Movie ohh movie

12:09:00 PM

Last week, aku dah tengok 3 movie. Hari Rabu lepas, tengok cite ‘Race to the Witch Mountain’, hari Jumaat lak tengok cite ‘Fast and Furious 4’ & hari Sabtu lak tengok cite ‘Knowing’. Pokailah camnie kalau tiap2 minggu tengok 3 movie sekali. Kalau seminggu sekali xpe gak kan. Memang untung le panggung wayang tu. Kali nie memang banyak movie yang best2. Takkan nak ketinggalan lak. Tengok movie nie lagi best dari tengok dvd kat umah. Rasa macam ‘real’ je. Sound pun best.

Fast and Furious 4


Cite nie adelah sambungan dari ‘The Fast and The Furious’. Pelakon yang sama gak ‘Vin Diesel’ dan ‘Paul Walker’. Cite aksi kereta nie memang menarik. Kali nie diorang menggunakan GPS bile lumba kereta. Kereta-kereta yang ada dalam movie nie memang sporty dan kite pun x mampu nak pakai diantaranya Nissan Skyline, Subaru Imprezza. Kalau sesiapa yang tengok lagi baik pegi tengok sekarang. Aku ikuti cite nie dari movie awal lagi ‘The Fast and The Furious’, ‘2 Fast 2 Furious’, ‘Tokyo Drift’ dan cite yang terbaru nie ‘Fast and Furious 4’. Keempat-empat movie nie best tapi aku prefer ‘The Fast and The Furious’ dengan ‘Tokyo Drift’.








Knowing


Mula-mula
aku taknak tengok langsung cite nie. Nak tengok cite ‘Talentime’. Memandangkan kawan aku, Waddah dah belikan tiket so aku pun tengok gak. Cite nie menceritakan seorang budak perempuan nie tau ape yang akan berlaku dalam masa 50 tahun akan datang. Budak perempuan tu akan tulis tempat, tarikh dan berapa jumlah kematian yang akan berlaku dalam tempoh 50 tahun akan datang. Cite nie memang real bile kapal terbang terhempas depan mata dan kereta api bawah tanah kemalangan menyebabkan ramai orang mati. Rasa macam kita ade di tempat kejadian. Detik-detik kematian tu memang menyedihkan dan mengerikan. Tapi cite nie ade bagitau dunia nak kiamat. Walaupun diaorang bukan Islam tepi kepercayaan mereka sama dengan orang Islam iaitu berlakunya Kiamat.





Banyak lagi movie x tengok lagi nie. Ade cite ‘Talentime’, ‘Jangan Tegur’, ‘Shinjuku Incident’ dan banyak lagi. Aku nak tunggu cite ‘Transformer 2’ nie. Tak sabar nak ikuti movie nie. Ade sape2 yang suke tengok movie, kongsilah cite k.

You Might Also Like

11 inspiration

  1. transformer 2..im waiting 4 it B)

    ReplyDelete
  2. aduh.
    dua-dua belum tengok lagi.
    macam best je.
    last tengok cerita confession of a shopaholic.
    tgh tggu transformer.
    shia!!!!!!

    ReplyDelete
  3. yup2..
    harap transformer kali nie best..
    sbb yg no 1 punye mmg gempak la..

    ReplyDelete
  4. woo..fast n furious besh la..
    hehe..
    suke tul..
    everything..the cars...musics..dance..actions~

    ergh..grammmmm!
    haha =p

    ReplyDelete
  5. yup..
    suma filem aksi nie best..
    skrg nie cite wayang suma best2..

    ReplyDelete
  6. skyline biru tuh kete btul dier de org ckp~

    =)

    ReplyDelete
  7. yeke..
    kete betul dia..
    tp mmg cntik la..

    ReplyDelete
  8. fuh dah boleh beli panggung wayang ;)

    ReplyDelete
  9. beli panggung wayang..
    x mampu la n beli..
    g tgk wyg blh la..

    ReplyDelete
  10. ala x tgk lg la cte tu... aritu janji nk ajak tgk same :D

    ReplyDelete
  11. Naps
    yeke kite ade janji ke..
    jap nak ingt balik..
    hmmm

    ReplyDelete

APDM SAPS

Search This Blog