Watching movie + car broke down

2:03:00 PM

WATCHING MOVIE

Hari Rabu malam lepas, aku g tgk wayang cite ‘Jangan Tegur’. Lepas balik keje trus balik umah, bersiap n malam kul 8 lebih kuar umah. My best friend, Mimi datang amek kat umah pastu g Queensbay Mall. Mula2 aku nak tgk ‘Shinjuku Incident’, Jackie Chan berlakon tapi kawan aku nak sangat tgk cite ‘Jangan Tegur’. So aku follow jer la.. tapi kami masuk lewat dah start cite.

Cite nie mmg menyeramkan dari ‘Jangan Pandang Belakang’. Julia Ziegler memang bagus dalam filem nie. Dia berjaya melakonkan watak dia. Lakonan Pierre Andre, Rozita Che Wan, Nadia Mustafa, Ellie Suriati dan lain2 mmg best. Aku pun tgk sambil tutup mata dgn jari tangan. Aku just tgk cite nie melalui lubang2 kat jari aku. Kelakar kan tp x sanggup babak tgk babak yang menakutkan dan menyeramkan. Tapi ade parent mn ntah bawa nak diorg tgk movie nie. Bdk tu lg berani tgk dr aku. Wat malu jer. Movie nie aku kasi ’5 bintang’ sebab mmg power. Susunan cerita pun menarik, sound effect pun best & pelakon yang menarik. Ade banyak makna tersirat dan pengajaran di sebalik movie nie kalau dinilai betul2. ade banyak babak yang memeranjatkan boleh melemahkan jantung sengara mengejut. Tapi kene maintain banyak2.



candid pic sebelum g tgk wayang.. kat umah..

Kepada sesiapa yang x tgk lg movie nie, pegila ke panggung wayang terdekat. Memang rugi kalau korang x tgk. Jangan nak tggu dvd le cd ke. Baik tgk wayang trus baru puas hati. =)

CAR BROKE DOWN

Semalam hari Khamis, lepas siap je keje kul 6, aku pun punch card nak balik. Turun je tangga pegi dkt keta pastu start x leh idup. Try 2 3 kali xleh gak. Aku dah gabra. Alamak! Camne nie. Pastu mintak tlg ofiic emate aku. Xleh gak. Nak kta bateri kong, air bateri ade lagi. Cek bonet depan suma okay. Risaunyer. Muka pun dah berubah. Pagi tuh dah la remote kete tu wat hal. Xleh pakai lak. Kene le buka secara manual. Ade sorg office mate kol pomen kawan dia dtg. Tapi nak dtg lepas maghrib. Terpaksa le aku tggu selama 2 jam. Last sekali kul 8 datang.

Sempat le aku g makan Char Koey Teow sebab lapar sangat. So aku biar je kete aku depan opis. Nek kete office mate pegi makan. After makan g kat kete balik lak kt opis. Pomen datang repair kete aku. Rupa2nye fius terbakar, tu la kete xleh idup, alarm rosak, lampu x nyala. Akhirnya suma selamat. Aku oun drive kete balik umah. Jangan le kete rosak lagi. Gabra je kalau sorg2. Gelabah xtau nak mntk tlg sape.

To all my office mate thankz sebab bazir masa tggu dgn aku sampai kete aku okay balik dari ptg sampai malam. Len kali banje makan kt korang k. =)

To abang pomen, thankz sebab repair kete aku. Pastu xde bayaran lak. Nak bayar xnak terima. Mmg baik betul la. Len kali kete rosak leh pggil lg.=)

You Might Also Like

5 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident Activewear Airport Althea Althea Korea Aperio Natural Award and Tag Baju Kurung Moden Basikal BBQ beautifulwithtropika Beauty Beauty Blogger Beauty Product Blog Review Blogger Contest Buddies Forever Cafe Cathay Pacific Cenderahati China Coffee Srub Contest Cream Crew Dessert Dictionary Dinner Dragonair Eating For Life Emergency Triangle Event Flamingo by The Beach Flamingo Cafe Flight Food Food Review Food Reviw Footlink Footlink Penang Ghost Musuem Great Wishes Hair Product Halal Food Hari Raya Aidilfitri Hari Raya Buffet Himalaya Himalaya Malaysia Hong Kong Hotel Hotpants Ice Cafe Iitalian food Indonesia Ipoh Ipoh Bali Hotel italian food Johor Jom Makan Jonlivia K-Pop Kamus Kebaya Moden Kedai Pajak KL Cafe Klang Parade Konsert Korean Product Krim Kuala Kangsar Kuala Lumpur La Herballe Medi & Spa Lady's Socks Laksa Kuala Lanafira Lazada Lazada Malaysia Lovely Pink lovetropika Macau Makan Malam Makeup Malaysia Marios Italian Restaurant Medan Medispa Miscellaneous Moisturising Cream Movie Addicter Museum Nasi Lemak naturalskincare Nyonya Nyonya Cuisine Only In Penang Pakaian Wanita Penang Penang Cafe Penang Food Penang Halal Food Penang Hotel Penang Museum Penang My Hometown Penang Places Penang Restaurant Penang Spa Peplum Perak Personal Life Postcard Potato Potato USA Printcious Product Product Review Produk Produk Kecantikan Produk Kesihatan Projek Nasi Lemak Projek Nasi Lemak Box Promotion Ramadan Ramadan Buffet Review Seamless Socks Selangor Serum Shah Alam Shenzen ShopBack ShopBackMalaysia Short Trip shurahmalaysia shurahmy. shurahariana shurahpencerah Simply Delicious Souvenir Sport Attire Steamboat Stokin Stylo Shot from My Closet Suplemen syampu Terangganu Thailand Trang Traveloka TV Show Vacation Trip viva la pasta wanitaberhijab WD-40 Wordless Wednesday Zuhai