Movie ohh movie

12:09:00 PM

Last week, aku dah tengok 3 movie. Hari Rabu lepas, tengok cite ‘Race to the Witch Mountain’, hari Jumaat lak tengok cite ‘Fast and Furious 4’ & hari Sabtu lak tengok cite ‘Knowing’. Pokailah camnie kalau tiap2 minggu tengok 3 movie sekali. Kalau seminggu sekali xpe gak kan. Memang untung le panggung wayang tu. Kali nie memang banyak movie yang best2. Takkan nak ketinggalan lak. Tengok movie nie lagi best dari tengok dvd kat umah. Rasa macam ‘real’ je. Sound pun best.

Fast and Furious 4


Cite nie adelah sambungan dari ‘The Fast and The Furious’. Pelakon yang sama gak ‘Vin Diesel’ dan ‘Paul Walker’. Cite aksi kereta nie memang menarik. Kali nie diorang menggunakan GPS bile lumba kereta. Kereta-kereta yang ada dalam movie nie memang sporty dan kite pun x mampu nak pakai diantaranya Nissan Skyline, Subaru Imprezza. Kalau sesiapa yang tengok lagi baik pegi tengok sekarang. Aku ikuti cite nie dari movie awal lagi ‘The Fast and The Furious’, ‘2 Fast 2 Furious’, ‘Tokyo Drift’ dan cite yang terbaru nie ‘Fast and Furious 4’. Keempat-empat movie nie best tapi aku prefer ‘The Fast and The Furious’ dengan ‘Tokyo Drift’.








Knowing


Mula-mula
aku taknak tengok langsung cite nie. Nak tengok cite ‘Talentime’. Memandangkan kawan aku, Waddah dah belikan tiket so aku pun tengok gak. Cite nie menceritakan seorang budak perempuan nie tau ape yang akan berlaku dalam masa 50 tahun akan datang. Budak perempuan tu akan tulis tempat, tarikh dan berapa jumlah kematian yang akan berlaku dalam tempoh 50 tahun akan datang. Cite nie memang real bile kapal terbang terhempas depan mata dan kereta api bawah tanah kemalangan menyebabkan ramai orang mati. Rasa macam kita ade di tempat kejadian. Detik-detik kematian tu memang menyedihkan dan mengerikan. Tapi cite nie ade bagitau dunia nak kiamat. Walaupun diaorang bukan Islam tepi kepercayaan mereka sama dengan orang Islam iaitu berlakunya Kiamat.





Banyak lagi movie x tengok lagi nie. Ade cite ‘Talentime’, ‘Jangan Tegur’, ‘Shinjuku Incident’ dan banyak lagi. Aku nak tunggu cite ‘Transformer 2’ nie. Tak sabar nak ikuti movie nie. Ade sape2 yang suke tengok movie, kongsilah cite k.

You Might Also Like

11 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir Sport Attire Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai