering atau basah dan biarkan menyerap. Gaya rambut yang diperlukan.

Bahan dan Kandungan
Ekstrak biji Quinoa - Menguatkan helai dan melindungi rambut daripada kerosakan haba
Sutera hidrolisis - Melicinkan dan meluruskan rambut
Asid amino kompleks - Memperbaiki rambut supaya ia sihat dan elastik

Saiz produk
20ml

Harga produk
RM6.00
It's My Contour Brush

www.liahasty.com
It's My's Contour Brush
Tanpa kontur wajah kulit seolah-olah tak lengkap. Lia kekurangan satu berus untuk hasil kontur wajah. Memang tercari-cari berus yang bersesuaian. Finally, Lia jumpa juga berus dan ingin mencuba untuk melihat hasilnya sendiri.

www.liahasty.com
It's My's Contour Brush
Keterangan Produk
Kontor dan pemerah pipi lebih muda dibentuk dengan menggunakan It's My's Contour Brush. Bentuknya bersudut memudah kan anda mengukir dan membentuk, serta memberikan anda kesan yang terbaik dari kedua-dua dunia. 

www.liahasty.com
It's My's Contour Brush
Kebaikan Produk
➤ Berus untuk aplikasi blush atau kontur
➤ Angled untuk memadankan kontur wajah yang khas
➤ Bulu berbulu membolehkan campuran lancar

Jenis Kulit
Semua jenis kulit

Cara Penggunaan
Untuk kontur, gunakan produk di atas gelung muka (di bawah tulang pipi, dagu, sisi hidung dan kuil) sebelum mengadun dalam gerakan yang menyapu. Untuk memerah, sapukan apel ke apel dan campurkan ke arah kuil.

Pendapat Selepas Menggunakan Produk

Contour Brush jenama It's My's sangat lembut dan mudah diaplikasi untuk membentuk kontur. Mudah dipegang dan ringan. Lepas ini Lia akan membeli lebih banyak berus dari jenama ini,

Harga produk
RM15.00

Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender

www.liahasty.com
Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender
Ini merupakan produk terbaru dari Althea Korea sempena Ulangtahun yang ketiga dan memang nak sangat ada koleksi Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender. Lia dah ada koleksi lama iaitu Petal Velvet Powder.

www.liahasty.com
Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender
Keterangan Produk
 Mencerahkan dan melicinkan kulit anda dengan formula khas ini yang mengandungi pigmen merah jambu dan ungu untuk menghidupkan kulit yang kusam. Zarah-zarah halusnya membantu mengekalkan sebum di luar tanpa mengeringkan kulit untuk kulit yang segar seperti kelopak sementara bau yang menenangkannya menenangkan deria. Pastikan solek anda kelihatan hebat sepanjang hari atau habuk beberapa untuk terus bersinar-sinar!
www.liahasty.com
Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender
Kebaikan Produk
➤ Berkesan dan ringan
➤  Melancarkan kulit
➤ Pink lavender shade untuk mencerahkan kulit yang kusam

www.liahasty.com
Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender
Jenis Kulit
Semua jenis kulit

www.liahasty.com
Althea Petal Velvet Powder Pink Lavender
Cara Penggunaan
Angkat produk menggunakan berus atau sedutan yang disediakan dan sapukan secara merata ke kulit.

Bahan dan Kandungan
Ekstrak Lavender - Kerengsaan merengsakan membantu memperbaiki kulit. Ia juga mempunyai ciri aromaterapi untuk menenangkan deria
Lecithin terhidrogenasi - Keadaan dan melembapkan kulit
Glycerin - Humectant yang menarik kelembapan pada kulit, mencegah dehidrasi

Pendapat Selepas Menggunakan Produk
Lia memang suka hasilnya selepas pakai di wajah dan kali ini baunya sangat wangi .

Saiz produk
3g

Harga produk
RM17.00

Tony Moly Panda's Dream White Sleeping Pack

www.liahasty.com
Tony Moly Panda's Dream White
Produk untuk tidur dengan lena akhirnya dah jumpa dengan Tony Moly Panda's Dream White. Memang Lia tercari-cari sleeping mask yang terus pakai tidur sampai keesokkan paginya. Lia suka packaging yang comel seperti beruang panda dan warna yang menarik.

www.liahasty.com
Tony Moly Panda's Dream White
Keterangan Produk
Produk yang menggunakan pelbagai herba semulajadi dan ekstrak buah-buahan untuk menyuburkan dan menghidrat sementara memperlambat pengeluaran melanin kulit. Sebagai kulit anda menyerap lebih baik pada waktu malam, apa yang anda perlu lakukan ialah membaringkan bayi ini dan tidur untuk bangun pada kulit yang lebih berseri dan lembut. 

www.liahasty.com
Tony Moly Panda's Dream White
Jenis Kulit
Semua jenis kulit

www.liahasty.com
Tony Moly Panda's Dream White
Cara Penggunaan
Sapukan secara merata kepada kulit dan tinggalkan semasa anda tidur. Bilas dengan air keesokan harinya sebelum membersihkan rejim.
Sekian sahaja Lia kongsikan produk yang Lia Redeem dari Althea Reward Gift. Tak sabar nak tunggu surprise dan juga hadiah menarik dari Althea Angels. Ada banyak lagi produk pelbagai jenis dan jenama yang terdapat di Althea Korea. Sesiapa yang berminat boleh kunjungi laman sosial Althea Korea untuk dapatkan produk menarik.


Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web dan media sosial yang lain:

Laman web : http://my.althea.kr
Facebook : Althea Malaysia
Instagram : @altheakorea 
Youtube : Althea Korea


#AltheaKorea #AltheaAngels

You Might Also Like

0 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (18) Beauty Blogger (23) Beauty Product (30) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (72) Blogger Contest (5) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (97) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (6) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (15) Food Review (35) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (12) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (6) Lazada Malaysia (6) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (2) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (31) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (30) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (54) Penang Cafe (13) Penang Food (29) Penang Halal Food (12) Penang Hotel (12) Penang Museum (6) Penang My Hometown (101) Penang Places (23) Penang Restaurant (8) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (17) Product Review (74) Produk (13) Produk Kecantikan (18) Produk Kesihatan (8) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (85) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (1) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)