BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut

July 31, 2020

Salam & Hai semua, 

Selain penjagaan kulit wajah, penjagaan rambut juga perlu dititik beratkan. Tak kisahlah wanita 👩 free hair atau berhijab, malah lelaki 👦 juga perlu menjaga rambut masing-masing. Rambut selalu dibersihkan dengan syampu dan disapukan dengan perapi selepas mencuci. Pemakaian serum juga perlu untuk memastikan rambut sentiasa rapi dan tidak bercabang di bahagian hujung. Ada juga yang memakai tonik rambut di kulit kepala Sekali sekala juga kita perlu membuat treatment di salun rambut untuk membaiki tekstur rambut.

Dalam penjagaan rambut, terdapat juga beberapa masalah yang sering membelenggu setiap orang. Salah satu nya ialah masalah rambut gugur yang sering dialami mereka yang berambut panjang. Setiap kali sikat mesti dah banyak rambut jatuh ke lantai. Kadang-kala rasa mengjengkelkan ialah rambut bersepah di lantai, lekat di bahu baju, ada pihak yang tak selesa dengan rambut gugur, & kena bersihkan setiap kali rambut gugur.

"Keguguran rambut boleh berlaku kepada lelaki dan wanita, namun ia lebih cenderung kepada lelaki"

Secara umumnya, punca-punca keguguran rambut seperti kehamilan, kekurangan protein, anemia, kekurangan vitamin B, tekanan fizikal, penggayaan rambut, pengambilan ubat perancang kehamilan, proses penuaan, ketuturan atau hipotiroidisme.

"Diet tak seimbang adalah salah satu punca keguguran rambut"

Tanda-tanda rambut anda kekurangan nutrisi, anda boleh melihat sendiri perubahan pada rambut anda seperti keguguran & penipisan rambut, rambut rapuh, uban pramatang, rambut kering dan kusam.

BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut

BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut 

Kini Lia dah jumpa satu produk nutrien rambut yang dapat melebatkan rambut dan mengurangkan masalah rambut gugur iaitu BiO-LiFE's reVitiz. Ialah bukan produk penjagaan rambut seperti syampu, perapi dan sebagainya. Tetapi ianya vitamin dan makanan tambahan dalam bentuk kapsul/pil untuk diambil setiap hari seperti vitamin anda yang lain. Produk ini dapat memberikan nutrien pertumbuhan rambut, menguatkan rambut, menjaga kulit kepala, dengan formula 4 in 1 & yang paling penting Halal💯😊

BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut
☑ 4 in 1 formula
☑ Hair revitalization
☑ Hair strengthening
☑ Scalp care
☑ Once-a- day dosage
☑ Halal certified

Lia dah cuba hampir 2 minggu produk BiO-LiFE's reVitiz ini rata-rata banyak memberikan feedback positif ❤ mengenai produk ini. Untuk kesannya, anda perlu consume produk ini selama 2 bulan✌

Pengenalan
BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut
BiO-LiFE's reVitiz adalah formulasi 4-in-1 istimewa yang mengandungi asid amino sulfat (L-Cysteine), vitamin, mineral dan herba (ekstrak Horsetail). reVitiz menyediakan nutrien penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat dan kuat dari dalam.

Apa itu reVitiz?
BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut
✔ Mengandungi asid amino sulfat (L-Cysteine), herba (ekstrak Horsetail), vitamin dan mineral
L-Cysteine ​​adalah elemen asas untuk keratin rambut
✔ Ekstrak Equisetum arvense atau dikenali sebagai Horsetail (herba berumput lebat yang berasal dari hemisfera utara), mengandungi silika dan digunakan secara meluas untuk kesihatan rambut
✔ Vitamin dan mineral untuk meningkatkan nutrisi yang diperlukan untuk pertumbuhan dan kesihatan rambut

Pembungkusan Produk

BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut
Produk BiO-LiFE's reVitiz ini didatangkan dengan kotak berwarna putih dan biru dan sekelilingnya dilabelkan nama produk, keterangan produk, alamat dikilangkan, bahan dan kandungan, & cara penggunaan dalam bahasa Inggeris & Korea

Bentuk Produk

BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut
Produk BiO-LiFE's reVitiz didatangkan dalam 3 papan dan setiap papan ada 10 kapsul. 

BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut
Kapsul dalam bentuk pil untuk mudah dimakan dalam warna pink.

Bagaimanakah reVitiz membantu dalam menyokong pertumbuhan rambut yang sihat & kukuh?
⏩ L-Cysteine ​​merupakan elemen asas untuk struktur rambut, membantu memberi kekuatan kepada rambut1. Kekurangan keratin akan menyebabkan rambut rapuh dan bercabang.  
⏩Silika yang terdapat dalam ekstrak Horsetail bertanggungjawab untuk kesihatan rambut.
⏩Vitamin C membantu untuk menguatkan rambut.
⏩Biotin adalah penting untuk metabolisme protein rambut, terutamanya dalam pembentukan keratin, dan memastikan pertumbuhan rambut yang sihat.
⏩Vitamin-vitamin B menyuburkan rambut dan untuk penjagaan kulit kepala.
⏩Zat zink, besi dan kuprum menambahkan nutrisi rambut dan merangsang rambut dari dalam.

Siapa yang disarankan supaya mengambil reVitiz?

BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut
➽ Individu yang ingin mempunyai pertumbuhan rambut yang sihat
➽ Individu yang ingin menguatkan rambut dari dalam

Apakah ciri-ciri reVitiz?
👉 Kombinasi nutrien yang seimbang dengan formulasi istimewa 4-in-1 (asid amino sulfat, vitamin, mineral, herba)
👉Selamat dimakan (tidak mengandungi hormon)
👉Mudah – dos sekali sehari
👉Halal
👉Sesuai untuk lelaki dan wanita

Bahan & Kandungan
L-Sistein Hydroklorida 100mg
     bersamaan kepada L-Cysteine 76.87mg
Vitamin C (sebagai asid askorbik) 50mg
Ekstrak Horsetail (Equisetum arvense) extract 41.375mg
     Mengandungi Silica 1.2mg  
Asid Pantothenik 25mg
Nicotinamide 15mg
Zink (daripada asid amino zat chelate) 15mg
Besi (daripada ferum fumarate) 7.5mg
Pyridoxine Hydrochloride 2mg
     bersamaan kepada Pyroxidine (vitamin B6) 1.645mg  
Tembaga (daripada tembaga sulfat) 1mg
Biotin 0.25mg

BiO-LiFE's reVitiz - Kapsul Suplemen Tambahan Rawat Keguguran Rambut

Tidak ada gula tambahan, ragi, derivatif susu, gluten, pengawet, dan perasa tiruan.

Petunjuk: Sebagai makanan tambahan kesihatan

Cara pengambilan:
Dewasa: Ambil satu kapsul setiap hari sebelum makan, namun dalam keadaan tidak selesa gastrik, ia boleh diminum bersama dengan makanan atau seperti yang disyorkan oleh ahli farmasi atau doktor anda.

 Saiz Pek: 30 kapsul

Berat produk:
30g /1.05oz

Harga :
RM 64.90

FAQ

Q1: Apakah itu keratin dan mengapa ia penting untuk rambut?

Keratin adalah sekumpulan protein struktur yang kaya dengan cysteine, di mana helaian-helaian protein ini dihubungkan dengan ikatan yang kuat (disulfida) dan lemah (saline dan hidrogen). Kira-kira 10-17% struktur asas rambut dibentuk oleh keratin. Selain itu, keratin mempamerkan kekuatan mekanikal yang tinggi disebabkan ikatan disulfide yang berjumlah besar (dibentuk oleh kandungan sulfur yang tinggi). Oleh itu, keratin sangat penting untuk pertumbuhan dan kekuatan rambut yang sihat.

Q2: Apakah ubat yang biasa diambil untuk keguguran rambut?

Biasanya, ubat untuk keguguran rambut termasuk ubat hormon (contohnya penyekat DHT, anti-androgen), ubat anti-keradangan, steroid dan ubat-ubatan lain yang dipreskripsikan seperti Kebanyakan ubat berfungsi melalui pengawalan hormon untuk membantu pertumbuhan rambut dan semua perlu diambil untuk jangka masa panjang bagi mengekalkan keberkesanan.

Dimana boleh dapatkan produk BiO-LiFE

👉Farmasi

BiO-LiFE menawarkan pelbagai jenis produk di pelbagai farmasi di seluruh Malaysia. Cari farmasi berdekatan dengan anda hari ini.

👉Online Retailer

Nikmati diskaun terbaik dalam talian untuk rangkaian produk BiO-LiFE di lebih daripada 50 kedai peruncit dalam talian. Caring, Green Wellness, Guardian, Watsons

Untuk maklumat lanjut, boleh kunjungi :

📎 Laman web : https://www.biolife.com.my/

#reVitiz#biolifemalaysia#MyHealthyCrown#butterflymsia

You Might Also Like

11 inspiration

  1. Boleh try ni nanti sebab rambut mudah sangat gugur walaupun dah guna serum. Pil pun cantik je!

    ReplyDelete
  2. Lepas bersalin lagi lah rambut asyik gugur. Huhu. Sebelum bersalin ok je. Hormon kot. Boleh lah cuba ni kan. Harapkan pakai tonik je tak cukup

    ReplyDelete
  3. Baguslah bio-life ni. Sentiasa ada suplimen untuk apa sahaja kerisauan kita. Kapsul dia macam pil menstrual. Pink gituh. Hehehe.

    ReplyDelete
  4. baru tau ada supplement untuk scalp. bagus sangat ni sebab ada masalah scalp.

    ReplyDelete
  5. kalau ada kwn kwn Mat Drat yang ada masalah keguguran rambut atau seumpamanya, boleh Mat Drat kenalkan produk ni. Tq for sharing

    ReplyDelete
  6. Sangat betul..bukan pemakanan aje, kalau banyak fikir pun gugur rambut...makin berusia ni banyak nak jaga, walau pakai tudung kannn...nanti boleh cari dan cuba ni...

    ReplyDelete
  7. Nad percaya dnegan produk biolife ni. Suplement ter aik utk rambut.. Nd pun dh ambil.. Rambut makin sihat

    ReplyDelete
  8. Ingatkan wanita lagi ramai rambut gugur. Product biolife mmg bagus-bagus.

    ReplyDelete
  9. Memang berkesan ye produk ni?
    Sebab kita pun alami masalah keguguran rambut. Tapi tak tahu nak atasi macam mana kecuali potong rambut aje.

    ReplyDelete
  10. oh first time tahu boleh rawat rambut gugur dengan hanya ambil kapsul. menarik! lepas ni bolehlah saya syorkan dekat ahli keluarga yang ada masalah sama. :)

    ReplyDelete
  11. 3 Hari sy makan 3 Hari sy pening otak ni rasa terlalu kencang sgt Kenapa ekkk...sy stop 2 hari dah....elok pulak x pening...MOHON PENJELASAN

    ReplyDelete

Powered by Blogger.

Recent in Fashion

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Travel Buddies

Air Asia Bloggers' Community

Air Asia Bloggers' Community

The Butterfly Project Community