Watching movie + car broke down

2:03:00 PM

WATCHING MOVIE

Hari Rabu malam lepas, aku g tgk wayang cite ‘Jangan Tegur’. Lepas balik keje trus balik umah, bersiap n malam kul 8 lebih kuar umah. My best friend, Mimi datang amek kat umah pastu g Queensbay Mall. Mula2 aku nak tgk ‘Shinjuku Incident’, Jackie Chan berlakon tapi kawan aku nak sangat tgk cite ‘Jangan Tegur’. So aku follow jer la.. tapi kami masuk lewat dah start cite.

Cite nie mmg menyeramkan dari ‘Jangan Pandang Belakang’. Julia Ziegler memang bagus dalam filem nie. Dia berjaya melakonkan watak dia. Lakonan Pierre Andre, Rozita Che Wan, Nadia Mustafa, Ellie Suriati dan lain2 mmg best. Aku pun tgk sambil tutup mata dgn jari tangan. Aku just tgk cite nie melalui lubang2 kat jari aku. Kelakar kan tp x sanggup babak tgk babak yang menakutkan dan menyeramkan. Tapi ade parent mn ntah bawa nak diorg tgk movie nie. Bdk tu lg berani tgk dr aku. Wat malu jer. Movie nie aku kasi ’5 bintang’ sebab mmg power. Susunan cerita pun menarik, sound effect pun best & pelakon yang menarik. Ade banyak makna tersirat dan pengajaran di sebalik movie nie kalau dinilai betul2. ade banyak babak yang memeranjatkan boleh melemahkan jantung sengara mengejut. Tapi kene maintain banyak2.



candid pic sebelum g tgk wayang.. kat umah..

Kepada sesiapa yang x tgk lg movie nie, pegila ke panggung wayang terdekat. Memang rugi kalau korang x tgk. Jangan nak tggu dvd le cd ke. Baik tgk wayang trus baru puas hati. =)

CAR BROKE DOWN

Semalam hari Khamis, lepas siap je keje kul 6, aku pun punch card nak balik. Turun je tangga pegi dkt keta pastu start x leh idup. Try 2 3 kali xleh gak. Aku dah gabra. Alamak! Camne nie. Pastu mintak tlg ofiic emate aku. Xleh gak. Nak kta bateri kong, air bateri ade lagi. Cek bonet depan suma okay. Risaunyer. Muka pun dah berubah. Pagi tuh dah la remote kete tu wat hal. Xleh pakai lak. Kene le buka secara manual. Ade sorg office mate kol pomen kawan dia dtg. Tapi nak dtg lepas maghrib. Terpaksa le aku tggu selama 2 jam. Last sekali kul 8 datang.

Sempat le aku g makan Char Koey Teow sebab lapar sangat. So aku biar je kete aku depan opis. Nek kete office mate pegi makan. After makan g kat kete balik lak kt opis. Pomen datang repair kete aku. Rupa2nye fius terbakar, tu la kete xleh idup, alarm rosak, lampu x nyala. Akhirnya suma selamat. Aku oun drive kete balik umah. Jangan le kete rosak lagi. Gabra je kalau sorg2. Gelabah xtau nak mntk tlg sape.

To all my office mate thankz sebab bazir masa tggu dgn aku sampai kete aku okay balik dari ptg sampai malam. Len kali banje makan kt korang k. =)

To abang pomen, thankz sebab repair kete aku. Pastu xde bayaran lak. Nak bayar xnak terima. Mmg baik betul la. Len kali kete rosak leh pggil lg.=)

You Might Also Like

5 inspiration

APDM SAPS

Search This Blog

Labels

Accident (1) Activewear (2) AirAsia (1) Airport (2) Althea (3) Althea Korea (5) Aperio Natural (1) Award and Tag (40) Baju Kurung Moden (1) Basikal (1) Bateriku.com (1) BBQ (1) beautifulwithtropika (1) Beauty (22) Beauty Blogger (28) Beauty Product (34) Berrybright (1) Biscuit (1) Blog Review (82) Blogger Contest (7) Blusher (1) Body Scrub (1) Buddies Forever (77) Cafe (1) Cambodia (1) Cathay Pacific (1) Cenderahati (2) China (1) CNY (1) Coffee Srub (1) Collagen Blush Colour (1) Contest (5) Cream (1) Crew (1) Dessert (1) Dictionary (1) Dinner (1) Dragonair (1) Eating For Life (102) Ellvita (2) Emergency Triangle (1) Event (4) Event Review (9) Femingra (1) Flamingo by The Beach (1) Flamingo Cafe (1) Flight (3) Food (17) Food Review (41) Food Reviw (1) Footlink (2) Footlink Penang (2) Forest Colour (1) Ghost Musuem (1) Glow Gelenggang (1) Great Wishes (62) Hair Product (4) Halal Food (13) Hari Raya Aidilfitri (1) Hari Raya Buffet (1) Himalaya (1) Himalaya Malaysia (1) Hong Kong (3) Hotel (6) Hotel Review (3) Hotpants (2) Ice Cafe (1) Iitalian food (1) Indonesia (16) Ipoh (2) Ipoh Bali Hotel (1) italian food (1) Johor (1) Jom Makan (1) Jonlivia (2) K-Pop (1) Kamus (1) Kebaya Moden (1) Kedai Pajak (1) Kek Lok Si Temple (1) KL Cafe (1) Klang Parade (1) Konsert (1) Korean Product (5) Krim (1) Kuala Kangsar (1) Kuala Lumpur (4) La Herballe Medi & Spa (1) Lady's Socks (1) Laksa Kuala (1) Lanafira (1) Lazada (7) Lazada Malaysia (7) Lovely Pink (3) lovetropika (1) Lunch Buffet (5) Macau (2) Makan Malam (1) Makeup (1) Malaysia (4) Marios Italian Restaurant (1) Medan (16) Medispa (1) Miscellaneous (25) Moisturising Cream (1) Movie Addicter (32) Movie Review (1) Museum (6) Nasi Lemak (1) naturalskincare (1) Nyonya (1) Nyonya Cuisine (1) Only In Penang (35) Pakaian Wanita (1) Party (1) Penang (58) Penang Cafe (14) Penang Food (31) Penang Halal Food (13) Penang Hotel (15) Penang Museum (6) Penang My Hometown (105) Penang Places (24) Penang Restaurant (9) Penang Spa (1) Peplum (1) Perak (1) Perfume (1) Personal Life (184) Phnom Penh (1) Postcard (1) Potato (1) Potato USA (1) Printcious (2) Product (20) Product Review (84) Produk (13) Produk Kecantikan (20) Produk Kesihatan (9) Projek Nasi Lemak (1) Projek Nasi Lemak Box (1) Promotion (1) Ramadan (11) Ramadan Buffet (9) Review (97) Saturday Buffet Dinner (2) Seamless Socks (1) Selangor (4) Serum (1) Shah Alam (1) Shenzen (1) ShopBack (1) ShopBackMalaysia (1) Short Trip (5) shurahmalaysia (1) shurahmy. shurahariana (1) shurahpencerah (1) Siem Reap (1) Simply Delicious (3) Smartphone (1) Souvenir (2) Sport Attire (2) Staycation (2) Steamboat (1) Stokin (1) Stylo Shot from My Closet (12) Sunday Buffet Lunch (2) Suplemen (1) Sushivid (1) Susu Kambing (2) syampu (1) Terangganu (4) Thailand (1) Trang (1) Travel (2) Traveloka (4) TV Show (1) Vacation Trip (44) viva la pasta (1) wanitaberhijab (1) WD-40 (2) Wordless Wednesday (7) Zuhai (1)